Cienie Przeszłości

2020-01-01

Kup Cienie Przeszłości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cienie Przeszłości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cienie Przeszłości

"Cienie przeszłości" – książka, która zostaje w głowie na długo...

Zdarzyło się Wam kiedyś sięgnąć po książkę bez większych oczekiwań, a potem... przepaść? Bo właśnie tak miałam z „Cieniami przeszłości” Patrycji Zdanowskiej. Myślałam, że dostanę typowy romans a dostałam emocjonalny rollercoaster z tajemnicami, które wręcz czułam w powietrzu na każdej stronie.

Główna bohaterka, Klara, to kobieta, która nie miała łatwo zdradzona, zraniona, próbuje ułożyć sobie życie na nowo. Wyjeżdża do Sopotu, żeby zacząć od zera. I właśnie tam poznaje Nicolasa. No i tu zaczyna się jazda bez trzymanki. Bo ten mężczyzna nie tylko jest przystojny i magnetyczny, ale też skrywa coś, co sprawia, że nie potrafisz odłożyć książki, dopóki nie poznasz prawdy.

Podoba mi się, że autorka nie idzie na skróty. Relacja Klary i Nicolasa rozwija się powoli, jest pełna napięcia, niedopowiedzeń i... chemii. Ale to nie tylko historia miłosna to także opowieść o radzeniu sobie z przeszłością, o walce z demonami, które potrafią wrócić w najmniej spodziewanym momencie.

Nie chcę Wam spoilerować, ale zakończenie... no wow. Z jednej strony szok, z drugiej chęć natychmiastowego sięgnięcia po kolejną część. I teraz siedzę z tymi emocjami, nie wiedząc co robić ze swoim życiem 😅

Jeśli szukacie książki, która wciąga, zaskakuje i zostawia ślad polecam z całego serca. A jeśli już czytaliście pogadajmy! Co sądzicie o Nicolasie? Bo ja mam mieszane uczucia i bardzo chcę usłyszeć, jak Wy to widzicie!

#CieniePrzeszłości #PatrycjaZdanowska #KsiążkoweEmocje #RomansZTajemnicą #CzytamBoLubię #BookLover #Recenzja #Zaczytana #CzytelniczyZawrótGłowy

"Cienie przeszłości" – książka, która zostaje w głowie na długo...

Główna...

Ja lubie tego typu wątki więc ten romans mafijny podobał mi się. Na szczęście nie sugerowałam się opiniami innych i postanowiłam przeczytać.
Widać że autorka przy tym tomie inspirowała się 365 dni ale ludzie beż przesady. większość mafijnych bazuje na książkach z tamtych lat. Tom drugi jest jest dobrze napisany i tam już w 100 widać wyłącznie pomysły autorki a styl zdecydowanie poprawił się. teraz zaczęłam czytać Efekt Motyla i zupełnie inny podgatunek romansu, który mnie zainteresował. A co do "Cieni" polecam tym co lubią tego typu książki. A autorce gratuluję. Bo na przestrzeni lat widać progres

strasznie słaba książka i mega zgapiona od 365 dni i Greya... sceny seksu były bardzo pobieżnie opisane, a główną bohaterką była bardzo głupia w żaden sposób nie była dla mnie wartą uwagi postacią... wogole mnie nie przekonała ta książka

315 użytkowników ma tytuł Cienie Przeszłości na półkach głównych
41 użytkowników ma tytuł Cienie Przeszłości na półkach dodatkowych