Glow and Shadow. Walka o marzenia

Okładka książki Glow and Shadow. Walka o marzenia autora Ana Rose, 9788366070592
Okładka książki Glow and Shadow. Walka o marzenia
Ana Rose Wydawnictwo: Wydawnictwo WasPos Seria: Heartbeats literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Heartbeats
2019-05-20
2019-05-20

Kup Glow and Shadow. Walka o marzenia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Glow and Shadow. Walka o marzenia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Glow and Shadow. Walka o marzenia

Książka niestety strasznie nudna i przewidywalna. Sytuacje opisywane przez obie strony, powroty do wydarzeń... książka długa nie jest a i tak się przez to ciągnie i nudzi. Dialogi dość kiepskie, bohaterowie ledwo się znają a zachowują się jakby mieli robić ze sobą już wszystko. Spodziewałam się bardziej romantycznej relacji a mamy tu typowy szybki erotyk z wulgaryzmami co to Aiden będzie robił Avie 🙄

Nie należała do książek fajnych ani ciekawych. Nawet jak przekartkowalam kilka stron wiedziałam co się dzieje. Cofanie się do wydarzeń z perspektywy drugiej osoby strasznie nudne.

Niestety nie podobał mi się sposób narracji w książce. Czytanie
tych samych wydarzeń najpierw z perspektywy bohatera a następnie bohaterki (lub na odwrót) jest po prostu męczący i nudny. Takie zazębianie wcale nie wnosiło nic nowego do historii. Miałam wrażenie, że historia robi dwa kroki do przodu i jeden w tył. Dużo przyjemniejsze są książki również ujmujące dwie perspektywy, ale zachowujące ciągłość wydarzeń. Gdyby pominąć ten "zabieg stylistyczny" (przepraszam, nie wiem czy użyłam odpowiedniego sformułowania) to książka byłaby nie tylko przyjemniejsza, ale i o połowę krótsza. A jeśli chodzi ogólnie o historię to była ona strasznie płytka. Sięgnęłam po tą książką jako coś lekkiego do czytania, więc nie miałam wygórowanych oczekiwań, ale nie spodziewałam się aż takiej nudnej historii. Bardzo możliwe, że na to spostrzeżenie miała wpływ narracja.

Niestety nie podobał mi się sposób narracji w książce. Czytanie

633 użytkowników ma tytuł Glow and Shadow. Walka o marzenia na półkach głównych
83 użytkowników ma tytuł Glow and Shadow. Walka o marzenia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Glow and Shadow. Walka o marzenia

Okładka książki Nierozerwalne więzi Ana Rose, K. A. Zysk
Nierozerwalne więzi Ana Rose, K. A. Zysk
Okładka książki Niezapomniane wakacje Ana Rose, K. A. Zysk
Niezapomniane wakacje Ana Rose, K. A. Zysk
Okładka książki Grzeszna muzyka Nana Bekher, Camilla En, Iwona Feldmann, Mateusz Gostyński, AT. Michalak, Ana Rose, Anna Wolf, K. A. Zysk
Ana Rose
Ana Rose
Polska autorka pisząca pod pseudonimem. Zadebiutowała w 2018 roku książką "PŁONĄCY LÓD Nieczyste zagranie" napisaną w duecie z koleżanką. Kocha czytać i pisać, przez co ma na swoim koncie już kilka napisanych książek czekających na wydanie. Pisząca od pewnego czasu dla własnej przyjemności. Jej początkujące kroki w pisaniu były mizerne, ale jak wiadomo z upływem czasu człowiek uczy się i doskonali się w tym, co kocha. Pisanie jest dla niej odprężające i pozwala oderwać się od świata codziennego.

Cytaty z książki Glow and Shadow. Walka o marzenia

Dodaj cytat z książki Glow and Shadow. Walka o marzenia