Poradnik wędrowca

poradniki
2020-01-15
2020-01-15
48 min.

Kup Poradnik wędrowca w ulubionej księgarnii

Oceny książki Poradnik wędrowca

OPINIE i DYSKUSJE o książce Poradnik wędrowca

Lubicie podróżować? A może właśnie bardziej niż hotel cenicie sobie las, przygodę, namiot? W takim przypadku przędą Wam się mała pomoc! Z którą przyszło nam @wydawnictwosbm!
Pierwsze co przykuło moją uwagę to zdecydowanie piękne wydanie! Świetne wyraziste ilustracje, oraz chęć poznania czegoś nowego, bo przyznaję, że ja jestem na bakier z taką wiedzą!
Teraz wiem, które rośliny w lesie są jadalne, które trujące i jak je odróżnić! To samo dotyczy się grzybów! No a ja przyznaję, kocham jeść grzyby! Teraz postaram się zebrać nie tylko te trujące 😂🙈.
Mamy informacje o czytaniu z mapy, o burzach, nawet o organizacjach turystycznych!
Jestem szczerze zaskoczona jak na tych kilku stronach zawarto OGROM wiedzy, bardzo potrzebnej! Moim zdaniem każdemu, w każdym wieku i nie ważne, czy na wędrówkę, czy po prostu do życia!
A już na pewno nasza młodzież powinna mieć taką wiedzę! Bo nie zawsze będzie bateria w telefonie, zasięg, czy GPS!

Polecam ogromnie! Jeśli ktoś lubi być zaradnym i się rozwijać to ta książka to skarb 🌟

Teraz wiem, które...

@mamcia_tomusio_lilusiowa
To książka w formacie A4 w twardej oprawie w której znajdziecie mnóstwo wskazówek o tym jak przygotować się do wielkiej przygody jaką jest wędrówka. Dowiemy się m.in. jaki niezbędny ekwipunek ze sobą zabrać, jak czytać mapę, jak wyznaczać kierunki świata. Nauczymy się rozpoznawać drzewa, rośliny jadalne oraz te trujące. Poznamy również różne rodzaje wędrówek zarówno te po górach, po lesie, po piasku czy wzdłuż rzek.
Zdobędziemy wiedzę o tym jak rozpalić ognisko czy jak zorganizować bezpieczny nocleg pod chmurką.

Nie zabraknie także wiedzy na temat pierwszej pomocy oraz tego jak się zachować gdy się zgubimy. Niesamowita ilość wiedzy, okraszona ilustracjami, to coś co zachęca coraz bardziej do rozpoczynających się wiosennych wędrówek

@mamcia_tomusio_lilusiowa

#poradnikwędrowca od @wydawnictwosbm to świetna pozycja, która pomoże naszym pociechom (a także i nam 🤭) prawidłowo przygotować się do wędrówki. Co więcej, przedstawionymi poradami z pewnością rozbudzi chęć ruszenia na szlak i przetestowania zawartych tu porad.

Czego dotyczą te porady?

Zawartość tej książeczki nauczy czytelników między innymi jak wyznaczyć kierunki świata, co oznaczają kolory szlaków, gdzie można rozpalić ognisko, co robić, gdy zgubimy się w lesie, jak rozpoznać nadciągającą burzę i wiele, wiele innych rzeczy.

Wszystko to opatrzone jest ilustracjami pomagającymi zapamiętać cenne rady, rozbudzającymi ciekawość i rządzę przeżycia przygody.

Książeczka w formacie a4 nada się raczej przed wyprawą, niż w jej trakcie, choć solidna twarda oprawa kusi, by spakować ją do plecaka wraz z innymi elementami ekwipunku.

Informacje przekazane są w sposób prosty, zrozumiały i możliwie najkrótszy. Sprawdzi się już u 5-latków, choć jak wspomniałam wcześniej, górny limit wiekowy jest nieokreślony.

Nam zdecydowanie przyda się przed kolejnymi wakacyjnymo wojażami, aby przypomnieć sobie najważniejsze elementy przygotowań do wędrówki.

Czego dotyczą te porady?

9 użytkowników ma tytuł Poradnik wędrowca na półkach głównych
4 użytkowników ma tytuł Poradnik wędrowca na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Poradnik wędrowca

Dodaj cytat z książki Poradnik wędrowca