Opowieści Małego Skrzata

23 str. 23 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- 2021-03-30
- 2021-03-30
- 23 min.
„Opowieści Małego Skrzata” to książeczka dla najmłodszych, której celem jest zabranie dziecka w podróż do świata empatii, pokazanie w barwny sposób, jak ważne jest to, aby pomagać innym. To również opowieść dla dorosłych jak przerwać smutek, w którym dziecko może pogrążyć się po stracie bliskiej istoty.
Kup Opowieści Małego Skrzata w ulubionej księgarni
Oceny książki Opowieści Małego Skrzata
18 użytkowników ma tytuł Opowieści Małego Skrzata na półkach głównych- Przeczytane 15

OPINIE i DYSKUSJE o książce Opowieści Małego Skrzata
Przepiękna opowieść, ucząca empatii i miłości do zwierząt. pokazująca jak ważne jest, abyśmy nie zapominali o naszych braciach mniejszych w tej naszej gonitwie przez własne życie.
Króciutka, ale wspaniała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKróciutka, ale wspaniała.
Książka szkodliwa, jak wszystkie książki dla dzieci tej autorki. Radzę omijać z daleka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaka troszkę "Opowieść wigilijna", ale z cierpieniem w tle. Błędne przekonanie, że z własnym cierpieniem można uporać się, kiedy dostrzega się, kiedy widzi się innych cierpiących. Toksyczne przekonywanie młodych czytelników, że ich obowiązkiem jest dawanie szczęścia innym. Jeśli dodamy do tego bohaterkę żeńską to wychodzi nam znowu urabianie dziewczynek na potulne osoby, które muszą wszystkich uszczęśliwiać. Dużo drastycznych opisów. Wizualnie też nienajlepsza książka
Taka troszkę "Opowieść wigilijna", ale z cierpieniem w tle. Błędne przekonanie, że z własnym cierpieniem można uporać się, kiedy dostrzega się, kiedy widzi się innych cierpiących. Toksyczne przekonywanie młodych czytelników, że ich obowiązkiem jest dawanie szczęścia innym. Jeśli dodamy do tego bohaterkę żeńską to wychodzi nam znowu urabianie dziewczynek na potulne osoby,...