Kiedyś cię odnajdę

Okładka książki Kiedyś cię odnajdę autorstwa Małgorzata Rogala
Okładka książki Kiedyś cię odnajdę autorstwa Małgorzata Rogala
Małgorzata Rogala Wydawnictwo: Skarpa Warszawska Cykl: Weronika Nowacka (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Weronika Nowacka (tom 1)
2019-03-21
2014-04-01
9788366195059
Czy jeden koszmar to za mało?

Weronika miała dziewiętnaście lat, kiedy jej matkę brutalnie zgwałcono i zamordowano we własnym mieszkaniu. Policji nie udało się złapać zwyrodnialca, który się tego dopuścił, więc sprawę umorzono. Gdyby nie Olga, jej najlepsza przyjaciółka, Weronice trudniej byłoby się otrząsnąć po tej tragedii. A teraz, po dziesięciu latach, kolejny cios. W podobnych okolicznościach ginie Olga. I znowu brak postępów w śledztwie prowadzonym przez Szymona Pawelca z wydziału zabójstw. Tym razem Weronika nie zamierza jednak bezczynnie się temu przyglądać. Zaczyna prywatne dochodzenie, w którym głównym podejrzanym jest jeden z byłych współpracowników jej przyjaciółki. Czy ten trop nie zwiedzie jej na manowce?

Kup Kiedyś cię odnajdę w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Kiedyś cię odnajdę

1688 438

Oceny książki Kiedyś cię odnajdę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedyś cię odnajdę

2039

Dobrze się słuchało. Myślę, że nie będzie to moje ostatnie spotkanie z Weroniką.

„Kiedyś cię odnajdę” to książka, która wywołała u mnie raczej spokojne, wyważone odczucia. Czytało mi się ją dobrze, bez większego wysiłku, ale jednocześnie bez silniejszych emocji, które zostałyby ze mną na dłużej.

Doceniam lekki i przystępny styl — to zdecydowanie jedna z tych lektur, które można czytać płynnie, bez zatrzymywania się co chwilę. Wszystko jest tu uporządkowane i klarowne, co działa na plus, szczególnie jeśli ktoś szuka czegoś niezobowiązującego.

Z drugiej strony brakowało mi momentów, które naprawdę by mnie zaangażowały albo zaskoczyły. Miałam wrażenie, że książka trzyma się bezpiecznych schematów i przez to nie do końca się wyróżnia.

To dobra opcja na spokojny czas z książką, ale raczej bez efektu „wow”. Przeczytałam ją z umiarkowanym zainteresowaniem i poczuciem, że była okej — po prostu nic więcej.

Polecam, bardzo dobra seria.

Polecam, bardzo dobra seria.

3076 użytkowników ma tytuł Kiedyś cię odnajdę na półkach głównych
489 użytkowników ma tytuł Kiedyś cię odnajdę na półkach dodatkowych

Małgorzata Rogala
Małgorzata Rogala
Autorka bestsellerowych powieści kryminalnych i thrillerów psychologicznych. Introwertyczka, miłośniczka języka francuskiego, muzyki jazzowej, kawy z kardamonem oraz ciszy. Nałogowo czyta, kocha zwierzęta i kontakt z naturą.

Zapach prawdy Iga Karst
Zapach prawdy
Iga Karst
„Zapachu prawdy” autorstwa Pani Igi Karst to wciągająca powieść oraz pierwszy tom serii „Pensjonat Biały Dwór”. Profesor Adam Korczyński, wybitny znawca storczyków, zostaje znaleziony martwy w lesie pod Sycowem. Początkowo wszystko wskazuje na strzał z broni palnej, ale szybko okazuje się, że sprawa jest dużo bardziej skomplikowana – prawdziwą przyczyną śmierci było pchnięcie nożem, a rana postrzałowa została sfingowana. Śledztwo prowadzi komisarz Michał Orski, a z własnej inicjatywy włącza się w nie także adwokatka Anita Herbst, która przyjeżdża na zaproszenie wnuka zmarłego profesora. Z domu Korczyńskiego znikają dwa cenne przedmioty: unikalny XIX-wieczny album botaniczny oraz rzadki okaz storczyka. Śledczy podejmują trop czy oba przedmioty mogą mieć związek z motywem zbrodni. Tajemnic przybywa, gdy w ogrodzie willi profesora odkryte zostają ludzkie szczątki, które... znikają tuż przed przyjazdem policji. Zostaje jedynie żuchwa. Anita i wnuk zmarłego, Sebastian, podejmują własne dochodzenie, które ujawnia rodzinne sekrety, fałszywe tropy i nieoczywiste relacje w małej, zamkniętej społeczności. Książka Pani Karst zgrabnie łączy elementy klasycznego kryminału z nietuzinkowym motywem botanicznym. Orchidee, egzotyczne zapachy i stare ryciny tworzą niepowtarzalny klimat, który kontrastuje z brutalną zbrodnią. Autorka serwuje liczne zwroty akcji, prowokacyjne dialogi i lekki humor, by ostatecznie poprowadzić czytelnika do zaskakującego finału. Takiego, którego trudno się spodziewać 🙂
czarcie_pióro - awatar czarcie_pióro

Cytaty z książki Kiedyś cię odnajdę

Wiesz co? Pochyl swój głupi łeb i dobrze się rozpędź, a ściana sama się znajdzie.

Małgorzata Rogala Kiedyś cię odnajdę Zobacz więcej

Jeśli cierpisz z powodu serca, zajmij myśli; jeśli cierpisz z powodu myśli, zajmij ręce.

Małgorzata Rogala Kiedyś cię odnajdę Zobacz więcej

Kiedy powiadomiła ucznia o swojej decyzji co do oceny niedostatecznej, przyszła do niej jego matka. Na przemian prosząc i grożąc, próbowała wymóc na Zuzannie podwyższenie oceny. Miarka się przebrała, gdy powiedziała:
- No co pani szkodzi? Niech go pani przepchnie.
- Przepchnąć to ja mogę niedrożną umywalkę - odparła Zuzanna i zakończyła rozmowę.

Rozwiń