Dreams from Bunker Hill

angielski

Kup Dreams from Bunker Hill w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dreams from Bunker Hill

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dreams from Bunker Hill

Dreams from Bunker Hill" Johna Fante to książka, którą przyznam szczerze nie każdemu poleciłbym w ciemno. Ma swój specyficzny rytm, taki trochę surowy, bez zbędnych ozdobników, czasem nawet chaotyczny. Ale właśnie w tym jej urok. Dla mnie była jak spacer po starym, zakurzonym Los Angeles. Może nie wszystko błyszczy, ale coś w tym świecie przyciąga i angażuje czytelnika. Jest w niej melancholia, poczucie przegranej, ale i jakiś cichy bunt, który bardzo mi zagrał. Fante ma dar pokazywania rzeczywistości takiej, jaka jest, czasem brutalnej, czasem absurdalnej ale zawsze z jakimś ciepłem do swoich bohaterów. Może i nie jest to książka, która trafia do mas, ale ja znalazłem w niej coś urzekającego i bardzo ludzkiego.

8 użytkowników ma tytuł Dreams from Bunker Hill na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Dreams from Bunker Hill

John Fante
John Fante
Był amerykańskim pisarzem pochodzenia włoskiego, scenarzystą i autorem krótkich opowiadań. Choć ceniony przez krytyków - uznawany wręcz za jednego z najwybitniejszych pisarzy amerykańskich XX wieku - przez większość życia musiał utrzymywać się z pisania scenariuszy dla Hollywood.

Cytaty z książki Dreams from Bunker Hill

Dodaj cytat z książki Dreams from Bunker Hill