Dom na wyspie

- literatura obyczajowa, romans
- Dziwnowo (tom 2)
- 2019-09-11
- 2019-09-11
Radosna i rozgadana Alwina zjawia się w Dziwnowie. Wiecznie uśmiechnięta specjalistka od łapania szczęśliwych chwil, podejmuje się fotografowania zmian zachodzących w domu na wydmie. Alwina pragnie miło spędzić czas z dawnymi przyjaciółkami, tymczasem okazuje się, że Lilianna i Wiktoria będą potrzebowały jej pomocy w rozwiązaniu dawnych tajemnic. Więź, która je łączyła przed laty, okaże się bardzo trwała. Wspólnie z miejscowym przystojnym policjantem i ratownikiem, przyjaciółki stawiają czoła nowym trudnościom, których się nie spodziewały. Czy uda się im rozwikłać dawne tajemnice? Kim jest milczący mężczyzna, który stanie na ich drodze? Piękna opowieść o przyjaźni, rodzącej się miłości i zagadkach, które skrywa przeszłość.
Kup Dom na wyspie w ulubionej księgarni
Oceny książki Dom na wyspie
566 użytkowników ma tytuł Dom na wyspie na półkach głównych- Przeczytane 361
- 2020 12
- 2019 10
- 2020 10
- 2021 9
- Audiobooki 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dom na wyspie
Drugi tom - tak samo ciekawy. Piękna opowieść o przyjaźni w nadmorskim Dziwnowie. Jest miłość, są skrywane sekrety, które sprawiają że chce się je poznać.
Książka lekka, dobrze napisana.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka lekka, dobrze napisana.
W porównaniu do pierwszego tomu to słabiutka i dziwię się , że Miron w ogóle chciał być z taką gadułą bo dla mnie takie gadulstwo to choroba
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDruga część jeszcze lepsza od pierwszej. Wygadana Alwinia daje się we znaki Mironowi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak jak i pierwsza część bardzo wciągająca.
Przeczytałam książkę w 2 dni .
Teraz czekam na część 3.
Bardzo polecam 😊
Tak jak i pierwsza część bardzo wciągająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam książkę w 2 dni .
Teraz czekam na część 3.
Bardzo polecam 😊
Druga część tak samo wciągająca jak pierwsza. Biegnę do trzeciego i ostatniego już tomu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAlwina miała nadzieję na spokojne spotkanie z przyjaciółkami po wielu latach. Jednak Lilianna i Wiki potrzebują ratunku. Zaczęły rozgrzebywać tajemnicę z przeszłości i mogą być z tego niezłe tarapaty. Dziewczyny potrzebują kogoś rozsądnego i opanowanego. Tylko, czy dawna sprawa nie wciągnie także Aliny?
W drugiej części nadmorskiej serii poznajemy kolejną bohaterkę - Alwinę. Jest to bardzo rozgadana i życzliwa osoba z ciekawą, ale trudną przeszłością. Głównym wątkiem historii jest dawna tajemnica morderstwa, ale pojawiają się tutaj także miłosne dylematy. Bardzo polubiłam Dziwnowo, które kojarzy mi się z latem i wakacjami. Nadaje ono też powieści bardzo dobry klimat. Przez większą część książki nie mogłam oderwać się od czytania, ponieważ jest mocno intrygująca i porywająca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW drugiej części nadmorskiej serii poznajemy kolejną bohaterkę -...
Bardzo ładne,zabójca proboszcza dalej nieznany
Bardzo ładne,zabójca proboszcza dalej nieznany
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część,która tak samo kusi ciepłym piaskiem i szumem fal.
Zapachem gofra i rogalików.
Pokazująca jak ważna jest przyjaźń..ta prawdziwa...której nie zniszczy czas.
I rodzące się uczucie.
I ta chwila kiedy wiesz ,że jesteś gdzie powinnaś być...Gdy wreszcie masz to uczucie że jesteś w domu...
Spokojnego dnia wam życzę....a ja uciekam poznać dalsze losy bohaterów.
Kolejna część,która tak samo kusi ciepłym piaskiem i szumem fal.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapachem gofra i rogalików.
Pokazująca jak ważna jest przyjaźń..ta prawdziwa...której nie zniszczy czas.
I rodzące się uczucie.
Spokojnego dnia wam życzę....a ja uciekam poznać dalsze losy bohaterów.
Historia zapowiadała się ciekawie. Trzy przyjaciółki wychowane w domu dziecka postanawiają rozwiązać zagadkę morderstwa proboszcza Dziwnowa którego były świadkami w dzieciństwie, a do tego lekka historia obyczajowa. Niestety wykonanie fatalne - dziwnie sztuczne dialogi, a wątek kryminalny mdły. Na dodatek okazało się, że to drugi tom. Przypuszczam, że każda część opowieści stawia na pierwszym planie jena z bohaterek, bo w tym śledzimy romantyczny wątek jednej z nich. Plus za całkiem ładne opisy morza.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Dom na wyspie” to drugi tom Cyklu pt: „Dziwnowo”. Kontynuacja losów przyjaciółek z domu dziecka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTajemnice, traumatyczne przeżycia z przeszłości, kryminalna zagadka, ale też romantyczny wątek. Dla mnie to jest przepis na świetną lekturę. Idealna na wakacje. Polecam wam gorąco i lecę czytać trzeci tom, bo jestem bardzo ciekawa jak się zakończy ta historia.