W cieniu prawa cz.1

- Remigiusz Mróz Mistrz Polskiego Kryminału
- 2017-01-01
- 2017-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup W cieniu prawa cz.1 w ulubionej księgarni
Oceny książki W cieniu prawa cz.1
6105 użytkowników ma tytuł W cieniu prawa cz.1 na półkach głównych- Przeczytane 4 247
- Chcę przeczytać 1 787
- 2021 43
- Remigiusz Mróz 37
- Kryminał 29
- 2019 29
Cytaty z książki W cieniu prawa cz.1
- Polać Ci? - zapytał baron.
- Jeszcze nie ma nawet południa.
- Ponawiam pytanie - odparł niezrażony ojciec.
- Kapkę.
- Wezwałeś mnie do swojej samotni, żeby pić ze mną wódkę?
- Nie - odparł Hendrik, nabijając fajkę. - Chciałem porozmawiać o tej dziewc...
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce W cieniu prawa cz.1
Można wczuć się w klimat Galicji. To Remigiusz Mróz w wydaniu retro. Bonus: postać majordoma budzi sympatię.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajnowsze książki Mroza, a w zasadzie kolejne tomy do rozpoczętych już serii totalnie mnie znudziły, dlatego sięgnęłam po coś innego. Zaintrygował mnie sam pomysł na powieść i fabuła „W cieniu prawa”, bo zapowiadał się interesujący retro kryminał. Początek wciąga, w sumie jak to bywa u tego autora, każdą jego książkę szybko się czyta. Niestety z czasem zaczęło mi się nudzić i dłużyć. Zakończenie rozczarowujące, przewidywalne.
Najnowsze książki Mroza, a w zasadzie kolejne tomy do rozpoczętych już serii totalnie mnie znudziły, dlatego sięgnęłam po coś innego. Zaintrygował mnie sam pomysł na powieść i fabuła „W cieniu prawa”, bo zapowiadał się interesujący retro kryminał. Początek wciąga, w sumie jak to bywa u tego autora, każdą jego książkę szybko się czyta. Niestety z czasem zaczęło mi się nudzić...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wciągnęła mnie.
Nie wciągnęła mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę inne wydanie Mroza niż to do których jesteśmy przyzwyczajeni. Sporo tu się zadziało. Dobre momenty, słabsze i całkiem słabe. Mimo to jak to u Mroza czytało się dobrze. Pozostaje kilka pytań.
A może nie ma sensu zadawać sobie tych pytań? Pozwolić poprowadzić się autorowi przez swoją opowieść?
Podsumowując, dobrze spędzony czas.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy prosty chłopak mógł uknuć taką intrygę? Czy mógł się wyplątać z machiny zdarzeń w którą został wciągnięty?
A może nie ma sensu zadawać sobie tych pytań? Pozwolić poprowadzić...
Niektórzy ludzie mają prawdziwe wyczucie, dzięki czemu znajdują się w idealnym miejscu i czasie. Są też tacy, którym właśnie ten dar utrudnia życie, bowiem zarówno miejsce i czas są dla nich tak naprawdę niewłaściwe. O ile konsekwencje tego nie są zbyt dotkliwe, udaje się im jeszcze jakoś funkcjonować, gorzej jeśli skutki takiego znalezienia się w danym momencie w określonym miejscu niosą ze sobą niebezpieczeństwo, kiedy wiążą się z zagrożeniem zdrowia lub życia.
Frapująca fabuła, wartka akcja, napięcie towarzyszące kontaktom rodzinnym, walka o sprawiedliwość – to wszystko elektryzuje i sprawia, że od powieści nie można się oderwać. Doskonale nakreśleni bohaterowie, zarysowane tło społeczno-gospodarcze składają się na książkę, która od pierwszych stron budzi emocje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPerełka w twórczości Mroza. Przeczytałem już prawie całą bibliografię ale ta pozycja na pewno zostanie na trochę w mojej pamięci.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię takie klimaty , akcja dzieję się szybko ale do ogarnięcia. Miło poznać Mroza od tej strony
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo lubię wszystko spod pióra Remigiusza. Tym razem retro kryminał z wątkiem prawniczym. Bardzo klimatyczny, z kilkoma twistami i zaskoczeniem na końcu. Szkoda że jednotomówka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to97/52/2025
97/52/2025