Walka z pokusą

- literatura obyczajowa, romans
- Mężczyzna z honorem (tom 1)
- Fighting Temptation
- 2022-01-19
- 2018-11-14
- 2014-01-18
Fighting Temptation powraca w nowej oprawie!
Żołnierz SEAL będzie walczył o dziewczynę, którą boleśnie zranił. Czy otrzyma drugą szansę?
Kiedy Jaxson Reid, miejscowy bad boy, ratuje Julię Sinclair z tarapatów, nawiązuje się między nimi niezwykła więź, w którą mieszkańcy miasteczka nie mogą uwierzyć. Arogancki i wybuchowy chłopak z problematycznej rodziny oraz perfekcyjna, piękna panna Sinclair.
Ich przyjaźń powoli przekształca się w coś więcej. Jednak gdy chłopak kilka razy wyraźnie odtrąca Julię, jej serce łamie się na pół.
Jaxson opuszcza miasteczko, żeby spełnić swoje marzenie o wstąpieniu do SEAL, zostawiając za sobą jedyną dziewczynę, do której kiedykolwiek coś czuł.
Po pięciu latach Julia uznaje, że nadzieja na to, że ukochany wróci, jest po prostu oszukiwaniem samej siebie. Postanawia więc dać szansę innemu mężczyźnie, który bardzo długo zabiegał o jej uwagę.
Tymczasem Jaxson powraca z ranami w sercu. Będzie musiał stoczyć walkę nie tylko ze swoimi demonami i z niespodziewanym rywalem, który nie ma zamiaru wypuścić Julii z rąk, ale też z pokusą, którą ta dziewczyna zawsze dla niego była.
Kup Walka z pokusą w ulubionej księgarni
Oceny książki Walka z pokusą
2839 użytkowników ma tytuł Walka z pokusą na półkach głównych- Przeczytane 1 888
- 2022 58
- 2018 39
- 2019 30
- Legimi 29
- E-book 21

OPINIE i DYSKUSJE o książce Walka z pokusą
Żenująca książka
Żenująca książka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKupiłam książkę dawno temu i postanowiłam odkopać ją ze stosu wstydu. Pierwsza połowa jeszcze była w miarę okej, natomiast odkąd Jaxon wraca…dramat. Nie polubiłam w tej książce dosłownie nikogo. Jaxon i jego zachowanie, to po prostu jeden wielki red flag. Nie chce związku, ale też nikt inny nie może się do niej zbliżyć - litości. Zachowywał się jak zwykły buc, nie było w tym nic romantycznego. Julia to osoba totalnie bez charakteru. Dziewczyna nie ma własnego zdania, całkowicie zależna od mężczyzny. Historia według mnie jest strasznie płytka i w sumie połowa książki jest o niczym.
Kupiłam książkę dawno temu i postanowiłam odkopać ją ze stosu wstydu. Pierwsza połowa jeszcze była w miarę okej, natomiast odkąd Jaxon wraca…dramat. Nie polubiłam w tej książce dosłownie nikogo. Jaxon i jego zachowanie, to po prostu jeden wielki red flag. Nie chce związku, ale też nikt inny nie może się do niej zbliżyć - litości. Zachowywał się jak zwykły buc, nie było w...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ma motywy które lubię:druga szansa,dominujący mężczyzna,friends to lovers,odrzucenie.I lubię też miłosne dramy i huśtawki emocji,nawet jeśli zachowanie bohaterów jest niedojrzałe czy w pewnym stopniu toksyczne.To akurat nie wpływa negatywnie na moją ocenę.Jednakże...historii i traumy Jaxsona nie kupuję,a Julia wychodzi tutaj na żałosną desperatkę.Naprawdę rozumiem,raz czy dwa wybaczyć krzywdę wyrządzoną przez ukochanego,jeśli były dobre tego powody,ale Julia zrobiła tak, zbyt wiele razy.Ile można czekać w zamrożeniu na osobę,która tylko daje ochłap uczucia, a potem odtrąca.Jaxson to taki hipokryta,gdy się łaskawie pojawia całkowicie przejmuje kontrolę nad Julią.Martwi się gdzie i z kim wychodzi.Natomiast kiedy zostawia ją na kilka lat,niemal bez kontaktu nie myśli o jej bezpieczeństwie czy szczęściu.Jeszcze gdyby to zrobił dla własnego rozwoju,wyrwania się ze społecznego dna,jak za pierwszym razem.Niestety później świadomie się od niej odcinał.Wiem,że autorka próbowała jakoś wytłumaczyć te jego zachowania,traumatyczne przeżycia,trudne dzieciństwo,itp.Problem w tym,że zrobiła to nieudolnie,nie wystarczająco.Nie polubiłam tych bohaterów,oboje rozczarowują i irytują.Szkoda,że w pewnym momencie Julia nie zaczęła na nowo układać sobie życia z wartościową osobą,tak by to Jaxson zabiegał o nią,miał motywację do zmiany siebie.Jeśli do tego wszystkiego, dodać słabe spicy sceny,bez budowania nastroju i napięcia,na każdy widok czy dotyk, sztywno i mokro;książka to spore rozczarowanie.
Książka ma motywy które lubię:druga szansa,dominujący mężczyzna,friends to lovers,odrzucenie.I lubię też miłosne dramy i huśtawki emocji,nawet jeśli zachowanie bohaterów jest niedojrzałe czy w pewnym stopniu toksyczne.To akurat nie wpływa negatywnie na moją ocenę.Jednakże...historii i traumy Jaxsona nie kupuję,a Julia wychodzi tutaj na żałosną desperatkę.Naprawdę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam już jakiś czas temu, nie wywarła na mnie większego wpływu, bo nawet po przeczytaniu streszczenia, nie mogę sobie przypomnieć o czym była ta książka. 6 tak dla autorki, bo większość jej książek mi się podoba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZobaczyłam na IG polecajkę tego tytułu i wczoraj wieczorem usiadłam do niej. Bawiłam się bardzo dobrze, wiadomo trzeba przymknąć oko na drobne uproszczenia fabularne ale ogólnie bardzo mi się podobało. Zaangażowałam się a końcówka przekonała mnie, że na pewno sięgnę po dwa kolejne tomy. Książka idealna na wieczór czy dwa gdy chcecie poczytać a nie macie ochoty na coś ciężkiego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria mi się podobała, ale mimo to było wiele sytuacji, które były przerysowane. Bohater był za bardzo zrobiony na takiego władczego, a bohaterka na kobietę, która nie ma własnego zdania i musi uważać na to co powie, bo go zdenerwuje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO matko genialna!!!! Nieźle się uśmiałam z potyczek słownych głównych bohaterów do tego uwielbiam jak w książce dzieja sie takie dramy! a epilog wymiata 🤣🤣🤣 👌 Szybko i przyjemnie sie czyta. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam, czyta się bardzo szybko, ciekawa historia
Polecam, czyta się bardzo szybko, ciekawa historia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka mnie urzekła. Uwielbiam ich. Nie siegam po kolejne tomy bo po prostu nie mogę wrzucić sie w innych bohaterów tak szybko jak w pierwszych. Może kiedyś. Ten 1 tom jak dla mnie super. Emocje były takie. Miałam ochotę czasami Jaxa rozszarpać 😁 polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria powtarzalna, ale sposób przedstawienia wciaga i chce się więcej. Niektóre sceny są drastyczne, ale są też pelne humoru. Polecam