Okładka książki The Studying Hours autorstwa Sara Ney
Okładka książki The Studying Hours autorstwa Sara Ney
Sara Ney Wydawnictwo: Kindle Edition Cykl: Jak poderwać drania? (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Jak poderwać drania? (tom 1)
2016-09-13
2016-09-13
angielski
CRUDE. ARROGANT. A**HOLE.
No doubt about it, Sebastian ‘Oz’ Osborne is the university’s most celebrated student athlete—and possibly the biggest douchebag. A walking, talking cliché, he has a filthy mouth, a fantastic body, and doesn’t give a sh*t about what you or anyone else thinks.

SMART. CLASSY. CONSERVATIVE.
Make no mistake, Jameson Clarke may be the university’s most diligent student—but she is no prude. Spending most of her time in the hallowed halls of the library, James is wary of pervs, jocks, and douchebags—and Oz Osborne is all three.

She’s smart, sarcastic—and not what he expected.

…EVERY DOUCHBAG HAS HIS WEAKNESS.

He wants to be friends.
He wants to spend time with her.
He wants to drive her crazy.

He wants…

Her.

Kup The Studying Hours w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

1688 438

Oceny książki The Studying Hours

Opinie i dyskusje o książce The Studying Hours

Książka z bardzo przystojnym, ale beznadziejnie upartym, aby nie powiedzieć chamskim, chłopcem. Owszem, ma on swoje zalety, ale głęboko je skrywa. No i ona - wspaniała, życzliwa, utalentowana. Pochodzą z dwóch światów, ale spotykają się i oczywiście musi zakończyć się to wielką miłością. Nie jest łatwo, ale takie wzajemne poznawanie się, zbudowanie relacji wbrew wszystkim, jest napisana bardzo przyzwoitym językiem.

Książka podoba mi się z powodu ukarania pychy, a nagrodzeniu skromności. Czyż każda z nas nie marzy, że ktoś doceni jej godność, jej wartość, a nie majątek czy wygląd? Nie oceniamy nikogo po tym, jak wygląda, ani jak się zachowuje. Nie zawsze wiadomo, dlaczego dochodzi do takiej sytuacji. Czasami stoją za tym o wiele głębsze powody niż zdaje się to na pierwszy rzut oka..

Wadą są cytaty - tytuły poszczególnych rozdziałów. Najczęściej są one bardzo wulgarne, a to przecież książka adresowana do nastolatków... Opisy czasami przypominają harlekina, bo oczywiście bohaterowie muszą sobie okazać miłość. Może należało by zmienić adresata tej lektury? Jako książka dla kobiet jest jak najbardziej w porządku.

Podoba mi się pomysł na całą serię, bo każdy z tych bohaterów zmieni się, dzięki miłości. Każdy z nich skrywa jakąś tajemnicę i jest inny, ale wszystkie części spaja drużyna. Są oni dla siebie ważni, pomagają sobie i jeden za drugiego w ogień by skoczył. Motyw przemiany jak najbardziej sympatyczny. Od złośliwca do lidera.

A wszystko zaczęło się od jednego zakładu... Motyw ograny, opisany w wielu książkach, ale wciąż sympatyczny. Podoba mi się ta realizacja w wykonaniu autorki.

Są takie książki, które czyta się wyłącznie dla rozrywki i to właśnie jedna z nich. Pikantna, ale nie wulgarna (jeszcze!),romantyczna, zabawna, ale jednocześnie z pazurem i tajemnicą. Polecam wszystkim, którzy szukają swojej drugiej połówki i są marzycielami. Warto od czasu do czasu pomarzyć o kimś, kto będzie o nas tak walczył jak Sebastian o główną bohaterkę. Do rozerwania się w tych smutnych czasach.

Książka dla tych co lubią sportowo/studenckie erotyki. On przystojny, arogancki, wręcz niegrzeczny, Ona pozornie mol książkowy.

Sebastian jest zapaśnikiem i facetem, który traktuje kobiety jak zabawki. Zmienia je jak rękawiczki i kompletnie nie widzi w tym nic złego. Jest sławny, rozchwytywany i łatwo daje się podpuścić Zane’owi, który proponuje mu pieniądze, których Oz potrzebuje — w zamian za pocałunek z dziewczyną w kardiganie i perłach.

Bo przecież… która by go nie chciała? 🤔
No właśnie — Jameson.

Nie ma najmniejszej ochoty go całować, ale daje się przekonać, kiedy Oz proponuje podział wygranej. Jeden pocałunek i koniec tematu… przynajmniej taki był plan.
Jameson od początku go nie znosi. Nawet nie wie, kim on właściwie jest, a już wchodzi jej w życie i przerywa spokój w bibliotece. Kiedy poznaje jego reputację, jest tylko gorzej — nie zamierza być kolejnym „trofeum”.
Problem w tym, że Sebastian nie zamierza odpuścić.

A ona nie rozumie, dlaczego tak się narzuca, skoro jemu chodzi tylko o jedno. I właśnie dlatego stawia granice — bo dla niej zbliżenie to coś więcej, a nie chwilowa zabawa.
I tu zaczyna się coś, czego Sebastian się chyba nie spodziewał…

Bo im więcej czasu z nią spędza, tym bardziej coś się w nim zmienia. Zaczyna o niej myśleć, śnić… i pierwszy raz chyba nie chodzi tylko o jedno.
Tylko czy taki typ jak on potrafi się naprawdę zmienić? 🤔

Nie będę ukrywać — momentami mnie wnerwiał 🙈
Szczególnie kiedy zachowywał się jak totalny dupek myślący tylko rozporkiem.
Ale! Są też momenty, kiedy potrafi być naprawdę słodki… po czym chwilę później wszystko psuje 😅
I chyba właśnie to mnie w nim najbardziej irytowało i jednocześnie ciekawiło.

Myślę, że Jameson ma na niego ogromny wpływ… tylko pytanie, czy to wystarczy.
Bo Sebastian zdecydowanie ma talent do psucia wszystkiego 🤦

I teraz zostaje jedno pytanie — czy dla niej spróbuje być lepszą wersją siebie?

Bo przecież… która by go nie chciała? 🤔
No właśnie —...

1652 użytkowników ma tytuł The Studying Hours na półkach głównych
377 użytkowników ma tytuł The Studying Hours na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki The Studying Hours

Sara Ney
Sara Ney — to bestsellerowa autorka USA Today, której seria „Jak poderwać drania” stała się wielkim hitem. Sara znana jest ze swojego seksownego i pokręconego poczucia humoru, którym chętnie dzieli się z bohaterami swoich książek. Żyje pełnią życia, kolekcjonuje stare książki, jest uzależniona od mrożonej latte, a sarkazm stał się jej znakiem rozpoznawczym. Kiedy nie pisze, zastanawia się, jakby to było być Brytyjką.

Czytelnicy The Studying Hours przeczytali również

Mr. President. Biały dom Katy Evans
Mr. President. Biały dom
Katy Evans
„Właściwa osoba, zły czas” tak według mnie można określić tą historię. Charlott dostaję propozycję od kandydata na prezydenta, aby dołączyć do jego kampanii. Chociaż obiecywała sobie, że do polityki nigdy nie wejdzie, to zgadza się, bo widzi w tym kandydacie szansę na lepsze jutro dla kraju. Jest on też synem zmordowanego prezydenta, w którym jako mała dziewczynka się kochała i to zauroczenie nie minęło, ale rozwija się w coś większego. Napięcie, chemia to coś czego tej książce nie brakuje. Matt i Charlott wiedzą, że jak tylko wyrażą to co ich łączy to coś więcej niż kandydat na prezydenta i jego członkini sztabu nie będą mogli tego przerwać, więc iskry latają. Różnica wieku między nimi jest dość duża bo ona świętuje swoje dwudzieste-drugie urodziny, a on jako najmłodszy kandydat na prezydenta ma trzydzieści-pięć lat. Mi akurat age gap nie przeszkadza, a nawet lubię ten motyw, oczywiście jeśli ona lub on nie są nieletni. Matt ma bardzo ciężko, z jednej strony matka która nie chce żeby wchodził do polityki, bo boi się, że straci go jak swojego męża, jego dziadek który nalega żeby nie był niezależnym kandydatem tylko dołączył do partii, ludzie którzy wierzą, że może coś zmienić i na końcu kobieta którą pokochał podczas kampanii. Miłość czy kraj? Czy może pogodzi to jakoś? To niestety w następnej części którą mam już zakupioną, więc na pewno niedługo po nią sięgnę.
Patrycja Ćwiąkała - awatar Patrycja Ćwiąkała
oceniła na97 miesięcy temu
Clementine Lex Martin
Clementine
Lex Martin
Nie zawsze moja opinia pokrywa się z opinią większości czytelników, ale i tak za każdym razem zaskakuje mnie, gdy powieść z niezwykle wysoką średnią ocen, dla mnie okazuje się w jakimś stopniu rozczarowująca. A niestety, jest to dokładnie przypadek „Dearest Clementine” Lex Martin. To taka klasyczna historia miłosna New Adult osadzona w realiach akademickich, gdzie ona ma problemy z zaangażowaniem w relacje ze względu na trudne doświadczenia z przeszłości, a on stara się zmienić jej podejście w tym temacie. I nie byłoby w tym nic złego - zdarzało mi się już w przeszłości zachwycić tego rodzaju opowieściami, ale czegoś tu jednak zabrakło. Mam wrażenie, że Lex Martin nigdy nie udało się sprawić żebym do końca uwierzyła w przedstawioną relację - trudno pozbyć się wrażenia że czasami w tej historii brakuje jakiś fragmentów, które uczyniłyby całość bardziej wiarygodną (i nie chodzi mi tylko o wątek romantyczny, ale także np. konflikt głównej bohaterki z jej rodziną). W niektóre dialogi wkrada się jakaś sztuczność, a wszystko to co miało stanowić jakieś ciekawe uzupełnienie głównej fabuły (choćby wątek debiutanckiej powieści Clem, czy swego rodzaju wątek „kryminalny”) jest dosyć mocno przewidywalne. Nie wspominając już o tym, że odniosłam wrażenie, że autorka niekiedy wycofuje się ze swoich decyzji (choćby kreacja postaci pierwszego chłopaka głównej bohaterki). Być może gdyby nie te pozytywne opinie na które natrafiłam przed lekturą, zasiadałabym do tej historii z niższymi oczekiwaniami i koniec końców bawiła się ciut lepiej. Czy polecam? Raczej nie.
Karolina Suder - awatar Karolina Suder
Friend Zoned Belle Aurora
Friend Zoned
Belle Aurora
📚 Friend-zoned 📚 Od Belle Aurora 🥰 [reklama] @niezwyklezagraniczne ✨ „Zrobię wszystko, by nie zmarnować tego, co podarował mi los.” 🌸 „Friend-zoned” to powrót do lekkich i przyjemnych historii, która jest pełna ciepła, dobrego poczucia humoru i przyjaźni. Choć nie jest idealna, to jednak ma w sobie coś, co nas przyciąga. Styl pisania Belle Autora jest swobodny, luźny, zrozumiały i dobry. Fabuła pokazuje nam lekki romans, choć znajdziemy tu też chwile trudności. Jest tu masa dobrego poczucia humoru. Dialogi bohaterów rozbawią nas do łez. Motyw found family przedstawiony jest tu genialnie i to urzekło mnie najbardziej. Są tu silne więzi, których nikt nie rozerwie. Bohaterowie są w stanie zrobić dla siebie wszystko. Tina jest właścicielką butiku. Po okropnej tragedii zamknęła się na ludzi i stara się trzymać dystans. Choć nadal pozostaje w niej wiele ciepła i dobra. Jest też odważna, opiekuńcza, troskliwa, kochana, przyjacielska i zdecydowana. Irytowała mnie czasami swoim zachowaniem „pick me girl.” Jednak zdaję sobie sprawę, że książka była pisana bardzo dawno i może to ma tu największy wpływ? Aczkolwiek nadal jest bohaterką, którą polubimy. Nik zyskuje naszą sympatię już od pierwszych stron. Początkowo jest gburowaty i zamknięty w sobie, ale gdy już go poznamy okazuje się świetnym facetem. Jest pewny siebie, odważny, czuły, opiekuńczy, kochany, przyjacielski, lekko zaborczy, onieśmielający, zabawny i troskliwy. Zrobi wszystko dla osób, na których mu zależy. Ich relacja zaczyna się w dość uroczy sposób. Tina widząc go ciągle bez uśmiechu wysyła mu cukierki i liścik. Więc tak zaczyna się ich droga. Stają się najlepszymi przyjaciółmi, czują w swoim towarzystwie komfort i bezpieczeństwo oraz mają do siebie pełne zaufanie. Ich relacja jest urocza i dobra. Choć momentami ich zachowanie było strasznie dziecinne jak na podany wiek. Dużo wyolbrzymiali i czasem brakowało między nimi prostej rozmowy. Jednakże ich związek ma w sobie to coś i końcowo jest dobrze. „Friend-zoned” nie jest idealną książką, ale sprawi, że przyjemnie spędzimy z nią czas. Jest pełno emocji oraz akcji. Ta historia jest lekka, ale również wartościowa. Klimat zdecydowanie przyciąga! 🌸 📚 3,75/5
toolateviceversa - awatar toolateviceversa
oceniła na72 dni temu
Zapadnij w serce Ginger Scott
Zapadnij w serce
Ginger Scott
Historia zaczyna się jak wszystkie inne, ale… to co się dzieje później jest po prostu niesamowite. I tu nie chodzi o to, że są poruszone wątki, których jeszcze nie było. Nie. Po prostu sposób przedstawienia tej historii sprawia, że czytasz i czujesz, że to jest właśnie ta wyjątkowa książka. Rowe ma za sobą ciężką przeszłość. Jedno wydarzenie, które zmieniło jej życie o 180 stopni. Przez to jest bardzo zamknięta w sobie. Nosi rany w głowie, w sercu i na ciele. Po kilku latach w izolacji od całego świata postanawia coś zmienić. Wyjechała i próbuje zacząć od nowa. Na jej drodze pojawia się Nate – mówię Wam - ten chłopak to skarb. Jest tak niesamowicie dobry. Pomimo tego, że bardzo ciężko jest się zbliżyć do Rowe to on się nie poddaje. Jest dla niej największym wsparciem i daje jej czas. Czas aż poukłada w sobie na nowo wszystkie wspomnienia oraz uczucia. Bo problemem jest to, że Rowe jest bardzo zraniona. I pomimo tego, że bardzo chciałaby dać mu szansę to jej serce dalej jest… przy innym chłopaku. Tylko, że jest jeden mały problem z tym chłopakiem. Jest, ale jakby go nie było – i tylko tyle zdradzę. Możecie interpretować to na różne sposoby. Wątek Tysona i Cass również bardzo mi się podobał. Uwielbiam kiedy postacie drugoplanowe również są barwne i ciekawe. Książka jest bardzo przyjemna, są momenty zabawne, są momenty łamiące serce. Są niektóre takie sceny przy których miałam ochotę potargać książkę, bo.. czemu oni się tak zachowywali? Tak lekkomyślnie i prawdziwie...A zakończenie tej historii jest takie piękne i wzruszające. Na pewno za jakiś czas do niej wrócę.
wiecej_niz_ksiazki - awatar wiecej_niz_ksiazki
Odrobina brokatu Shari L. Tapscott
Odrobina brokatu
Shari L. Tapscott
📖🐲 Nawet przyjemna i szybko ją przeczytałam, ale główna bohaterka bywała dla mnie miejscami irytująca w swoim powierzchownym podejściu do związku z Grantem i zaplanowanego małżeństwa, nie mając nawet rozsądnego kandydata na męża. I tym znacznie większym skupieniem na wyglądzie, niż na esencji. I z takim podejściem to sorry, ale byłaby beznadziejną żoną dla tej biednej ofiary jak chociażby taki Grant, który kompletnie do niej nie pasował, ale jak głupia upierała się, żeby w tym układzie trwać. Płakanie po Grancie jest dla mnie kompletnie nie zrozumiałe, bo w ogóle nie widzimy tej pogłębiającej się czułości i przyjaźni. Autorka nas po prostu informuje, że tak było, ale tego nie pokazuje. Poza tym rodzice Lauren to też chodząca porażka rodzicielska, bo upupiają to dziecko i nie dają jej w ogóle dorosnąć i dalej starają się z niej robić małą, bezmyślną dziewczynkę. Osiemnastolatka ma nie zostać sama w domu na noc 😳? Wygodnie pominięto tu w ogóle temat pożądania i seksu za to ni z gruszki ni z pietruszki jest marzenie o ślubie. Nie mówię, że mają być od razu anatomiczne opisy zbliżeń, ale w przypadku ludzi którzy mają 18 i 20 lat całkowite zignorowanie tego aspektu życia jest nienaturalne. Tak samo związek z Grantem w takiej formie, jak to opisano, to może by się sprawdził w przypadku 15-16 latków, ale na pewno nie prawie dorosłych ludzi, którzy zasadniczo trzymają się za rączki i przytulają. Mimo wszystko ja przeczytałam szybko i w całości, więc ode mnie 6/10.
Book_Dragoness - awatar Book_Dragoness
Ezekiel Sara Ney
Ezekiel
Sara Ney
A prawda jest taka, że boję się Zeke’a Danielsa. Prawda jest taka, że wątpię, bym była w stanie się skoncentrować, gdy będzie siedział obok mnie. Będę się martwić o to, co myśli, co się dzieje za tymi gniewnymi oczami. Będę się martwić o to, jakie ostre, złośliwe komentarze wywarczy pod moim adresem. Oto cytat, który oddaje odczucia naszej bohaterki w kontekście całej książki. I chciałaby, i boi się. Jest zakochana, ale nie ufa sobie. Wie, że chłopak jest bardzo niebezpieczny i nie dla niej. Nie pasuje do niej, a jednak coś ją do niego ciągnie i nie może się wyrwać z tej sieci. Podoba jej się. Tylko nie chce się do tego przyznać. Walczy z tym uczuciem. A on? Zbyt ufna. Zbyt promienna jak na moją ponurość. Zbyt jasna jak na mój mrok. Zbyt dobra jak na moje zło. Tak ją widzi. I co teraz? Logiczne, że oboje są w sobie zakochani, ale oboje walczą z tym uczuciem. Nie potrafią mu ulec. Przecież to prostak, sportowiec, który ma wiele dziewczyn i nie kryje się ze swoją reputacją, delikatnie mówiąc, dość słynną... To ona o nim. I on, który uważa, że ona przyniesie mu wstyd, bo nie pasuje do tych wszystkich dziewczyn, które zna. A jednak miłość nie wybiera... Bardzo dobra historia. Podobała mi się. Jest to najlepsza część z całego cyklu. Przemiana z buraka w troskliwego faceta nie przyjdzie sama, ale kiedy wreszcie nastąpi, możemy być pewni, że będzie wierny i da jej wszystko, o czym tylko zamarzy. Czcionka ułatwia szybkie czytanie. Znowu minus za cytaty, które balansują na granicy wulgarności. Podoba mi się, że daje nadzieję na odnalezienie swojej drugiej połówki wszystkim. Jeśli ma być miłość, to ona się pojawi i nikt i nic jej nie powstrzyma. Fantastycznie, że są takie książki. Napisane lekkim, zabawnym językiem, który buduje napięcie. Bez zbędnych opisów, bez wątków, które nic nie wnoszą... Szybko się to rozwija i czytelnik pragnie dalszych części. Właśnie cały cykl powinno się czytać razem, bo oczywiście pojawiają się bohaterowie z poprzednich części i dają nam one poczucie, że ta miłość trwa. Polecam.
Bettygreen - awatar Bettygreen
Dandelion Lex Martin
Dandelion
Lex Martin
Pierwsze pięćdziesiąt stron "Dearest Dandelion" to była walka o to, by nie zrobić pierwszego DNFa w tym roku. Miałam wrażenie, że ci bohaterowie mają w głowie tylko i wyłącznie seks, nic więcej. Pustka. Jakież było moje zaskoczenie, gdy odkryłam, że Dani jest świetną osobą, czułą, uczciwą, dla której życie nie zawsze było łaskawe, a Jax pod płaszczykiem swojej próżności i braku szacunku do kobiet skrywa serce, które po prostu boi się kochać. Kiedy akcja rozkręciła się na dobre ciężko było mi oderwać się od lektury. Bohaterowie, krok po kroku, otwierali się na siebie, powoli poznawali się, obdażali zaufaniem, choć nie obyło się bez uszczypliwości i wzajemnych dogryzań. Ta książka przeplata motyw sportu, z przyjaźni do miłości oraz chorobę mamy głównej bohaterki. I tutaj małe zastrzeżenie: uważam, że jeśli w książce występuje motyw nowotworu powinni być o tym wspomniane w opisie/na okładce. Dla mnie jest to bardzo wrażliwy temat, lubię być gotowa na to, co mnie czeka. Zdaje sobie jednak sprawę z tego, że mogę być w mniejszości i nie każdy będzie podchodził tak personalnie do tego wątku. Czy to spoiler? Sama nie wiem, możecie powiedzieć co o tym sądzicie. "Dearest Dandelion" okazała się być całkiem przyjemną książką, bohaterowie wiele zyskali w drugiej połowie historii. Cieszę się, że niosła za sobą coś więcej, niż tylko promowanie przygodnego seksu. Do nadrobienia mam jeszcze ostatnią część trylogii, mam nadzieję, że szybko się za nią zabiorę 😁
todomkimiejsce - awatar todomkimiejsce

Cytaty z książki The Studying Hours

Jesteś wredna i sarkastyczna, wiesz?
Z twoich ust to brzmi jak komplement. Całe szczęście sarkazm u mnie to zazwyczaj oznaka, ze zaczynam kogoś lubić.

Jesteś wredna i sarkastyczna, wiesz?

Rozwiń
Sara Ney Sebastian Zobacz więcej

Gdyby twoja lewa noga była śniadaniem a prawa obiadem najchętniej posmakowalbym przekąski między posiłkami".

Sara Ney Sebastian Zobacz więcej

Gdybyś była moją książką,rozłożyłbym Cię teraz na stole".

Gdybyś była moją książką,rozłożyłbym Cię teraz na stole".