Zanim wyznasz mi miłość

- Tajemnice (tom 1)
- 2021-06-28
- 2021-06-28
Każde serce chce kochać.
Zaprzyjaźnij się z Eweliną – dziewczyną, która zawsze znajdzie się tam, gdzie ktoś czeka na wyciągniętą pomocną dłoń.
Poznaj babcię Adelę i jej towarzyszkę Muszkę, których uśmiech i znajomość życia sprawiają, że po chwili rozmowy najgorsze problemy zamieniają się w drobnostki.
W otoczonym górami miasteczku życie toczy się leniwie, choć krzyżują się tu rozmaite ludzkie losy, przeszłość miesza się z teraźniejszością, a każdy bohater coś ukrywa i pilnuje swoich sekretów. I choć pojawienie się tajemniczego Janka początkowo nie wzbudza niepokoju, niepostrzeżenie uruchomi lawinę wydarzeń, która doprowadzi do... wielkiej niespodzianki.
Nowa powieść Magdaleny Kordel jest jak kojący balsam na skołatane nerwy albo plasterek na zranioną duszę. Kiedy sięgniesz po "Zanim wyznasz mi miłość", zrozumiesz, jak niewiele wystarczy, by z nadzieją czekać na kolejny dzień.
Kup Zanim wyznasz mi miłość w ulubionej księgarni
Wyróżniona opinia
Zanim wyznasz mi miłość
Jakie to było cudne pierwsze spotkanie z twórczością Magdaleny Kordel! Uwierzcie mi, ze wszystkimi autorami chciałabym tak zaczynać. Zakochałam i przepadłam już od pierwszych stron, bo zaczęło się choć dość smutno i brutalnie (ale nie zamierzam spoilerować),to jednak było przecudnie i przeuroczo, a to podbiło moje serce absolutnie do końca. Tak bardzo ciężko pisać mi o książkach, które wzbudzają we mnie taki zachwyt i o autorkach, które podbijają moje serce od pierwszych stron swoim ciepłem! Każde serce chce kochać. Wyobraź sobie ciepły dom, w którym zawsze jest miejsce dla kogoś, kto potrzebuje, by go wysłuchać, wesprzeć i przytulić. W otoczonym górami miasteczku życie toczy się leniwie, choć krzyżują się tu rozmaite ludzkie losy, przeszłość miesza się z teraźniejszością, a każdy bohater coś ukrywa i pilnuje swoich sekretów. I właśnie taka jest ta książka. To pierwszy tom nowej serii autorki, zatytułowanej "Tajemnice" i kiedy piszę to, to jestem w trakcie czytania drugiego tomu. Ta książka daje poczucie, że wchodzę do domu pełnego ciepła i miłości, domu, w którym usiądę w fotelu, dostanę ciepły napój, ktoś mnie wysłucha, wesprze i pomoże, a jeśli nie pomoże, to po prostu wysłucha i zdejmie ze mnie ciężar codzienności. Pokochałam od pierwszych stron wszystkie bohaterki, bo to właśnie kobiety przeważają w tej książce i to one są silne, one są czułe, one skrywają tajemnice. Takich bohaterek nie da się nie kochać. Miałam poczucie bezpieczeństwa, czułam jak one mi pomagają, choć nie rozmawiałam z nimi o sobie, pomogły mi po prostu swoją siłą i dobrocią, wyznawanymi wartościami, hardem ducha. Choć mam swoją ukochaną serię, to czuję, że po pojawieniu się kolejnych tomów i przeczytaniu ich, że moja ukochana seria będzie wyraźnie zagrożona, bo "Tajemnice" są wyraźnymi konkurentami. Ciężko się dziwić, bo to otulająca ciepłem seria z cudownymi bohaterami! Czy wy byście nie pokochali powieści i bohaterów, którzy przyjmują was do siebie jak najbliższa rodzina i czujecie się w niej jak w domu?
Oceny książki Zanim wyznasz mi miłość
733 użytkowników ma tytuł Zanim wyznasz mi miłość na półkach głównych- Przeczytane 497
- 2021 46
- 2022 18
- 2025 9
- Z biblioteki 7
- 2023 7

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zanim wyznasz mi miłość
Interesująca i wzruszająca.
Interesująca i wzruszająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem fanką Twórczości Magdaleny Kordel, ale niestety akurat ta książka mnie nie zachwyciła... Może jest to celowy zabieg autorki, związany z faktem, że jest to pierwsza część cyklu, ale dla mnie intryga jest miałka, bohaterowie prowadzą monologi, które nie wiem czemu miałyby służyć, a tajemnice, które miałyby być podstawą tego cyklu, jakoś nie zachęcają do ich rozwikłania... Można oczywiście przeczytać, ale ja osobiście nie polecam... :(
Jestem fanką Twórczości Magdaleny Kordel, ale niestety akurat ta książka mnie nie zachwyciła... Może jest to celowy zabieg autorki, związany z faktem, że jest to pierwsza część cyklu, ale dla mnie intryga jest miałka, bohaterowie prowadzą monologi, które nie wiem czemu miałyby służyć, a tajemnice, które miałyby być podstawą tego cyklu, jakoś nie zachęcają do ich...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy mam ochotę oderwać się od opowieści kryminalnych to śmiało sięgam po książki Pani Magdaleny Kordel. Od czasu do czasu z przyjemnością sięgam po inny rodzaj literatury niż kryminały. Powieść " Zanim wyznasz mi miłość" po prostu czekała na mnie w bibliotece. Lubię styl autorki, czasami dowcipny, chwilami ironiczny, momentami sarkastyczny. Opowiadania Pani Magdaleny czyta się bardzo szybko, lekko i przyjemnie. Bohaterowie sympatyczni, dający się lubić i mający swoje tajemnice, które pragną wydostać się na powierzchnię. Ale autorka nie odkryła jeszcze wszystkich kart. Ewelka nie zdradziła jeszcze wszystkich swoich sekretów. Myślę, że stanie się to w kolejnych książkach z cyklu. I dodatkowo postać babci Adeli. Cudowna osoba, która każdemu potrzebującemu oddałaby serce na tacy. A i Muszka oraz Jasiek całkiem sympatyczni. Trochę mnie zirytował nietoperz w sypialni babci Adeli i wnioski wysuwane na podstawie tego wydarzenia. Miłe, babskie czytadełko, które przeczytałam w dwa wieczory i dobrze się bawiłam.
Kiedy mam ochotę oderwać się od opowieści kryminalnych to śmiało sięgam po książki Pani Magdaleny Kordel. Od czasu do czasu z przyjemnością sięgam po inny rodzaj literatury niż kryminały. Powieść " Zanim wyznasz mi miłość" po prostu czekała na mnie w bibliotece. Lubię styl autorki, czasami dowcipny, chwilami ironiczny, momentami sarkastyczny. Opowiadania Pani Magdaleny...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przypadła mi do gustu postać Eweliny oraz jej postawa, zwłaszcza dotycząca relacji z Jaśkiem ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOdłożyłam. Nie wciągnęła mnie. Może nie ten czas?....
Odłożyłam. Nie wciągnęła mnie. Może nie ten czas?....
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam wrażenie, że każda książka tej autorki ma ten sam motyw, te same pomysły na postaci itp. I jest tak samo rozwleczona dialogowo. Sam pomysł na fabułę okej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam, jestem ciekawa dalszych losów bohaterów. Chociaż nie ukrywam że z początku ciągnęła się bardzo.b
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkowa NIEpolecajka
"Zanim wyznasz mi miłość " opisałabym jednym słowem: NUDA.
Książka jest typową, lekką obyczajówką w której roi się od szlachetnych uczynków i ukrytego wątku miłosnego.
Lecz, niestety, pierwsza część książki (jak nie 3/4) jest po prostu nudna! Ciągnie się i ciągnie. Książka jest przegadana, wiele dialogów nie ma końca, a nic nie wnoszą.
Druga część jest dużo lepsza, ale za to wytrwać do niej jest bardzo trudne! Muszę przyznać, że czytając tą pozycję bardzo się zmęczyłam!
Książkowa NIEpolecajka
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo moje pierwsze spotkanie z tą autorką. Słyszałam o jej książkach wiele pozytywnych opinii, ale czy sięgnę po kolejne jej dzieło- raczej nie.
"Zanim wyznasz mi miłość " opisałabym jednym słowem: NUDA.
Lecz, niestety, pierwsza część książki...
Bardzo fajna książka, na początku trochę nie mogłam się połapać o co chodzi, ale potem było już lepiej i zakończenie było bardzo zaskakujące.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawi bohaterowie, dużo tajemnic i rodzina. Do tego niespieszna akcja, i wolno rozkwitające uczucie. Przy tej powieści zapomnicie o pędzie otaczającego nas świata, bo czasem trzeba zwolnić i docenić to co mamy na co dzień.