C. T. Studd - Nie ma odwrotu

Okładka książki C. T. Studd - Nie ma odwrotu autora Geoff Benge, Janet Benge, 9788362430093
Okładka książki C. T. Studd - Nie ma odwrotu
Janet BengeGeoff Benge Wydawnictwo: Pojednanie Seria: Chrześcijańscy bohaterowie: dawniej i dziś biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Chrześcijańscy bohaterowie: dawniej i dziś
2010-01-01
2010-01-01

Kup C. T. Studd - Nie ma odwrotu w ulubionej księgarnii

Oceny książki C. T. Studd - Nie ma odwrotu

OPINIE i DYSKUSJE o książce C. T. Studd - Nie ma odwrotu

Biografia brytyjskiego krykiecisty, który nawróciwszy się, wyjechał do egzotycznych krajów, by głosić Ewangelię tym którzy jeszcze jej nie słyszeli. Charles Thomas Studd był postacią niezwykle gorliwą i niezwykle kontrowersyjną, spisanie jego dziejów w formie powieści wcale więc nie jest łatwym zadaniem. Jak poradzili sobie autorzy?

Niezwykle dobrze! udało im się przelać jego niezwykłość na papier. Książka naprawdę wciąga, aż dwa razy musiałem później położyć się spać by "w nudnym momencie" zakończyć lekturę na dziś. Spisanie losów Studda jest niełatwe również z tego względu, że jego służba osadzona była w czasach działalności wielu innych misjonarzy, o których autorzy zmuszeni byli wspomnieć, by namalować kontekst tej opowieści. Autorom i to się udało. Nie czułem się przytłoczony natłokiem nieznanych mi postaci i organizacji, a pojawiały się one często przynajmniej z początku. Nie próbuje oceniać samego życia C. T. Studda, choć jest nad czym myśleć. Oceniam samą książkę, a ta naprawdę godna jest polecenia. Zachęcam uzupełnić ją również lekturą dziełka samego Studda "Czekoladowy żołnierz".

Niezwykle dobrze! udało im się przelać...

14 użytkowników ma tytuł C. T. Studd - Nie ma odwrotu na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł C. T. Studd - Nie ma odwrotu na półkach dodatkowych

Okładka książki Dietrich Bonhoeffer. Pośrodku okrucieństwa Geoff Benge, Janet Benge
Dietrich Bonhoeffer. Pośrodku okrucieństwa Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki William Booth - Zupa, mydło i zbawienie Geoff Benge, Janet Benge
William Booth - Zupa, mydło i zbawienie Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki C.S. Lewis - Mistrz opowieści Geoff Benge, Janet Benge
C.S. Lewis - Mistrz opowieści Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki Corrie ten Boom - Strażniczka Jaskini Aniołów Geoff Benge, Janet Benge
Corrie ten Boom - Strażniczka Jaskini Aniołów Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki Jonathan Goforth - Otwarte drzwi w Chinach Geoff Benge, Janet Benge
Jonathan Goforth - Otwarte drzwi w Chinach Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki Ida Scudder - Uzdrowienie dla ducha i ciała Geoff Benge, Janet Benge
Ida Scudder - Uzdrowienie dla ducha i ciała Geoff Benge, Janet Benge
Okładka książki George Müller - Ojcem dla sierot Geoff Benge, Janet Benge
George Müller - Ojcem dla sierot Geoff Benge, Janet Benge
Janet Benge
Janet Benge
Małżeństwo Janet i Geoff Benge to zespół z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pisarskim. Janet była wcześniej nauczycielką w szkole podstawowej. Geoff ukończył studia historyczne. Pochodzą z Nowej Zelandii. Przez dziesięć lat pracowali w misji Młodzież z Misją (Youth With a Mission). Mają dwie córki: Laurę i Shannon oraz adoptowanego syna Lito. Mieszkają niedaleko Orlando na Florydzie.

Cytaty z książki C. T. Studd - Nie ma odwrotu