Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

Okładka książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego autora John Palmer, 9788395742101
Okładka książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego
John Palmer Wydawnictwo: piwo.org kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
How To Brew: Everything You Need to Know to Brew Great Beer Every Time
2020-12-20
2020-12-20
2017-06-01
Piotr Kucharski

Kup Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

Bardzo dobra pozycja dla nowicjuszy jak chodzi o wyrób domowego piwa jak i doświadczonych piwowarów, więcej wiedzy nie zaszkodzi :) Rozwój w piwowarstwie jest bardzo ważny, kto wie jakby potoczyła się moja historia z budowaniem domowego browaru jakbym zaczął od lektury tej książki :)nie żałuje zakupu. Niestety tłumaczenie jest moim zdaniem nie najwyższych lotów, szczególnie przepisy i te kjalkulacja na system metryczny. Raczej wolałbym widzieć dopracowane tłumaczenie z jednostkami którymi używamy w Polsce a nie ciągłe przeliczanie i myślenie nad tym. Dla mnie wadą jest trochę mocne skupienie się na ekstraktach i "metodzie palmera" ale to już osobista preferencja. Nie mniej jednak książka warta przeczytania :)

Przydatna rzecz

Przydatna rzecz

Komentarz do kolegi Bartka.
Osoba początkująca nie jest w stanie nic zrobić w żadnym programie bez podstawowej i elementarnej wiedzy. Nie ma na to najmniejszej szansy. Książka Palmera nie jest łatwa, ale wyjaśnia ramy piwowarstwa, które dają bardzo mocne podstawy.

Komentarz do kolegi Bartka.

72 użytkowników ma tytuł Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

Okładka książki Water. A Comprehensive Guide for Brewers Colin Kaminski, John Palmer
Water. A Comprehensive Guide for Brewers Colin Kaminski, John Palmer

Cytaty z książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego

Dodaj cytat z książki Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego