Aranżacje wnętrz. Jak urządzić własne mieszkanie

- poradniki
- 2020-10-14
- 2020-10-14
Urządzanie własnego wnętrza to fascynująca przygoda. Jednak kiedy robimy to po raz pierwszy w życiu, możemy mieć sporo dylematów. Niezależnie od tego, czy planujemy gruntowny remont, czy czekamy na odbiór mieszkania, by urządzić je od podstaw, czy mamy ochotę na metamorfozę salonu lub sypialni – w każdym z tych przypadków wiedza na temat procesu projektowania jest bardzo przydatna. Zawarte w książce informacje zapoznają z obecnie obowiązującymi trendami i pomagają zaprojektować najlepszą dla nas przestrzeń, w której będziemy się czuć komfortowo. Dzięki niej poznamy swój własny styl i z łatwością urządzimy nawet najbardziej wymagające wnętrze.
Kup Aranżacje wnętrz. Jak urządzić własne mieszkanie w ulubionej księgarni
Oceny książki Aranżacje wnętrz. Jak urządzić własne mieszkanie
21 użytkowników ma tytuł Aranżacje wnętrz. Jak urządzić własne mieszkanie na półkach głównych- Chcę przeczytać 14
- Popularnonaukowe 1
- Architektura / wnętrza 1
- _Papierowe_ 1
- Sztuka/architektura 1
- Stosik hańby Hani 1
- Poradnik 1
- Samodzielne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Aranżacje wnętrz. Jak urządzić własne mieszkanie
Poradnik aranżacji wnętrz mieszkaniowych.
Ładne wydanie. Okładka twarda.
Duże zdjęcia wykonane przez Monikę Bień-Königsman.
,,Czym jest dla mnie idealne wnętrze? Musi być funkcjonalne. To zasada numer jeden, od której wszystko się zaczyna. Jeśli we własnym domu nie będziecie się czuli komfortowo, meble będą utrudniać poruszanie się, a do tego będzie zbyt mało miejsca na przechowywanie rzeczy, to na nic się zdadzą idealnie dopasowane wzory i kolory oraz piękny wystrój okna ’’.
Super inspirująca książka. Jest na czym oko zawiesić jeżeli chodzi o piękne fotografie.
Poradnik został podzielony na części takie jak: mieszkanie i jego trzy główne elementy – położenie , rozwiązania architektoniczne, przestrzeń; główne style we wnętrzach, elementy projektu – barwa, oświetlenie, ściany i sufity, podłoga, tkaniny i wzory, meble; detale, etapy pracy nad projektem, od pokoju do pokoju przegląd wszystkich pomieszczeń, poszukiwanie inspiracji – podróże, telewizja, restauracje, muzea, film, internet i czasopisma, targi; home staging, zdjęcia lifestylowe, polskie marki na rynku jak przykładowo zakopiański, dworkowy itd. , wnętrzarska rewolucja, podsumowanie.
Cudowna szata graficzna, wszystko podane z gustem i smakiem nam na tacy.
Fotografie robią ogromne wrażenie. Jest co podpatrzeć, zainspirować się. Naprawdę opracowanie jest bardzo rzetelne.
Polecam dla tych co pierwszy raz urządzają sobie gniazdko, jak i dla tych co chcą u siebie coś zmienić, przeprowadzić remont.
Warte przeczytania i obejrzenia!
Poradnik aranżacji wnętrz mieszkaniowych.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadne wydanie. Okładka twarda.
Duże zdjęcia wykonane przez Monikę Bień-Königsman.
Szybko się czyta, ciekawe przykłady. Duży plus za odniesienia do ciekawych stron internetowych z aranżacjami.