Decyzja

Kup Decyzja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Decyzja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Decyzja

1912

Tytuł nie ma w zasadzie nic wspólnego z zawartością. Mam mieszane uczucia do tej pozycji. To moja pierwsza Link, więc totalnie nie mam porównania. Czyta się to bo czyta. Niczym nie zaskakuje. Żadnej puenty. W zasadzie wszystko jest do przewidzenia od samego początku. Na plus, że to jest po prostu dobrze napisane. Nie jest dzisiejsza grafomania. Za opisami na papierze rzeczywiście kryją się obrazy. To na plus. Zapewne się gnę po Link, żeby zyskać szerszy obraz.

Bardzo, naprawdę bardzo fajna książka, choć to chyba nie kryminał, bo zagadki jako takiej nie ma. Świetnie zbudowane postacie, do końca żonglowałam kto okaże się "dobrym" a kto "złym" w tej historii. Jesteśmy prowadzeni przez wiele narracji, rozdziały są krótkie, ale treściwe i nie ma się wrażenia przeciągania, wręcz przeciwnie. Fabuła paralelna dla mnie TOP w takim wykonaniu.
Przeczytałam w ekspresowym tempie.
Polecona mi przez panią bibliotekarkę, będę pytać o więcej podobnych :D

Powieść jest wielowątkowa i w niezwykły sposób splata z sobą historie toczące się we Francji i w Bułgarii. Mimo dość jasnego przebiegu wydarzeń nie brakuje tutaj ciekawych zwrotów akcji i intryg, o których istnieniu nie przypuszczaliśmy. Znów bardzo ciekawa książka autorki!

To chyba najsłabsza książka Charlotty Link, napięcie słabe, postaci jest dużo, ale one słabo się łączą, albo w sposób oczywisty .... ale przede wszystkim wszyscy wiemy jak to się skończy o co chodzi, jaki jest temat. Jestem zawiedziona, bo bardzo lubię tę autorkę.

Lubię książki tej autorki. Są wciągające, trudno się w nich połapać na początku i zawsze do końca trzymają w napięciu.

jednak nie

jednak nie

Nic nadzwyczajnego. Ot, takie czytadło na wakacje. Historia faktycznie wciąga, intryguje ale potem już się rozmydla i właściwie nie zapada w pamięć

Jedna z lepszych książek Charlotte Link. Trzyma w napięciu do samego końca.

Jedna z lepszych książek Charlotte Link. Trzyma w napięciu do samego końca.

Swietna ksiazka ktora trzyma w napieciu do ostatnich stron.Polecam!!!

Swietna ksiazka ktora trzyma w napieciu do ostatnich stron.Polecam!!!

Selina dobrze wie, że gdy ktokolwiek z jej prześladowców nakryje ją na próbie ucieczki czeka ją śmierć. Dziewczyna jest sprytna i doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że ma tylko jedną szansę. Albo się uda albo drugiej okazji nie będzie. Chce przeżyć i wyrwać się z tego obłędu.

Simon przeżywa fakt, że dzieci wystawiły go do wiatru niecałe dwa tygodnie przed świętami. W dodatku jego partnerka Kristina kończy ich związek, nie widząc dla nich żadnej przyszłości. Spacerując plażą mimowolnie staje się świadkiem sceny, która odmienia jego życie. Zauważa tam trzymającą się ostatkiem sił na nogach, młodą kobietę Nathalie, która rozpaczliwie prosi go o pomoc. Nie chciał się w nic wikłać, dość miał swoich kłopotów i nie potrzebował żadnych innych. Nie mógł jednak pozostawić jej samej sobie. Nieproszony gość wyznaje mu szokującą rzecz. Ma nieodparte wrażenie, że jest wiele powodów, dla których Nathalie nie mówi mu całej prawdy. Sytuacja jest znacznie bardziej skomplikowana niż z początku sądził. Na swoje nieszczęście nie wie jak mógłby się z tej historii wyplątać. Coś tu nie gra. Za tym wszystkim kryje się jakaś podejrzana historia a on wpadł w tarapaty. To może się dla niego źle skończyć. Decyzja, by pospieszyć z pomocą młodej kobiecie na plaży, była ogromnym błędem. Po piętach depczą im niebezpieczni bandyci. Przed kim ucieka Nathalie? Co ma z tym wszystkim wspólnego Selina i dlaczego jej ucieczka ściąga na Simona i Nathalie śmiertelne niebezpieczeństwo?

Mogę powiedzieć, że od powieści Charlotte Link niejako zaczęła się moja przygoda z czytaniem kryminałów i thrillerów. W tym przypadku nie mam wątpliwości i długo nie zastanawiam się nad sięgnięciem po jej powieści. Tym razem w moje ręce trafiła "Decyzja" - książka, która była dla mnie dużą zagadką. Wystarczy po prostu otworzyć książkę a historia czyta się sama. Jest tak świetnie napisana, że trudno się od niej oderwać, bo od razu chciałoby się poznać prawdę. A kiedy już ona nadchodzi robi się jeszcze mroczniej i jeszcze bardziej intrygująco. Sama historia jest niezwykle tajemnicza i naprawdę ciężko wpaść na prawidłowy trop.

"Decyzja" to powieść, w której Charlotte Link wspaniale wiąże wątki, oferując czytelnikowi niezwykłą przygodę, pełną niespodzianek. Autorka odkrywa ludzi, którzy nie zawsze postępują zgodnie z sumieniem, czasami wydaje się, że ich nawet nie mają. Autorka dopracowała wszystko w najdrobniejszym szczególe i nic nie zostało zostawione przypadkowi. Autorka bawi się czytelnikiem jak tylko może. Rzuca nowy trop, aby za chwilę znowu zamieszać nam w głowie. Wszystko perfekcyjnie zgrane i dopracowane tworzące idealną całość. Nie zostaje mi nic innego jak tylko polecić. Naprawdę warto.

2704 użytkowników ma tytuł Decyzja na półkach głównych
519 użytkowników ma tytuł Decyzja na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Decyzja

Cytaty z książki Decyzja