Dlaczego mężczyźni kochają zołzy. Kultowy poradnik o miłości i związkach

- poradniki
- HarperCollins Polska
- 2017-04-26
- 2005-01-01
Niech nikomu się nie wydaje, że „zołza” to negatywne określenie. Wręcz przeciwnie, to kobieta, która jest miła, zabawna i życzliwa, przy czym największą miłość żywi do siebie. Nie kłamie i nie gra, jest szczera (czasem do bólu),bo wie, czego chce, i potrafi to zakomunikować. Robi, co jej się podoba, a to sprawia, że mężczyźni ją uwielbiają.
Poznaj 100 zasad atrakcyjności i dowiedz się, czego pragną mężczyźni i jak powinnaś traktować samą siebie, by być szczęśliwą w związku:
• Twój stosunek do samej siebie decyduje o tym, jak widzi cię mężczyzna;
• Stawianie warunków lub ich brak świadczy o twoich możliwościach.
• Niemal natychmiast przedstawiasz się albo jako popychadło, albo superbabka;
• Jeśli mu powiesz, że nie zamierzasz zbytnio się angażować, on zrobi wszystko,
żebyś zmieniła zdanie;
• Im bardziej będziesz od niego niezależna, tym bardziej będzie tobą zainteresowany.
Dlaczego mężczyźni kochają zołzy to swoista biblia współczesnej kobiety, ale także świetny sposób na relaks. Napisany z humorem poradnik, w nietuzinkowy sposób odkrywa tajemnice damsko-męskich relacji. Ta książka podpowie ci, jak budować związki na swoich zasadach, a przede wszystkim udowodni, że bycie zołzą ma przyszłość!
SHERRY ARGOV to autorka bestsellerowych poradników
o związkach. Wystąpiła w wielu znanych programach telewizyjnych,
a jej teksty publikowane były w ponad 50 znanych magazynach,
włączając „Cosmopolitan”, „Elle”, „Glamour”, „Esquire” czy „People”.
Jej kultowe książki Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
i Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy zostały wydane w trzydziestu
językach i doczekały się uznanej przez krytyków adaptacji teatralnej.
www.sherryargov.com
- 7 373
- 2 089
- 1 460
Polecam :)
Polecam :)
Pokaż mimo toDobry poradnik, lekko i zabawnie napisany, otwiera oczy na wiele sytuacji w relacjach damsko-męskich. Pokazuje on jak stać się kobietą atrakcyjną dla mężczyzny - szanując siebie samą, nie tracąc siebie samej. Zołza to wcale nie jest wredna baba, z którą większość kojarzy to słowo…
Warto przeczytać! Pozwala wiele zrozumieć.
Pokaż mimo toWarto przeczytać! Pozwala wiele zrozumieć.
Genialny, autentyczny i jak najbardziej życiowy poradnik. Dawno tak się nie uśmiałam. Serdecznie polecam szczególnie panią, aczkolwiek dla prawdziwych facetów to też może być dobra książka. Autorka się bardzo postarała i wielokrotnie pokazała, że facet to facet, niezależnie od pochodzenia, wieku i upodobań.
Pokaż mimo toOd 14 lat mam mężczyznę, dla którego jestem zołzą idealną i nie wyobrażam sobie, że kiedyś miałoby to się zmienić. Sięgnęłam jednak po tą książkę bo wiele już o niej słyszałam i każda koleżanka się nią zachwycała. Byłam pewna, że przeczytam poradnik jak być mną(cóż za skromność). Okazało się jednak, że wie tekstów w tej książkę było nie o mnie a dla mnie.
Wszystkie poradniki trzeba traktować z przymrużeniem oka. Każda osoba i każda sytuacja wymaga indywidualnego podejścia. Ale z każdego poradnika można wyciągnąć wnioski j lekcji życiowe. W przypadku tej książki na zrozumiałam dlaczego czasami nie otrzymuje takiego szacunki na jaki w mojej opinii zasługuje. Wszystko przez to, że swoim podejściem od początku wkładam innym do głowy, że jestem twarda ale jednoczenie jestem popychadłem, które można ranić.
Książkę polecam każdej kobiecie. Miłej, zołzie, szczęśliwie zakochanej a także tej, która z mężczyznami nie chce mieć nic wspólnego.
więcej Pokaż mimo toWszystkie...
Część rzeczy wydaje mi się w miarę sensowna i zdrowa, z pozostałą częścią mam problem. Połowę "rad" naprawdę można wykorzystać oraz wprowadzić w życie codzienne, wydają się całkiem w porządku. Jest jednak kolejna połowa która momentami nie koniecznie wydaje mi się zdrowa, powiedziałabym nawet że część rzeczy może być toksyczna. Mimo to uważam że ciekawię jest się zapoznać z tą lekturą i wyciągnąć z niej to co najlepsze.
więcej Pokaż mimo toUważam, że książka jest tendencyjna, szkodliwa i niestety spłyca problemy. Dla mnie, to mentalne średniowiecze.
Mając słabe doświadczenie z mężczyznami oceniłam ją wysoko i byłam jej treścią zachwycona. Była to dla mnie ,,biblia", po którą na szczęście nie sięgałam często. Choć i tak narobiła więcej szkód niż pożytku. Jest wiele innych, lepszych pozycji, chyba że któraś chce zmieniać się pod faceta i pod to, żeby jakiegokolwiek w ogóle mieć. Tylko pytanie, czy naprawdę to będzie szczęśliwa i udana relacja?
Poza tym, nie podoba mi się, że autora sugeruje wręcz zdjęcie jakiejkowliek odpowiedzialności z mężczyzn, stawiając nas w poczuciu winy i poniekąd desperackiej postawie, która musi dużo znieść i dostosować się do sytuacji, bo przecież faceci są jacy są, a jak chcesz mieć jakiegoś, to się zmień i bądź taka, i tak, ale nie taka. Treść nie buduje, ale obniża poczucie własnej wartości i uruchamia spiralę kompleksów.
więcej Pokaż mimo toMając słabe doświadczenie z mężczyznami oceniłam ją wysoko i byłam jej treścią zachwycona. Była to dla mnie ,,biblia", po którą na szczęście nie sięgałam często. Choć i tak narobiła więcej szkód niż pożytku. Jest wiele innych, lepszych pozycji, chyba że któraś...
Konkretny poradnik jak nie dać sobą pomiatać i jak traktować samą siebie. Przydatny dla singli jak i dla par. Pisany w dość humorystyczny sposób. Mi się bardzo podobała i wiem że mogę coś z niej wyciągnąć, daję dużo do myślenia na temat swojego zachowania i mężczyzny z którym jesteś/ spotykasz się lub z którym będziesz się spotykać. Gorąco polecam.
Pokaż mimo toMożna przeczytać, ale z przymrużeniem oka...
Można przeczytać, ale z przymrużeniem oka...
Pokaż mimo toWypożyczyłam książkę, bo w dopisku był poradnik o milości i związkach. Myślę, że dopisek powinien być: poradnik dla singielek, jak zwabic faceta.
Pokaż mimo toOsoby w związku małżeńskim nic ciekawego tu nie znajdą. Przejrzałam tylko z grubsza książkę.
W sumie to nie wiem. Niektóre porady brzmią realnie i są warte wzięcia pod uwagę. Jednak ta książka ma bardzo odchylone od norm fragmenty i część prezentowanych zachowań są po prostu chamskie.