Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu

Okładka książki Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu autora Ha-Joon Chang, 9788365369154
Ha-Joon Chang Wydawnictwo: Krytyka Polityczna biznes, finanse
biznes, finanse
Bad Samaritans: The Myth of Free Trade and the Secret History of Capitalism
2016-10-01
2016-10-01
Barbara Szelewa, Michał Sutowski

Kup Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu

Otwiera oczy na kłamstwa wolnego rynku i kapitalizmu.

Otwiera oczy na kłamstwa wolnego rynku i kapitalizmu.

Gorąco polecam. Otwiera oczy na inną rzeczywistość, która nie jest oficjalną wersją "Złych Samarytan"

1943

Owszem, drodzy wyznawcy rozmaitych szkół neoliberalnych. Wolny rynek wcale nie działa tak, jak wam się wydaje.

926 użytkowników ma tytuł Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu na półkach głównych
107 użytkowników ma tytuł Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu na półkach dodatkowych

Ha-Joon Chang
Ha-Joon Chang
Ekonomista, wykładowca na Wydziale Ekonomii Uniwersytetu Cambridge. Autor popularnych prac popularyzujących wiedzę o ekonomii, m.in. „23 rzeczy, których nie mówią ci o kapitalizmie” (2013) oraz „Ekonomia. Instrukcja obsługi”. Ostatnio po polsku, nakładem Wydawnictwa Krytyki Politycznej, ukazała się jego książka „ Źli samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu”.

Cytaty z książki Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu

Ha-Joon Chang Źli Samarytanie. Mit wolnego handlu i tajna historia kapitalizmu Zobacz więcej