Atlantydzki Świat

- fantasy, science fiction
- Zagadka pochodzenia (tom 3)
- 2017-02-09
- 2017-01-01
Świat Atlantydy to ostatnia część Zagadki pochodzenia - trylogii, która stała się światowym bestsellerem. Opowieść o walkach w przestrzeni kosmicznej oraz odkrywaniu historii Atlantydy. Obowiązkowa pozycja dla czytelników, którzy interesują się nauką oraz fanów "Genu Atlantydzkiego"
Kup Atlantydzki Świat w ulubionej księgarni
Oceny książki Atlantydzki Świat
719 użytkowników ma tytuł Atlantydzki Świat na półkach głównych- Przeczytane 487
- Audiobooki 8
- 2017 5
- 2018 5
- 2019 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Atlantydzki Świat
Jak dla mnie za mocno skomplikowana opowieść. Niezbyt przepadam za taką literaturą, za dużo się tu działo. Zaczęło się całkiem fajnie, ale ostatnia część, podsumowanie było już trochę naciągane. Było kilka dobrych motywów, ale jednak nie przypadła mi ta książka do gustu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo zdecydowanie najgłupsza książka jaką czytałem w tym roku. Wszystko jest w niej nielogiczne i głupie. Bzdury i antyspójność fabuły pojawiają się co dosłownie 3-4 zdania.
Bzdura na bzdurze bzdurą pogania, coś jakby pisał ktoś upośledzony - gdzie błąd na błędzie, jest dosłownie co chwila.
Poprzednią część skasowałem w połowie, bo nie dało się słuchać tych idiotyzmów. Trzecią zaczynam słuchać i od razu zaczyna to samo występować.
Skasowałem ją w 1/3 bo nie warto marnować na te debilizmy czasu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla przykładu: ciągnęła go za nogi za sobą jednocześnie dociskając jego korpus stopą silnie do ziemi, nie pozwalając mu się ruszyć.
Bzdura na bzdurze bzdurą pogania, coś jakby pisał ktoś upośledzony -...
Nudna książka -nudny Bonaszewski.
Nudna książka -nudny Bonaszewski.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak ja się cieszę, że to już koniec 🤣 Mój mózg się bardzo zmęczył 🤯 Ta część to uwieńczenie tego misz maszu 🙈 W tej części mamy kilka elementów których wcześniej nie było. A mianowicie są to teleportacje, Sempertianianie czyli odległa cywilizacja, która chce na nas najechać, wężowa armia ( wiem jak to brzmi 😅 ),tubusy, czujki, wielokrotne wskrzeszanie, komory dekapitacyjne a oprócz starego Aresa jest jeszcze Perseusz 😁 Nasi bohaterowie którzy od początku mieli zginąć, żyją i mają się świetnie. I jak nie lubię słodko piętrzących zakończeń tak tutaj się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło i żyli długo i szczęśliwie 🙈
Jak ja się cieszę, że to już koniec 🤣 Mój mózg się bardzo zmęczył 🤯 Ta część to uwieńczenie tego misz maszu 🙈 W tej części mamy kilka elementów których wcześniej nie było. A mianowicie są to teleportacje, Sempertianianie czyli odległa cywilizacja, która chce na nas najechać, wężowa armia ( wiem jak to brzmi 😅 ),tubusy, czujki, wielokrotne wskrzeszanie, komory dekapitacyjne...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistorię z tą serią rozpoczęłam w 2019 roku i serio długo mi zeszło, zanim się w końcu zabrałam za jej dokończenie. I ten pierwszy tom to chyba jedyna dobra rzecz w tej serii... Drugi tom jeszcze się wybronił naprawdę spoko plot twistami, dlatego długo nie czekałam, żeby poznać zakończenie...
I O JEZU JAKIE TO BYŁO NUDNE.
Serio. W ogóle nie potrafiłam się w to wgryźć, moje zainteresowanie spadało z każdą minutą, a samo zakończenie mam wrażenie, że jest mocno po łebkach i brakowało już pomysłu na tą serię. Szkoda, bo zapowiadało się fajnie, a cały ten motyw z zaginioną cywilizacją... To mogło się udać, ale wyszło rozwleczone coś, przez co czuję, że zmarnowałam mnóstwo czasu. Plus za bardzo przyjemnego lektora, który sprawił, że nie rzuciłam tego w cholerę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI O JEZU JAKIE TO BYŁO NUDNE.
Serio. W ogóle nie potrafiłam się w to wgryźć,...
Zdecydowanie najsłabsza cześć trylogii. W pewnych momentach chyba sam autor zaczął się gubić w tym wszystkim. Najciekawszy moment w całej książce jest ten gdy pod mniej więcej pod ¾ książki została opowiedziana historia 3 postaci których nie wymiennie żeby nie spojlerować.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia część trylogii, prowadzi nas do rozwiązania całości zagadki związanej z Atlantami , ale w moim mniemaniu jest najsłabsza . Trochę zabrakło pazura z pierwszej części . Autor serwuje nam skoki po galaktyce trochę chaotycznie i mało spójnie. Ogólnie cały cykl dobry , ale ekscytacja tylko w pierwszej części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO ile pierwsze części są raczej sensacyjne, o tyle trzecia to już klasyczne si-fi, ze statkami kosmicznymi i gwiezdną wojną..
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tota książka została napisana żeby wyjaśnić to, co autor zagmatwał w części pierwszej i drugiej. No, taka bajka wyszła...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSwietna !!!
Swietna !!!