Wymarzony dom

- Malownicze (tom 1)
- Kolory życia
- 2019-01-29
- 2014-02-17
Każdy ma swój wymarzony dom. Miejsce, w którym może znaleźć ukojenie, szczęście i miłość. Kiedy Magda podejmuje szaloną decyzję i kupuje stary dom w Malowniczem, miasteczku u podnóża Sudetów, nie wie jeszcze, jak bardzo zmieni się jej życie. W pierwszym odruchu chce się go pozbyć, ale dom nie chce wcale pozbyć się jej. Siła kryjąca się w jego wnętrzu pozwala Magdzie nie tylko odnaleźć swoje miejsce na ziemi, ale też pomóc innym...
Kup Wymarzony dom w ulubionej księgarni
Oceny książki Wymarzony dom
3692 użytkowników ma tytuł Wymarzony dom na półkach głównych- Przeczytane 2 399
- Chcę przeczytać 1 273
- 2014 72
- 2019 29
- Literatura polska 23
- Z biblioteki 19

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wymarzony dom
Ciekawa fabuła, pełna humoru opowieść o spełnianiu marzeń.
Ciekawa fabuła, pełna humoru opowieść o spełnianiu marzeń.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresująca i wzruszająca.
Interesująca i wzruszająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże być
Może być
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoim zdaniem jest to bardzo średnia książka, do szybkiego przeczytania, trochę naiwna, ale czasami też lubię przeczytać coś w tym stylu w jesienne wieczory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę nie rozumiem, tych wysokich ocen.
Naprawdę nie rozumiem, tych wysokich ocen.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest po prostu BARDZO SŁABA. Jedynka jest za pomysł, wszystko inne poniżej krytyki. Idiotyczne dialogi, rozciągnięta do niemożliwości fabuła, infantylne postaci bez względu na wiek.... czegoś podobnie beznadziejnego naprawdę nie czytalam
Jest 1.20 w nocy,za 2 dni audyt w firmie,a ja właśnie skończyłem książkę Pani Magdaleny.Jestem zachwycony,to moja 2 ksiazka autorki i śmiało mogę napisać,że jest świetna.Główna bohaterka pod wpływem chwili,szukając zmiany,celu w swoim życiu kupuje dom.Ukazanie przez pisarkę jej losów,jak również innych bohaterów tej książki jest niezwykle ciepłe,pełne miłośći,radośći,wzruszeń,ale i też smutku,niedomówień,zdrady,i kłamstwa.Jednak,mimo tego książkę czyta się niesamowicie szybko,nie nudziłem się ani chwili.Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWymarzony dom to pierwsza część serii Malownicze. Taka powieść chodziła już za mną od dawna. Ostatnio ciężko było trafić w książkę, która zainteresuje mnie na 100%, a ta trafiła idealnie. W formie audiobooka była idealnym kompanem na spacer, gotowanie, sprzątanie 😁😁
Poznajemy główną bohaterkę Magdalenę, która po rozstaniu z facetem, Grzegorzem, w stanie upojenia alkoholowego, kupuje od mamy swojej przyjaciółki dom w górach, w miejscowości Malownicze.
Na początku sceptycznie podchodzi do swojego wybryku, ale postanawia pojechać w to miejsce, zobaczyć dom i później zdecydować co dalej z tym zrobi. Malownicze to urocze miasteczko, a jego mieszkańcy to przyjaźni ludzie, którzy od samego początku akceptują Magde. Kobieta nie wie, jak ważną rolę odegra w miasteczku i ile dobra przyniesie jej przyjazd.
W międzyczasie poznajemy drugą bohaterkę, Julię. Dziewczyna straciła matkę, a ojciec traktuje ją obojętnie. Po kolejnym niezrozumiałym zachowaniu ojca, Julia znajduje w jego rzeczach list i informacje o nieznajomej Krystynie, która mieszka w uroczym miasteczku Malownicze.
Losy Magdy i Julii splatają się i wkrótce okaże się jak wielkim oparciem są dla siebie zupełnie obce kobiety.
Jak już wspominałam, Wymarzony dom przerwał moją złą passę. Taką opowieść słucha się, a zapewne i czyta z ogromną przyjemnością. Pojawiają się tutaj tajemnice z przeszłości, barwni bohaterowie, a także problemy, z którymi spotykamy się w życiu codziennym. Autorka fantastycznie poprowadziła fabułę książki i trzymała czytelnika do końca w napięciu, co najważniejsze w ogóle nie zanudzając.
Z wielką przyjemnością przeczytam lub wysłucham kolejne przygody bohaterów serii Malownicze.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznajemy główną bohaterkę Magdalenę, która po rozstaniu z facetem, Grzegorzem, w stanie upojenia...
Bardzo przyjemna, sielska opowieść. O zmianach, dobrym sercu, wybaczaniu i nadziei. Magda odnalazła swoje szczęście w starym domu w górach, a dom dał schronienie nie tylko jej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo dobrze się czyta. Typowa babska opowieść, w której jest miasteczko z jego mieszkańcami gdzie wszyscy o wszystkich wiedzą. Ale tutaj wiedza wykorzystywana do wzajemnej pomocy i opieki. To jest dosyć idealistyczne i mało realne ale pomarzyć można. Autorka jest niewątpliwie marzycielką o sporej wyobraźni. Warto poczytać dla uspokojenia skołatanego umysłu. Podoba mi się język i poczucie humoru autorki. Polecam.
To dobrze się czyta. Typowa babska opowieść, w której jest miasteczko z jego mieszkańcami gdzie wszyscy o wszystkich wiedzą. Ale tutaj wiedza wykorzystywana do wzajemnej pomocy i opieki. To jest dosyć idealistyczne i mało realne ale pomarzyć można. Autorka jest niewątpliwie marzycielką o sporej wyobraźni. Warto poczytać dla uspokojenia skołatanego umysłu. Podoba mi się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ulubiona autorka obok Kasi Grocholi.
Moja ulubiona autorka obok Kasi Grocholi.