Liar

- Liar
- 2020-07-03
- 2020-07-03
- angielski
“Liar, liar, pants on fire.”
The words scrawled on the back of my newest stalker mail makes my blood run cold. I have no idea if it's the lie I know, or one that I don't.
Since arriving back into Shadow Grove, I've been stalked, tormented, chased and almost killed. I've been lied to, repeatedly, by people I was growing to trust.
Liar.
That word haunts me. Someone knows more about my life than I do. Someone is taunting me with answers and teasing me with secrets. Am I desperate enough to fall for more deception?
Archer and his boys made a huge mistake when they lied to me. They thought they could play me but they're about to learn that they've met their match. No one stabs Madison Kate and gets away with it.
Kup Liar w ulubionej księgarni
- 2025 5
- 2021 4
- E-book 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Liar
Była spoko, trochę bardziej hot niż pierwsza część. Ale to zakończenie! Dlaczego?! Taki koniec a trzecia część nie wydana po polsku. Brakuje mi zamknięcia tej historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo totragiczna.
Fabuła nie istnieje, choć miliony wątków już tak.
Bohaterka jest płytsza od kałuży, więc siłą rzeczy te miliony wątków nie ma prawa się rozwiązać.
Przez to też fabuła nie istnieje, jak napisałam przed chwilą.
Przeczytałam te dwa tomy najpierw z nadzieją, że coś się rozkręci, pomimo niechęci do Madison od pierwszej strony pierwszego tomu.
Ale autorka nic nie uratowała. Nic nie było tutaj dobre.
Ona jest płytka, przeklina na potęgę. Jest tępa, jej działania do niczego nie prowadzą. Najpierw ich nienawidzi, po czym stronę dalej fantazjuje o bzykaniu się z nimi.
I tak akcja wygląda przez te dwie książki.
Jakaś poważna akcja, typu porwanie? To nic! Dwa akapity dalej oni ją magicznie ratują, po czym już w samochodzie w drodze do domu jeden z nich wkłada jej rękę pod kieckę i jej już jest dobrze. Już zapomniała o tym, że ktoś ją wpakował do bagażnika i chciał zabić XD
Takie sceny były co chwilę i to pokazuje, że nie tylko bohaterka jest płytka i pusta. Cała ta książka taka jest.
Chłopcy nie lepsi. Miałam ich tak dość.
No i został jeszcze wątek odwróconego haremu.
W pierwszej książce były dwie sceny keksu. Z jednym typem.
W drugiej dopiero pod koniec mieliśmy jedną scenę trójkąta, więc co to niby za odwrócony harem?
Ta opinia wydaje się niemal hejtem, ale to są fakty. Emocjonalne, bo jestem wkurzona brakiem czegokolwiek fajnego w tych książkach. Jak można tak nieudolnie napisać całość? Coś może być nie tak, jasne, ale wszystko?
I te zachwyty nad tą historią? Tego najbardziej nie rozumiem. Tych dziewczyn, którym się to podoba. Przecież to straszne. Nie dostajemy nic, co jest w opisie. NIC.
Dostajemy tylko wulgarną, płytką laskę i trzech osiłków, którzy myślą, że są mroczni. Dostajemy tragicznie poprowadzone hate to...to nic, bo nikt tam nie stał się lovers. Dostajemy sto wątków i żadnej drogi, żeby cokolwiek się wyjaśniło.
I dostajemy nudę. Bo nie dzieje się tam nic. Tylko zaczęty wątek, żenująca kłótnia z niepotrzebnymi wulgaryzmami, seks, porwanie, pośmianie się z porwania, seks, kłótnia i tak w kółko.
Jak miałam 16 lat, to pisałam sensowniejsze fanfiki o BTS niż to wydane coś
tragiczna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła nie istnieje, choć miliony wątków już tak.
Przez to też fabuła nie istnieje, jak napisałam przed chwilą.
Ale autorka nic nie...
Omg świetna a zakończenie aż ciężko czekać na kolejną część
Omg świetna a zakończenie aż ciężko czekać na kolejną część
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza cześć „Hate” początkowo mnie rozczarowała. Miałam własne oczekiwania odnośnie tej książki, okazało się, że to zupełnie coś innego. Jednak w końcu się do niej przekonałam i dałam się wciągnąć w tą historię. Choć główna bohaterka – Madison Kate – strasznie mnie irytowała czasem, serio, nie kumam niektórych jej decyzji i zachowań rodem z gimnazjum… Dziewczyno dorośnij…
Zakończenie części pierwszej zaszokowało, nie mogłam się doczekać kontynuacji. W końcu jest. Oto ona - „Liar”. Znów możemy skupić się na losach MK i jej chłopaków. No tak. Wspominałam już, że mamy tutaj motyw odwróconego haremu? Nie? No to napomykam… jeśli ktoś nie lubi tego typu klimatów, niech lepiej trzyma się od tej serii z daleka. Jeśli jednak jesteście zdeprawowani jak ja… polecam! :D 🌶🌶🌶
Część pierwsza pozostawiła po sobie ogromny niedosyt, drugi tom nie zawiódł i jest jeszcze lepszy niż jedynka. Historia pochłonęła mnie do tego stopnia, że prawie 400 stron machnęłam naraz, zaczęłam rano w pociągu do pracy, skończyłam wieczorem do poduszki… Nie mogłam przestać myśleć o fabule i bohaterach (taaa w pracy nie byłam zbyt przytomna…),styl pisania autorki bardzo mi podpasował, a emocje aż się wylewają z książki.
Fabuła jest bezpośrednią kontynuacją wydarzeń z pierwszego tomu. Relacje bohaterów tutaj bardziej się rozwinęły, nie brakuje nienawiści, zazdrości, przyciągania i pożądania. Wszystko to w klimacie dobrze znanego niebezpieczeństwa, ktoś cały czas czyha na życie Madison Kate. Do tego tajemniczy Stalker bardzo utrudnia jej życie. Choć najbardziej utrudniają jej życie chłopaki, którzy wzięli sobie za punkt honoru, by nie pozwolić nikomu jej skrzywdzić (nikomu poza nimi…🤷♀️).
Madison Kate jest przekonana, że sprawcami jej wypadku z finału „Hate” są właśnie Archer, Steel i Kody. Co jest jednoznaczne z tym, że dziewczyna znów ich nienawidzi i nie chce ich znać. Oni jednak są zawzięci i nie dają jej spokoju.
Drugi tom nie bez powodu ma tytuł „Liar” bo liczba kłamstw jakie są w tym tomie jest ogromna. Dlatego też trochę nie dziwię się, że Madison ma takie wybuchy złości i brak całkowitego zaufania chłopakom gdy ci, notorycznie coś przed nią ukrywają. Z każdym kolejnym rozdziałem więcej prawdy wychodzi na jaw, co rodzi jednak kolejne pytania. Kłamstwo goni kłamstwo a nasi bohaterowie są po środku tego. Kto za to odpowiada? Madison Kate tak naprawdę nie ma nikogo. Jej, pożal się boże, ojciec jest do wyrzucenia, przyjaciółka dość dziwnie się zachowuje a reszta to obcy ludzie. Choć Kody i Steel się starają i to trzeba przyznać. Archer to największa zagadka tej książki i sprawia, że jestem bardzo zaintrygowana jego postacią bo ciągle nie wiemy o niej za dużo. Po tym tomie uwielbiam ich jeszcze mocniej niż po „Hate”. Obawiam się, że po kolejnym tomie przepadnę jeszcze bardziej. Wartka akcja, plot twisty i mnóstwo napięcia to najważniejsze rzeczy, które czekają na was w „Liar”. Uwielbiam sposób w jaki autorka kreuje relacje naszych bohaterów i mimo pożądania jakie między nimi jest – sama relacja i uczucia dzieją się stopniowo. Zaufanie, które z każdym kolejnym rozdziałem, jest coraz bardziej widoczne sprawiało, że moje serce rosło.
Pierwsza cześć „Hate” początkowo mnie rozczarowała. Miałam własne oczekiwania odnośnie tej książki, okazało się, że to zupełnie coś innego. Jednak w końcu się do niej przekonałam i dałam się wciągnąć w tą historię. Choć główna bohaterka – Madison Kate – strasznie mnie irytowała czasem, serio, nie kumam niektórych jej decyzji i zachowań rodem z gimnazjum… Dziewczyno...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to[współpraca reklamowa/patronat medialny]
🥊 Po wydarzeniach kończących pierwszą część, Madison ucieka ze szpitala. Nikt nie wie, gdzie ona się znajduje. Nawet jej przyjaciółka. Jednak, kiedy mężczyźni dowiadują się o jej przekręcie, zaczynają jej szukać i „więzić”. Ale żeby nie było, robią to dla jej bezpieczeństwa przed jej stalkerem i prześladowcą. W międzyczasie, u całej czwórki zaczyna się rodzić pożądanie i uczucia. Stalker nie daje spokoju Madison i cały czas wysyła jej prezenty, które z każdym, robią się coraz bardziej przerażające.
🥊 Ta część jest zdecydowanie bardziej pikantna niż pierwsza. Towarzyszy przy niej jeszcze więcej emocji, od rozbawienia aż po strach pomieszany z ekscytacją. Tyle się działo nieoczekiwanych zdarzeń🤯. Uwielbiam to jak autorka idealnie stosuje sarkazm. Zauważyłam, że w wielu książkach jest go albo za dużo albo za mało. Jednak tutaj jest PERFECTO. Steel tak jak był tak i nadal jest moim ulubieńcem. W tym tomie Archer u mnie ogromnie zaplusował, ale i podpadł👀 Nie jestem cierpliwą osobą i po takim zakończeniu zaczęłam od razu czytać trzeci tom po angielsku.
[współpraca reklamowa/patronat medialny]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🥊 Po wydarzeniach kończących pierwszą część, Madison ucieka ze szpitala. Nikt nie wie, gdzie ona się znajduje. Nawet jej przyjaciółka. Jednak, kiedy mężczyźni dowiadują się o jej przekręcie, zaczynają jej szukać i „więzić”. Ale żeby nie było, robią to dla jej bezpieczeństwa przed jej stalkerem i prześladowcą. W międzyczasie, u całej...
Zdecydowanie lepszy tom niż poprzedni. Dużo gorących scen. Tajemnica i staleker trzymaja w napięciu, a zakończenie zwala z nóg.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ jednej strony zajmumująco łatwo się czyta,z drugiej właściwie niewiele tu konkretnej akcji.Głównie chodzi tu o jedno,czyli wątek "reverse harem".Nie jest to grzeczna historia,ale też nie ma w tym szczególnej przesady.Trochę irytował mnie brak charakteru MK i konsekwencji w zachowaniu wobec całej trójki.Niby jest skrzywdzona i zła, a wystarczy jedno spojrzenie czy pocałunek i zapomina o wszystkim innym.Czasami z jednych emocji przechodzi w drugie w ciągu minuty.Strasznie słabo wtedy wypada. Podobnie jest z tą jej nieuzasadnioną i zwykle chwilową brawurą.Bardziej głupie niż odważne zachowanie.Nadal strasznie irytuje mnie, zwracanie się tutaj do siebie pełnym imieniem i nazwiskiem,przeważnie brzmi to nienaturalnie i śmiesznie.Zakończenie na plus,oczywiście w najciekawszym momencie.Mimo,że seria mogłaby być lepsza,to nadal wystarczająco dobra,by kontynuować czytanie.
Z jednej strony zajmumująco łatwo się czyta,z drugiej właściwie niewiele tu konkretnej akcji.Głównie chodzi tu o jedno,czyli wątek "reverse harem".Nie jest to grzeczna historia,ale też nie ma w tym szczególnej przesady.Trochę irytował mnie brak charakteru MK i konsekwencji w zachowaniu wobec całej trójki.Niby jest skrzywdzona i zła, a wystarczy jedno spojrzenie czy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZetknęliście się już z książkami z motywem reverse harem?😏
💚Kto mnie zna, ten wie, że ja motyw reverse harem kocham, i to wręcz obsesyjnie.😁 Bardzo przemawia do mnie sytuacja, kiedy o kobietę zabija się kilku facetów, i to do tego stopnia, że dochodzą do wniosku, że już lepiej nie być jedynym, byleby mieć ten zaszczyt przebywania w jej towarzystwie. NO UWIELBIAM.😁 Dlatego, kiedy wydawnictwo Inanna spytało, czy chciałabym patronować drugiemu tomowi serii Madison Kate, aż podskoczyłam z radości. ❤️
💚Minęły dwa tygodnie, od kiedy Madison Kate rozbiła samochód chłopaków, postawiła nogę w znienawidzonym Laughing Clown i kolejny raz cudem uniknęła śmierci. Madison Kate kolejny raz została zdradzona i tym razem, naprawdę nie ma pojęcia, komu może ufać... Co gorsze, stalker, który prześladuje dziewczynę staje się coraz śmielszy i wyraźnie daje do zrozumienia całemu światu, że dziewczyna należy tylko do niego.
💚Kto stoi za wrobieniem Madison Kate? Kim jest stalker, który prześladuje dziewczynę? Czy Madison Kate może ufać któremukolwiek w Shadow Groove?
💚 Jeżeli po pierwszym tomie serii Madison Kate byliście trochę rozczarowani, bo oczekiwaliście więcej pikantnych scen, gwarantuje, że LIAR sprosta waszym oczekiwaniom.😏 W tym tomie mamy dwa razy więcej spicy rozdziałów i w końcu możemy poczuć, że rzeczywiście jest to książka z motywem reverse harem. Akcja w książce nie zatrzymuje się nawet na chwile, a tajemnice i sekrety piętrzą się z rozdziału na rozdział.
💚Pochłonęłam tę książkę za jednym posiedzeniem, bo po prostu nie mogłam się od niej oderwać. Seria Madison Kate to idealne połączenie gorącego romansu, thrilleru i książki pełnej akcji. Jestem pewna, że zakończenie tego tomu wzbudzi w was takie zaskoczenie, że będziecie jak na szpilkach wyczekiwać kolejnej części.
Współpraca reklamowa/patronat medialny @wydawnictwoinanna
Zetknęliście się już z książkami z motywem reverse harem?😏
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to💚Kto mnie zna, ten wie, że ja motyw reverse harem kocham, i to wręcz obsesyjnie.😁 Bardzo przemawia do mnie sytuacja, kiedy o kobietę zabija się kilku facetów, i to do tego stopnia, że dochodzą do wniosku, że już lepiej nie być jedynym, byleby mieć ten zaszczyt przebywania w jej towarzystwie. NO UWIELBIAM.😁 Dlatego,...
„Liar” to drugi tom serii „Madison Kate”, który skupia się na dalszych losach Madison Kate i chłopaków. Po zakończeniu pierwszego tomu miałam taki niedosyt, że z ogromną niecierpliwością wyczekiwałam drugiego tomu i wreszcie się doczekałam. Drugi tom nie zawiódł i moim zdaniem był jeszcze lepszy niż pierwszy. Historia pochłonęła mnie od kilku stron i sprawiła, że nie mogłam oderwać się od czytania. Z każdą kolejną stroną chciałam coraz więcej i nie mogłam przestać myśleć o fabule i bohaterach. Uwielbiam styl pisania tej autorki i to jak sprytnie manewruje wydarzeniami. Nie brakowało tu emocji, które wręcz pochłaniały czytelnika. Fabuła jest kontynuacją wydarzeń z pierwszego tomu. W drugim tomie relacja głównych bohaterów bardziej się rozwinęła co dosadnie widać. Nie brakuje jednak nienawiści, zazdrości, przyciągania i pożądania. Te wszystkie emocje, są wręcz namacalne i wywołują ciarki na całym ciele. Nie brakuje klimatu dobrze znanego niebezpieczeństwa, które niestety – cały czas czai się na życie Madison. Stalker cały czas jest obecny w jej życiu i bardzo jej je utrudnia. Ktoś czyha na jej życie a chłopaki wzięli sobie za cel honoru – nie pozwolić nikomu jej skrzywdzić, co już samo w sobie jest hot. Madison Kate jest przekonana, że sprawcami jej wypadku są właśnie Archer, Steel i Kody. Co jest jednoznaczne z tym, że dziewczyna znów ich nienawidzi i nie chce ich znać. Znaczy się wmawia sobie, że nie chce ich nienawidzi. W gruncie rzeczy jest troszkę inaczej. Jedną z cech, które uwielbiam w tych chłopakach jest zawziętość – bo nie dają spokoju Madison Kate przez co ta, często wpada w szał. Drugi tom nie bez powodu ma tytuł „Liar” bo liczba kłamstw jakie są w tym tomie jest ogromna. Dlatego też nie dziwię się, że Madison ma takie wybuchy złości i brak całkowitego zaufania chłopakom gdy ci, notorycznie coś przed nią ukrywają. Z każdym kolejnym rozdziałem więcej prawdy wychodzi na wierzch i jednocześnie pojawiają się kolejne pytania. Kłamstwo goni kłamstwo a nasi bohaterowie są po środku tego. Kto za to odpowiada? Madison Kate tak naprawdę nie ma nikogo. Jej, pożal się boże, ojciec jest do wyrzucenia, przyjaciółka dość dziwnie się zachowuje a reszta to obcy ludzie. Choć Kody i Steel się starają i to trzeba przyznać. Jak wiecie ja jestem fanką Kody’ego więc cokolwiek ten chłopak nie zrobi ja już padam i mam atak serca. Choć Steela też uwielbiam. Archer to największa zagadka tej książki i sprawia, że jestem bardzo zaintrygowana jego postacią bo ciągle nie wiemy o niej za dużo. Po tym tomie uwielbiam ich jeszcze mocniej niż po „Hate”. Obawiam się, że po kolejnym tomie przepadnę jeszcze bardziej. Wartka akcja, plot twisty i mnóstwo napięcia to najważniejsze rzeczy, które czekają na was w „Liar”. Uwielbiam sposób w jaki autorka kreuje relacje naszych bohaterów i mimo pożądania jakie między nimi jest – sama relacja i uczucia dzieją się stopniowo. Zaufanie, które z każdym kolejnym rozdziałem, jest coraz bardziej widoczne sprawiało, że moje serce rosło. Mamy tu motyw reverse harem i w tym tomie „dosadnie” to widać, więc jeśli tak samo jak ja lubicie ten motyw to wiecie po co sięgać. Wielbię to, jak autorka poprowadziła relację i akcję. Zakończenie tego tomu, tak jak w przypadku poprzedniego sprawiło, że moja szczęka miała bliskie spotkanie z podłogą. Jestem ogromnie ciekawa dalszych losów Madison Kate, Kody’ego, Steela i Archera bo czuję, że teraz dopiero zacznie się prawdziwa jazda bez trzymanki. Wam natomiast – gorąco polecam sięgnąć po „Hate” i „Liar” bo nie pożałujecie!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli myśleliście, że w „Hate” działo się dużo i było bardzo gorąco, to polecam serdecznie zajrzeć do drugiego tomu.
To co zrobiła Tate James w „Liar” to jest po prostu ogień! Ogień moi drodzy🔥🔥🔥
Seria Madison Kate ma wszystko, sekrety, morderstwa, kłamstwa, ogromny niepokój, dramaty, przemoc, zwroty akcji, spicy sceny (i to jakie🥵).
MK znów jest w niebezpieczeństwie.
W tym tomie Madison Kate przebywa w areszcie domowym, nie jest za bardzo zadowolona z sytuacji, w której się znalazła… Jednak nie może być tak źle, skoro ma w pobliżu takich facetów jak Kody, Steel i Archer 💚 Chłopcy pilnie strzegą naszej bohaterki i mają ją na oku. Uczęszczają na zajęcia, ćwiczą, uczą Kate samoobrony.
Bardzo podoba mi się aspekt tajemnicy, nadal nie wiemy kto jest stalkerem Madison Kate i o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi.
Główna bohaterka jest zadziorna, bezczelna i wie czego chce! Uwielbiam ją🖤
A panowie? O matko jedyna…🔥🔥🔥 Autorka wie, jak stworzyć gorące postaci. Uwielbiam Kodiaka i Steela’a, ale to Archer jest dla mnie numerem jeden! I czekam z niecierpliwością, na to, jak rozwinie się jego relacja z Kate.
Absolutnie uwielbiam sposób, w jaki autorka, opisuje 🌶️ sceny! Scena na blacie w kuchni 🥵 Nie będę Wam spoilerować, ale to co się działo między pewną trójka to już totalnie było gorące!
A zakończenie książki? Ludzie! Co to był za cliffhanger! Tak się nie robi!
Ta seria jest uzależniająca!
Wciąga i nie można przestać myśleć o tym co już się wydarzyło i co jeszcze przed nami!
Trzeci tom poproszę na ASAP💚
[współpraca z Wydawnictwem Inanna]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo co zrobiła Tate James w „Liar” to jest po prostu ogień! Ogień moi drodzy🔥🔥🔥
MK znów jest w niebezpieczeństwie.
W...