Czy można żyć 150 lat?

Okładka książki Czy można żyć 150 lat? autora Michał Tombak, 8391137937
Okładka książki Czy można żyć 150 lat?
Michał Tombak Wydawnictwo: Galaktyka zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2003-01-01
2003-01-01

Kup Czy można żyć 150 lat? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czy można żyć 150 lat?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czy można żyć 150 lat?

Tę książkę polecił mi mój lekarz rodzinny, więc ją przeczytałam!

Ciekawe informacje dotyczące żywności oraz nawyków żywieniowych. Myślę, że niektóre są dość surowe i bardzo "ostre" a nawet drastyczne. Nie mogę powiedzieć, czy się z czymś zgadzam, czy też nie, ponieważ brak mi w tym temacie odpowiedniej wiedzy. Niemniej, uważam, że wszystko należy robić "z głową" i z umiarem a wtedy będzie dobrze. Rzecz jasna - łatwo powiedzieć, nie tak łatwo zrobić. Ciekawa jestem wypowiedzi osób mających w tej tematyce wiedzę i doświadczenie a może i jakieś badania naukowe w zanadrzu. Jak one odniosłyby się do tej książki?

Czyta się ciekawie, za co ode mnie 10/10.

Tę książkę polecił mi mój lekarz rodzinny, więc ją przeczytałam!

Przeczytałem mnóstwo książek o zdrowiu i ta jest bezapelacyjnie najlepsza. Zresztą w mojej rodzinie książki Tombaka są od kiedy zostały wydane w Polsce. Ma też matka i babcia.

W tej książce Tombaka znajdziecie według mnie jedyną słuszną drogę do zdrowia. Michał Tombak się nie patyczkuje i stawia sprawy jasno, pozbawia złudzeń, np. mówi, że można odżywiać się najzdrowiej na świecie, ale jeśli się zaniedba przy okazji aktywność fizyczną (siedzący tryb życia) to o zdrowiu nie ma mowy. Trzeba dbać o te kwestie w równym stopniu.
Albo zasady łączenia składników odżywczych. Białek lepiej nie łączyć z węglowodanami w jednym posiłku. Także z takich klasycznych obiadów jakie je większość ludzi, np. Schabowy, ziemniaki i surówka na jednym talerzu.... lepiej zrezygnować. Wiele osób takie zalecenie zszokuje i możliwe, że oleje. Ale to już od nich zależy czy chcą być zdrowi czy nie.

Podoba mi się, że Tombak odradza brania jakichkolwiek suplementów i witamin w tabletkach, ponieważ przynoszą więcej szkód niż pozytku. Jedyne co Tombak "reklamuje" to świeże owoce, warzywa i dużo aktywności fizycznej.

Niesamowita ksiazka nafaszerowana mnóstwem praktycznych porad zdrowotnych. Zdecydowanie dla osób o otwartych umysłach, gdyż profesor przoduje w naturalnych uzdrawianiach. Książka otwiera oczy i przekierowuje uwagę na własne zdrowie. Serdecznie polecam!

516 użytkowników ma tytuł Czy można żyć 150 lat? na półkach głównych
103 użytkowników ma tytuł Czy można żyć 150 lat? na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Czy można żyć 150 lat?

Dodaj cytat z książki Czy można żyć 150 lat?