Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino

Okładka książki Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino autora Karolina Wilczyńska, 9788380756915
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino
Karolina Wilczyńska Wydawnictwo: Filia Cykl: Kawiarenka za rogiem (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Kawiarenka za rogiem (tom 2)
2019-06-05
2019-06-05

Kup Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino

Karolina Wilczyńska po raz kolejny serwuje czytelnikom ciepłą, kobiecą powieść, w której emocje mieszają się z zapachem kawy i domowych wypieków. „Miłość według przepisu…” to opowieść o codzienności – nie zawsze łatwej, ale zawsze pełnej smaku i barw.

Główna bohaterka, właścicielka małej kawiarni, próbuje pogodzić prowadzenie własnego biznesu z życiem osobistym, niespodziankami losu i… przepisem na szczęście. To książka o relacjach – z rodziną, z klientami, ale przede wszystkim – z samą sobą. Przypomina, że warto czasem zwolnić, spojrzeć w głąb siebie i docenić małe rzeczy.

Autorka zgrabnie łączy wątki kulinarne z romantycznymi, a wszystko to okraszone jest aromatem kawy i nutką życiowej refleksji. To powieść idealna dla tych, którzy lubią ciepłe historie z przesłaniem – i wierzą, że życie, choć czasem bywa gorzkie, zawsze może mieć słodki posmak.

Samą książkę czyta się super, historia wciąga ale tutaj niestety zachowanie Miłki, jak dla mnie dość naiwne, trochę mnie rozczarowało.
No to zobaczmy co kryje 3 tom :)

No to zobaczmy co kryje 3 tom :)

W tej części Miłka trochę mnie rozczarowała.
Sekret,który zdradziła jej babcia przed śmiercią został wyjawiony i dobrze obstawiałam o co chodziło. W tej kwestii uważam reakcje Miłki za przesadzoną.
Na koniec pierwszej części nasza bohaterka związała się z mężczyzną, nie będę zdradzała z kim żeby nie psuć lektury tym,którzy dopiero mają w planach tą serię. No i w tej części możemy zobaczyć jak ten związek Miłki wygląda i muszę powiedzieć,że tutaj nasza bohaterka również mnie zawodzi,bo daje się trochę zwodzić i ten jej facet napewno ma coś do ukrycia, a ona daje sobie wkręcić każdy bajer.
Poznajemy również siostrę Miłki, Wiktorię,która także wprowadza zamęt do życia siostry. Dwie siostry, a różne jak ogień i woda, ten kontrast akurat mi sie podobał. Wiktoria przyjechała na studia do Kielc i postanowiła się zatrzymać u siostry, później jednak na jaw wychodzi prawdziwy powód jej przyjazdu. No i tutaj również według mnie Miłka podjęła taką decyzję,że ręce opadają. Może nie sama jej decyzja ale to,że podjęła ją za siebie i jeszcze inną osobę.... trochę to może zawiłe co napisałam ale tak mi ręce opadły jak to czytałam,że musiałam się wygadać.... no normalnie trochę jak dziecko, które wierzy w bajki i happy end....
No trochę się zawiodłam na tej części mam nadzieję,że następna nadrobi 😅
Daje 7/10
Zaczytanego książkoholicy 📖❤️

W tej części Miłka trochę mnie rozczarowała.

1072 użytkowników ma tytuł Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino na półkach głównych
207 użytkowników ma tytuł Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino

Karolina Wilczyńska
Karolina Wilczyńska
Jest zodiakalną Panną i numerologiczną jedenastką. To połączenie sprawia, że wciąż toczą w niej walkę dwie natury i nigdy nie wiadomo która w danej chwili zwycięży: uporządkowana i realnie patrząca na świat, czy marzycielka i idealistka. Idzie przez życie w glanach lub boso – zależnie od tego, kogo i co spodziewa się spotkać. Najważniejszy dla niej jest człowiek (nie mylić z tłumem i ciżbą). Widok bezmyślnych ludzkich oczu, chamstwa i głupoty powoduje u niej długie okresy melancholii. Przez świat podąża z nieustającą wiarą w dobro i sprawiedliwość, znosząc z godnością spotkania z mniej sympatyczną częścią ludzkości. Stara się zachować jak najwięcej z dziecięcej części swojej natury, dzięki czemu ma nadzieję nie stać się obojętną na los innych. Lubi słoneczniki i bursztyny, twierdząc, że zaklęte są w nich słoneczne promienie. Posiada dar nieograniczonego rozciągania czasu i dzięki temu w wolnych chwilach czyta, haftuje obrazy, robi powłóczyste swetry na drutach lub szydełku, zajmuje się decoupage’m. Kolekcjonuje ludzkie historie, więc bez obaw można opowiedzieć jej swoją. Jeżeli komuś nie uda się spotkać jej na polnej lub leśnej drodze może napisać e-mail na adres: list@karolinawilczynska.eu.

Cytaty z książki Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino

Karolina Wilczyńska Miłość według przepisu, czyli słodko-gorzkie cappuccino Zobacz więcej