W cieniu prawa cz.1

Okładka książki W cieniu prawa cz.1 autora Remigiusz Mróz, 9788379458677
Okładka książki W cieniu prawa cz.1
Remigiusz Mróz Wydawnictwo: Edipresse Seria: Remigiusz Mróz Mistrz Polskiego Kryminału kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Remigiusz Mróz Mistrz Polskiego Kryminału
2017-01-01
2017-01-01

Kup W cieniu prawa cz.1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki W cieniu prawa cz.1

OPINIE i DYSKUSJE o książce W cieniu prawa cz.1

Można wczuć się w klimat Galicji. To Remigiusz Mróz w wydaniu retro. Bonus: postać majordoma budzi sympatię.

Najnowsze książki Mroza, a w zasadzie kolejne tomy do rozpoczętych już serii totalnie mnie znudziły, dlatego sięgnęłam po coś innego. Zaintrygował mnie sam pomysł na powieść i fabuła „W cieniu prawa”, bo zapowiadał się interesujący retro kryminał. Początek wciąga, w sumie jak to bywa u tego autora, każdą jego książkę szybko się czyta. Niestety z czasem zaczęło mi się nudzić i dłużyć. Zakończenie rozczarowujące, przewidywalne.

Nie wciągnęła mnie.

Nie wciągnęła mnie.

6105 użytkowników ma tytuł W cieniu prawa cz.1 na półkach głównych
952 użytkowników ma tytuł W cieniu prawa cz.1 na półkach dodatkowych

Remigiusz Mróz
Remigiusz Mróz
Polski pisarz, autor powieści kryminalnych oraz cyklu publicystycznego „Kurs pisania”. Ukończył z wyróżnieniem Akademię Leona Koźmińskiego w Warszawie, gdzie uzyskał stopień naukowy doktora nauk prawnych. Laureat Nagrody Czytelników Wielkiego Kalibru z 2016 roku za powieść pt. „Kasacja”. W 2017 roku ujawnił się jako Ove Løgmansbø, autor kolejnych trzech powieści. Jego książki były nominowane w Plebiscycie Książka Roku lubimyczytać.pl w kategorii kryminał, sensacja, thriller. Otrzymał dotąd dwie statuetki. Seria z Joanną Chyłką stała się podstawą serialu „Chyłka. Zaginięcie” w reżyserii Łukasza Palkowskiego z Magdaleną Cielecką w roli głównej. Wykupiono także prawa do ekranizacji innych serii autora - z komisarzem Forstem i cyklu „W kręgach władzy”. Zwycięzca plebiscytu „Książka Roku 2024” w kategorii Science fiction za książkę "Operacja Mir".

Okładka książki Prom Ove Løgmansbø, Remigiusz Mróz
Prom Ove Løgmansbø, Remigiusz Mróz
Okładka książki Rewers Wojciech Chmielarz, Ryszard Ćwirlej, Gaja Grzegorzewska, Marta Guzowska, Joanna Jodełka, Robert Małecki, Marta Mizuro, Remigiusz Mróz, Joanna Opiat-Bojarska, Małgorzata Sobieszczańska, Marcin Wroński

Cytaty z książki W cieniu prawa cz.1

Remigiusz Mróz W cieniu prawa Zobacz więcej