Sztuka latania

Okładka książki Sztuka latania
Marcin Mielcarek Wydawnictwo: Wydawnictwo ANAGRAM literatura piękna
2022-04-15
2022-04-15

Kup Sztuka latania w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sztuka latania

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka latania

Książka przyjemna. Główny bohater jest "jakiś".

Książka przyjemna. Główny bohater jest "jakiś".

Bardzo dobry debiut. Książka przyjemnie czytalna, wciąga bardziej niż Netflix. Trochę o wszystkim i o niczym, niby ma początek i koniec, ale jakby nie ma i dobrze jej z tym :) Mieszanka miłości, seksu, przyjaźni, obserwacji, sytuacji, przemyśleń i prozy życia. Dialogi rewelacyjne. Humor też. Polecam i liczę na więcej

Od samego początku bardzo płynnie wślizgnęłam się w fabułę książki. Autor cechuje się bardzo przyjemnym i przystępnym stylem pisania. Główny bohater Karol okazał się zwykłym młodym człowiekiem wchodzącym w dorosłość tak jak wielu z nas, dlatego bardzo łatwo było mi się z nim utożsamić. Jeżeli szukacie książki pełnej pościgów i wybuchów to nie tędy droga. Fabuła jak leniwa rzeka meandruje pomiędzy kolejnymi zdarzeniami z życia Karola. Skupiając się przede wszystkim na jego przyjaźniach, miłości i sferze zawodowej. Początkowo nie wszystko idzie po jego myśli. W jego życiu jak i naszym pojawiają się porażki i cięższe chwile, które nie pozwalają nam rozwinąć skrzydeł. Ale sednem tej opowieści jest rozwój i poznawanie tego skomplikowanego świata, z którym przychodzi nam codziennie się zmierzać, aby w końcu wzbić się w powietrze i opanować tą jakże ciężką “Sztukę latania” jaką jest życie.

28 użytkowników ma tytuł Sztuka latania na półkach głównych
6 użytkowników ma tytuł Sztuka latania na półkach dodatkowych

Marcin Mielcarek
Marcin Mielcarek
Marcin Mielcarek – urodzony 18 grudnia 1996 roku w Kaliszu, od kilku lat mieszkający w Zielonej Górze. Absolwent filologii polskiej na Uniwersytecie Zielonogórskim, powoli zbierający publikacje artystyczne na szczeblu ogólnopolskim. Pełnoprawny debiut opowiadaniem Wszystkie nasze Boginie-Matki w numerze 05/2020 czasopisma literackiego Twórczość. Od tamtego czasu publikowany także w internetowym miesięczniku KREATYWNI, w czasopiśmie Akant, zielonogórskim Pro Libris, a także w kwartalniku Fabularie i w Tekstualiach. Autor zbioru opowiadań pod tytułem Parada myśli nocnych. Prowadzi literackiego bloga, na którym zamieszcza swoje teksty poświęcone szarej egzystencji człowieka. Cały czas pisze.

Cytaty z książki Sztuka latania