Illuminae. Illuminae Folder_01

Okładka książki Illuminae. Illuminae Folder_01
Jay KristoffAmie Kaufman Wydawnictwo: Moondrive, Otwarte Cykl: Akta Illuminae (tom 1) fantasy, science fiction
Akta Illuminae (tom 1)
Illuminae. The Illuminae Files_01
2017-09-13
2017-09-13
Mateusz Borowski

Kup Illuminae. Illuminae Folder_01 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Illuminae. Illuminae Folder_01

OPINIE i DYSKUSJE o książce Illuminae. Illuminae Folder_01

Jeśli nikt nie będzie wychwalał tej książki to wiedzcie, że nie żyję.

Jeśli nikt nie będzie wychwalał tej książki to wiedzcie, że nie żyję.

Ludzie dzielą się na tych którym forma tej książki odpowiada lub nie. Ja lubię takie eksperymenty bo, według mnie treści przepełniają jeszcze większe emocje. Plusem też jest to, że szybko się czyta.
Na początku nie przepadałam za głównymi bohaterami - świat im się wali a oni myślą tylko o swoich nastolatkowych rozterkach miłosnych. Jest to normalne dla tego wieku, tylko ja już jestem za stara. Na szczęście z biegiem czasu robi się coraz poważniej i na końcu nawet uroniłam kilka łez. Jestem ciekawa co będzie dalej.

WOW ta książka rozwala mózg. Sposób w jaki dowiadujemy się o wydarzeniach- przez czytanie opisów z kamer, pamiętników postaci, z emaili, z różnych akt- jest poprostu fenomenalny. Moją ulubioną postacią był AIDAN. Fakt że Ezra tak naprawdę nie umarł- było najlepszą informacją pod słońcem. To książkę poprostu warto przeczytać. Nie umiem doczekać się przeczytania następnego tomu.

5879 użytkowników ma tytuł Illuminae. Illuminae Folder_01 na półkach głównych
1554 użytkowników ma tytuł Illuminae. Illuminae Folder_01 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Illuminae. Illuminae Folder_01

Okładka książki Mroczni Rycerze ze Stali. Wszechzima Riccardo Federici, Jay Kristoff, Tom Taylor, Tirso
Okładka książki Gemina Amie Kaufman, Jay Kristoff
Gemina Amie Kaufman, Jay Kristoff
Okładka książki Illuminae Amie Kaufman, Jay Kristoff
Illuminae Amie Kaufman, Jay Kristoff
Jay Kristoff
Jay Kristoff
Urodził się w 1973 roku w australijskim Perth. Zanim całkowicie poświęcił się karierze pisarkiej, przez 11 lat zajmował się tworzeniem reklam telewizyjnych. Żyje w Melbourne w Australii z żoną i psem. Kristoff jest autorem serii The Lotus War , serii Steampunk inspirowanej Japonią z czasów Tokugawa. Pierwsza powieść, Stormdancer , była finalistą nagrody Aurealis 2012 , została zakwalifikowana do dwóch nagród Davida Gemmella w 2013 roku (za najlepszą powieść i najlepszą powieść debiutancką),i była finalistą nagrody Compton Crook Award 2013 . Prequelowa powieść The Last Stormdancer została laureatem nagrody Aurealis 2013 dla najlepszego filmu krótkometrażowego fantasy. Kristoff odnosi się do serialu jako cross-fiction, który przemawia do starszych młodych dorosłych i dorosłych. Kristoff i jego współautorka Illuminae Amie Kaufman ogłosili nową serię science fiction zatytułowaną Aurora Rising , która została przejęta przez Random House, wydawców serii Illuminae . Aurora Rising została opublikowana w maju 2019 r. I zadebiutowała na drugim miejscu listy bestsellerów New York Times . jako bestseller dla młodych dorosłych nr 1 w Australii i bestseller USA Today. W czerwcu 2019 roku ogłoszono, że Metro-Goldwyn-Mayer nabyła prawa telewizyjne do Aurora Rising . Kontynuacja, zatytułowana Aurora Burning , spodziewana jest w maju 2020 r. W styczniu 2019 roku Kristoff ogłosił swoją kolejną serię dla dorosłych, ilustrowaną epicką fantazję zatytułowaną Empire of the Vampire , którą nabyli wydawcy Macmillan , wydawca jego serii Nevernight i Stormdancer . Empire of the Vampire rozpoczyna publikację w 2020 roku.

Cytaty z książki Illuminae. Illuminae Folder_01

Video