2084. Koniec świata

Islamska postapokalipsa

1955 427 182

Oceny książki 2084. Koniec świata

OPINIE i DYSKUSJE o książce 2084. Koniec świata

Przeczytawszy opis książki spodziewałam się czegoś w stylu Allah 2.0 Mieszka Zagańczyka. Jednak im bardziej zagłębiałam się w fabułę, tym wyraźniejsze były moje skojarzenia z orwellowskim rokiem 1984.

Zastanawia mnie tylko, dlaczego książka została zaklasyfikowana przez moją bibliotekę miejską do działu fantastyka? Przecież G. Orwella nikt by tam nie umieścił.

Pomijając to jest jeszcze jedno ale...
W tej książce właściwie nie istnieją dialogi, co przy powieści liczącej 266 stron jest bardzo męczące.

Pomijając...

Książka jest nijaka, niby miała potencjał - ale od pierwszej strony już mnie odrzucała. Brak dialogów i pełno niepotrzebnych opisów, które tylko zanudzają. Nie polecam.

Książka jest nijaka. czuć tutaj nawiązania do Orwella I sama książka podąża tym samym schematem. Natomiast brakuje jej tego, co w Orwellu zagrało tak, że ,,Rok 1984” ma mnóstwo fanów- utożsamialiśmy się z głównym bohaterem. Kibicowaliśmy mu i nie dało się od książki oderwać. W tej książce główny bohater- Ati jest nijaki. Nie jesteśmy w stanie mu kibicować i nie odczuwamy żadnych emocji czy uda mu się czy się nie uda wyrwać z tego totalitarnego państwa. Opisy świata są miejscami zagmatwane i trudno się połapać o co chodzi. Jeśli ktoś lubi i poszukuje książki podobnego gatunku, polecam poszukać czegoś innego.

302 użytkowników ma tytuł 2084. Koniec świata na półkach głównych
52 użytkowników ma tytuł 2084. Koniec świata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki 2084. Koniec świata

Okładka książki Droga na Północ. Antologia norweskiej literatury faktu Finn Alnæs, Kjell Arild Pollestad, Karl Arvid Mortensen, Greta Dahl, Eystein Eggen, Sigurd Evensmo, Arne Garborg, Einar Gerhardsen, Gunnar Gjengset, Einar Grønlie Olsen, Francis Hagerup, Knut Hamsun, Gro Harlem Brundtland, Ingar Kaldal, Astrid Karlsmoen, Agnieszka Knyt, Britt Karin Larsen, Haakon Lie, John Lyng, Petter Moen, Moritz Nachtstern, Fridtjof Nansen, Odd Nansen, Georg Parmann, Maria Quisling, Tom Rønnow, Sigurd Senje, Arne Treholt, Sigrid Undset, Paweł Urbanik

Cytaty z książki 2084. Koniec świata

Dodaj cytat z książki 2084. Koniec świata