Personalnik subiektywny

Okładka książki Personalnik subiektywny autora Tadeusz Isakowicz-Zaleski, 9788362971107
Okładka książki Personalnik subiektywny
Tadeusz Isakowicz-Zaleski Wydawnictwo: Małe Wydawnictwo biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2013-01-01
2013-01-01

Kup Personalnik subiektywny w ulubionej księgarnii

Oceny książki Personalnik subiektywny

OPINIE i DYSKUSJE o książce Personalnik subiektywny

Książka, pomimo że z 2013 roku, nie straciła nic ze swej aktualności. Niedawno zmarły ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski spotkał w swoim życiu wiele osób. Ten zbiór krótkich szkiców/portretów tych osób, napisany jest tak pięknym, gawędziarskim stylem autora, że sprawia przyjemność czytania, nawet, jeżeli tych osób nie znałam. Autor nie goni tutaj za sensacją, jak sam mówi „świadomie nie wspominam osób, o których musiałbym napisać wyłącznie źle; wyjątek stanowią tylko politycy i celebryci”. Zadziwiające jest jednak, jak aktualne do dziś są jego oceny o politykach, celebrytach, innych osobach życia publicznego, aktywnych do dziś . Warto po nią sięgnąć, polecam.

6 użytkowników ma tytuł Personalnik subiektywny na półkach głównych

Okładka książki Kościół ma być przezroczysty Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Tomasz P. Terlikowski
Kościół ma być przezroczysty Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Tomasz P. Terlikowski
Okładka książki Wołyń bez mitów. Kulisy ukraińskiego ludobójstwa na Polakach Witold Gadowski, Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Krzysztof Kawęcki, Ireneusz Lisiak, Paweł Lisicki, Stanisław Michalkiewicz, Leszek Pietrzak, Leon Popek, Michał Siekierka, Ewa Siemaszko, Stanisław Srokowski, Łukasz Warzecha, Paweł Zdziarski, Leszek Żebrowski
Okładka książki Chodzi mi tylko o prawdę Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Tomasz P. Terlikowski
Chodzi mi tylko o prawdę Tadeusz Isakowicz-Zaleski, Tomasz P. Terlikowski

Cytaty z książki Personalnik subiektywny

Dodaj cytat z książki Personalnik subiektywny