Jeśli jakimś cudem...

- 2022-01-19
- 2022-01-19
- 2019-11-17
- Sylwia Chojnacka
Kiedyś powiedział, że jeśli los znowu skrzyżuje ich ścieżki, zrobi wszystko, by ją poślubić. Ale z upływem lat wiele się zmieniło...
Jeden niewiarygodny dzień i jedna noc tysiące kilometrów od domu całkowicie zmieniły życie Aurory. Przeznaczenie wepchnęło ją prosto w ramiona nieziemskiego chłopaka, Mala, który grał na gitarze na środku ulicy w Dublinie i natychmiast zawładnął jej sercem. Oboje wiedzieli jednak, że są w momencie życia, w którym nie mogą zostać parą, a rozstania nie da się uniknąć. Na barowej serwetce spisali więc kontrakt: jeśli jakimś cudem jeszcze kiedyś się spotkają, zrobią wszystko, aby być razem.
Osiem lat później los ponownie łączy ich ścieżki. Rzecz w tym, że Rory wiedzie idealne życie – ma dobrą pracę, cudownego chłopaka i plany na przyszłość. Mal zatrzymał jednak serwetkę, na której spisali swoją przysięgę. Czy mężczyzna zażąda dotrzymania warunków zawiązanej pod wpływem impulsu umowy? Czy Rory dotrzyma słowa?
Kup Jeśli jakimś cudem... w ulubionej księgarni
Oceny książki Jeśli jakimś cudem...
1193 użytkowników ma tytuł Jeśli jakimś cudem... na półkach głównych- Przeczytane 788
- 2022 74
- Legimi 20
- Romans 10
- Ebook 8
- Przeczytane 2022 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jeśli jakimś cudem...
Super
Super
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna! Dawno, żadna fabuła mnie nie wciągnęła tak bardzo, że nie mogłam się oderwać. Wątek tajemnicy był niesamowity, właściwie dopiero pod koniec poznajemy całą prawdę więc w trakcie czytania emocje sięgają zenitu. Świetna sprawa, wyraziści bohaterowie i duży plus za to, że są perspektywy obojga bohaterów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgając po tę książkę sądziłam , że będzie to świąteczna historia bo z tym właśnie skojarzyła mi się kula śnieżna na okładce. Ale nic z tych rzeczy Ta kula śnieżna ma w sobie wiele różnych emocji. Zagłębiamy się w historię przeznaczenia, miłości nastolatków,którzy spotykają się ponownie po ośmiu latach wśród wielu pomówień. Kiedyś spisali kontrakt na serwetce, traktując go bardzo poważnie. Ale czy mimo wielu tajemnic i innych wyobrażeń będą mieli swoje szczęśliwe zakończenie? Tego dowiecie się z książki.
Autorka wtrąca krótkie mowy osób trzecich co jest bardzo fajnym pomysłem. Książka jak i cała historia wciąga od pierwszych chwil. Z tą książką nie można się nudzić a gdy zaczęła wychodzić prawda na jaw byłam jeszcze bardziej ciekawa jak ta historia się potoczy i zakończy
Są poruszane również trudne tematy takie jak samotne rodzicielstwo,alkoholizm czy uzależnienie od narkotyków.
Sięgając po tę książkę sądziłam , że będzie to świąteczna historia bo z tym właśnie skojarzyła mi się kula śnieżna na okładce. Ale nic z tych rzeczy Ta kula śnieżna ma w sobie wiele różnych emocji. Zagłębiamy się w historię przeznaczenia, miłości nastolatków,którzy spotykają się ponownie po ośmiu latach wśród wielu pomówień. Kiedyś spisali kontrakt na serwetce, traktując go...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZa słodka, ciągnąca się historia z dodatkiem osób trzecich i te ,,super” dopiski, co inni sobie myślą. Dla mnie taka mocno średnia pozycja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy wzięłam do ręki tę książkę myślałam, że będzie ona uroczym romansem z pikantnymi scenami, a tu totalnie zaskoczenie.
Jednak po raz kolejny to głównemu bohaterowie bardziej zależy na związku niż jej. Ona jest w pewnych momentach w emocjonalnej rozsypce.
Cała historia jest totalnie zakręcona i pogmatwana. Pełno w niej tajemnic, niedowiedzianych słów, gorących scen i dziwnych "wtrąceń" ze strony różnych osób, ale i przedmiotów. Stąd troche ta książka jest też dziwna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria okazała się bardzo pikantnym, dramatycznym i baaardzo burzliwym romansem. Czasami nawet wręcz niesmacznym.
Słuchanie tej książki to istna tortura. Bohaterowie przewidywalni, stereotypowi i infantylni. Język wulgarny. Masakra.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo chyba najgorsza książka LJ jaka przeczytałam.
To chyba najgorsza książka LJ jaka przeczytałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNastoletnia Aurora leci do Irlandii poznać, a właściwie dowiedzieć się czegoś o zmarłym ojcu, którego nie znała. Nie dowiaduje się jednak prawdy, wszystko jest tajemnicą, a przyrodnia siostra jej nie akceptuje. Poznaje za to muzyka Mała i się w nim zakochuje, składają sobie obietnicę, że jeśli jakimś cudem znów się zobaczą, to się pobiorą..
Książka to nie mój typ niestety, była za bardzo infantylna. Nie podobało mi się, że przemawiają przedmioty np serwetka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka to nie mój typ niestety,...
Rory przylatuje do Irlandii by poznać swoje korzenie oraz zobaczyć grób ojca, którego nieśmiała szansy poznać. Dziewczyna poznaje Mala, który grał na ulicy oraz znał jej ojca. To przypadkowe spotkanie jest jak porażenie piorunem, jedna chwila gdy dwa serca na swój widok zabiją mocniej, choć spędzili ze sobą chwilę wiedzieli, że są sobie przeznaczeni, ale mieli świadomość że to nieodpowiedni moment by być razem, bo byli za młodzi i dzielił ich ocean. Zawierają pakt.
Po ośmiu latach drogi Rory i Mala ponownie się spotykają. Tylko dziewczyna wiedzie poukładane życie, a Mal na w ręce serwetkę z spisanym ich paktem.
Po przeczytaniu tej książki mam z nią ogromny problem. Bo z jednej strony sama historia Rory i Mala podobała mi się. Mamy tutaj uczucie młodych ludzi, którzy mają świadomość, że są za młodzi, dzieli ich ogromną odległość, ale mają nadzieję że ich przeznaczeniem jest być razem, pakt choć jest trochę naiwny to ma jednak w sobie urok i wiarę, że będą razem. Rory i Mala czeka kilka zawirowań, problemów i utkana intryga, o której nie mają pojęcia.
Niestety wstawki z przemyśleniami ówczesnego chłopaka Rory, jej przyjaciółki czy matki są jeszcze wiarę fajne, niestety gadająca serwetka, krowa, nieżyjące osoby bardzo mi tutaj nie pasowały i w jakimś stopniu zaważyły na moim odbiorze książki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziwię się trochę, że ta książka ma tak dobre oceny. 3 za ogólnie dobry pomysł i początek, ale im dalej… tym gorzej. Dotrwałam do sceny „batonikowej”, i na tym skończyłam. Po prostu brak słów. DNF