Krainy Wtajemniczeń

Okładka książki Krainy Wtajemniczeń autora Mark Anthony, Philip Athans, David Cook, Monte Cook, Elaine Cunningham, Tom Dupree, Ed Greenwood, Jeff Grubb, J. Robert King, Wes Nicholson, Brian M. Thomsen, 8374181133
Okładka książki Krainy Wtajemniczeń
Jeff GrubbElaine Cunningham Wydawnictwo: ISA Cykl: Forgotten Realms: Anthologies (tom 5) Seria: Forgotten Realms fantasy, science fiction
Forgotten Realms: Anthologies (tom 5)
Forgotten Realms
Realms of the Arcane
2006-01-01
2006-01-01
Natalia Łajszczak

Kup Krainy Wtajemniczeń w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krainy Wtajemniczeń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krainy Wtajemniczeń

"Krainy Wtajemniczeń" to pozycja, która miała taką solidną podstawę, by jasno świecić pomiędzy pozostałymi tomami antologii, by być tym punkcikiem wysokim, zacnym, dobrym, by przyciągać jak sama Świecowa Wieża, która jest jednym z elementów opowieści tu... no właśnie. MIAŁA. Dość mocno powiedziane, jednak pomimo kilku jaśniejszych błysków, to niestety, dość słaby tom. A szkoda, bardzo szkoda, jednak na tle całości - cóż, muszą być i po prostu słabe tomy. Niestety...

Kariny wtajemniczeń to zbiór opowiadań ze świata Forgotten Realms skupiający się dookoła magii.

Znajdziemy tu opowiadania odnośnie ukrytej komnaty w bibliotece Candlekeep i bibliotecznego strażnika, jak można zaciągnąć się na służbę Lordów Waterdeep, jakiego chleba nie piec będąc początkującym magiem, a nawet jak odzyskać skradziony artefakt z pomocą dżina.

Jak w każdej antologii poziom opowiadań jest zróżnicowany. Dostajemy zarówno opowiadania, w których na pierwszym miejscu jest akcja, jak i opowiadania, w których barwne opisy przyrody oraz świata stanowią prym. Czytało się bardzo przyjemnie i mam tylko jedno zastrzeżenie - za mało Elminstera :)

Jak w każdej...

Potencjał nie został wykorzystany. Przewaga średniawki nad czymś ciekawym.

Potencjał nie został wykorzystany. Przewaga średniawki nad czymś ciekawym.

98 użytkowników ma tytuł Krainy Wtajemniczeń na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł Krainy Wtajemniczeń na półkach dodatkowych

Okładka książki Kobold Guide to Worldbuilding, Volume 2 Keith Baker, Tobias S. Buckell, Banana Chan, Kate Elliott, Shanna Germain, Jeff Grubb, Gabe Hicks, Rajan Khanna, Ken Liu, Monty Martin, Kelly McLaughlin, Coral Alejandra Moore, Veronica Roth, Michael E. Shea, Gail Simone, Andrea Stewart, James L. Sutter, Ashley Warren
Okładka książki Duchy Askalonu Matt Forbeck, Jeff Grubb
Duchy Askalonu Matt Forbeck, Jeff Grubb
Okładka książki W poszukiwaniu mocy. Smoki Wojny Dusz Nancy Varian Berberick, Jamie Chambers, Douglas W. Clark, Jeff Grubb, John Helfers, Miranda Horner, Richard A. Knaak, Douglas Niles, Jean Rabe, Mark Sehestedt, Lucien Soulban, Kevin Stein, Paul B. Thompson, Margaret Weis, Dan Willis
Okładka książki d20 Modern. Podręcznik źródłowy Jeff Grubb, Rich Redman, Charles Ryan, Bill Slavicsek
Okładka książki Krainy Tajemnic Peter Archer, Philip Athans, Steven Brown, Richard Lee Byers, Monte Cook, Elaine Cunningham, Ed Greenwood, Dave Gross, Jeff Grubb, Mary H. Herbert, J. Robert King, James Lowder, Thomas M. Reid, Keith Francis Strohm, Brian M. Thomsen

Cytaty z książki Krainy Wtajemniczeń

Dodaj cytat z książki Krainy Wtajemniczeń