Sebastian

Okładka książki Sebastian autora Sara Ney, 9788366134003
Okładka książki Sebastian
Sara Ney Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Cykl: Jak poderwać drania? (tom 1) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Jak poderwać drania? (tom 1)
How to date a douchebag. The Studying Hours
2018-10-23
2018-10-23
2016-09-13

Kup Sebastian w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sebastian

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sebastian

Książka z bardzo przystojnym, ale beznadziejnie upartym, aby nie powiedzieć chamskim, chłopcem. Owszem, ma on swoje zalety, ale głęboko je skrywa. No i ona - wspaniała, życzliwa, utalentowana. Pochodzą z dwóch światów, ale spotykają się i oczywiście musi zakończyć się to wielką miłością. Nie jest łatwo, ale takie wzajemne poznawanie się, zbudowanie relacji wbrew wszystkim, jest napisana bardzo przyzwoitym językiem.

Książka podoba mi się z powodu ukarania pychy, a nagrodzeniu skromności. Czyż każda z nas nie marzy, że ktoś doceni jej godność, jej wartość, a nie majątek czy wygląd? Nie oceniamy nikogo po tym, jak wygląda, ani jak się zachowuje. Nie zawsze wiadomo, dlaczego dochodzi do takiej sytuacji. Czasami stoją za tym o wiele głębsze powody niż zdaje się to na pierwszy rzut oka..

Wadą są cytaty - tytuły poszczególnych rozdziałów. Najczęściej są one bardzo wulgarne, a to przecież książka adresowana do nastolatków... Opisy czasami przypominają harlekina, bo oczywiście bohaterowie muszą sobie okazać miłość. Może należało by zmienić adresata tej lektury? Jako książka dla kobiet jest jak najbardziej w porządku.

Podoba mi się pomysł na całą serię, bo każdy z tych bohaterów zmieni się, dzięki miłości. Każdy z nich skrywa jakąś tajemnicę i jest inny, ale wszystkie części spaja drużyna. Są oni dla siebie ważni, pomagają sobie i jeden za drugiego w ogień by skoczył. Motyw przemiany jak najbardziej sympatyczny. Od złośliwca do lidera.

A wszystko zaczęło się od jednego zakładu... Motyw ograny, opisany w wielu książkach, ale wciąż sympatyczny. Podoba mi się ta realizacja w wykonaniu autorki.

Są takie książki, które czyta się wyłącznie dla rozrywki i to właśnie jedna z nich. Pikantna, ale nie wulgarna (jeszcze!),romantyczna, zabawna, ale jednocześnie z pazurem i tajemnicą. Polecam wszystkim, którzy szukają swojej drugiej połówki i są marzycielami. Warto od czasu do czasu pomarzyć o kimś, kto będzie o nas tak walczył jak Sebastian o główną bohaterkę. Do rozerwania się w tych smutnych czasach.

Książka dla tych co lubią sportowo/studenckie erotyki. On przystojny, arogancki, wręcz niegrzeczny, Ona pozornie mol książkowy.

Sebastian jest zapaśnikiem i facetem, który traktuje kobiety jak zabawki. Zmienia je jak rękawiczki i kompletnie nie widzi w tym nic złego. Jest sławny, rozchwytywany i łatwo daje się podpuścić Zane’owi, który proponuje mu pieniądze, których Oz potrzebuje — w zamian za pocałunek z dziewczyną w kardiganie i perłach.

Bo przecież… która by go nie chciała? 🤔
No właśnie — Jameson.

Nie ma najmniejszej ochoty go całować, ale daje się przekonać, kiedy Oz proponuje podział wygranej. Jeden pocałunek i koniec tematu… przynajmniej taki był plan.
Jameson od początku go nie znosi. Nawet nie wie, kim on właściwie jest, a już wchodzi jej w życie i przerywa spokój w bibliotece. Kiedy poznaje jego reputację, jest tylko gorzej — nie zamierza być kolejnym „trofeum”.
Problem w tym, że Sebastian nie zamierza odpuścić.

A ona nie rozumie, dlaczego tak się narzuca, skoro jemu chodzi tylko o jedno. I właśnie dlatego stawia granice — bo dla niej zbliżenie to coś więcej, a nie chwilowa zabawa.
I tu zaczyna się coś, czego Sebastian się chyba nie spodziewał…

Bo im więcej czasu z nią spędza, tym bardziej coś się w nim zmienia. Zaczyna o niej myśleć, śnić… i pierwszy raz chyba nie chodzi tylko o jedno.
Tylko czy taki typ jak on potrafi się naprawdę zmienić? 🤔

Nie będę ukrywać — momentami mnie wnerwiał 🙈
Szczególnie kiedy zachowywał się jak totalny dupek myślący tylko rozporkiem.
Ale! Są też momenty, kiedy potrafi być naprawdę słodki… po czym chwilę później wszystko psuje 😅
I chyba właśnie to mnie w nim najbardziej irytowało i jednocześnie ciekawiło.

Myślę, że Jameson ma na niego ogromny wpływ… tylko pytanie, czy to wystarczy.
Bo Sebastian zdecydowanie ma talent do psucia wszystkiego 🤦

I teraz zostaje jedno pytanie — czy dla niej spróbuje być lepszą wersją siebie?

Bo przecież… która by go nie chciała? 🤔
No właśnie —...

1652 użytkowników ma tytuł Sebastian na półkach głównych
377 użytkowników ma tytuł Sebastian na półkach dodatkowych

Sara Ney
Sara Ney
Sara Ney — to bestsellerowa autorka USA Today, której seria „Jak poderwać drania” stała się wielkim hitem. Sara znana jest ze swojego seksownego i pokręconego poczucia humoru, którym chętnie dzieli się z bohaterami swoich książek. Żyje pełnią życia, kolekcjonuje stare książki, jest uzależniona od mrożonej latte, a sarkazm stał się jej znakiem rozpoznawczym. Kiedy nie pisze, zastanawia się, jakby to było być Brytyjką.

Cytaty z książki Sebastian