Uwodzicielka

Okładka książki Uwodzicielka autora Stephanie Laurens, 9788327617736
Okładka książki Uwodzicielka
Stephanie Laurens Wydawnictwo: HarperCollins Polska Cykl: Saga Rodu Cynsterów (tom 2) powieść historyczna
powieść historyczna
Saga Rodu Cynsterów (tom 2)
The Tempting of Thomas Carrick
2016-03-09
2016-03-09
Magdalena Słysz

Kup Uwodzicielka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Uwodzicielka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Uwodzicielka

Bardzo cenię sobie niektóre książki Stephanie Laurens. Z sentymentu do autorki wzięłam "Uwodzicielkę", drugą część sagi Cystersów. Lektura zaczęła się ciekawą i wartką akcją, która moim zdaniem stanęła gdzieś w środku czytanej historii. Myślałam, że już nie dam rady dokończyć. Na szczęście przemogłam się bo końcówka co prawda bez większych zaskoczeń ale bardzo przyjemna w odbiorze. Poznajemy Thomasa Carricka oraz Lucille Cynster oraz ich wspólne przenaczenie. Pomimo początkowego braku przekonania Thomasa i jego niechęci do poddania się temu co nieuniknione Lucilla jak na tytułową uwodzicielkę przystało znalazła swoje sposoby by go uwieść. W tle niepokojące wydarzenia wśród mieszkańców posiadłości Carricków, które dodają nutki niepokoju i dezorientacji... Dobra ksiażka na zbliżające się wrześniowe wieczory.

Ani tytuł, ani opis nie wskazywał na historię o morderstwach... Całe szczęście, że była tutaj historia miłości głównych postaci, bo chyba nie dałabym rady tego przeczytać :P

Nuuuda! Żałuję że się za to wątpliwe "arcydzieło" zabrałam. Chyba tylko dlatego że, z sentymentem wspominałam Diabła Cynstersa, którego historię przeczytałam parę dobrych lat temu. I albo już wyrosłam z takiego klimatu, albo ta część była bardzo słaba. Bohaterowie nijacy, sceny erotyczne tak egzaltowane, że aż mdli. Nie polecam.

120 użytkowników ma tytuł Uwodzicielka na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Uwodzicielka na półkach dodatkowych

Stephanie Laurens
Stephanie Laurens
Stephanie Laurens urodziła się w Sri Lance, która była w tym czasie brytyjską kolonią w Cejlonie. Gdy miała 5 lat, jej rodzina przeniosła się do Melbourne, Australia , w którym się wychowała. Zdobywa doktorat z biochemii w Australii, wyjeżdża z mężem do Wielkiej Brytanii. Mieszkali w pięknym domu z XVI wieku, który bardzo miło wspomina. Po czterech latach w Anglii , wraca z mężem do Australii, gdzie kontynują pracę w badaniach nad rakiem, w końcu doczekali się własnego laboratorium badawczego. Zaczęła pisać powieści, tworząc swoją własną historię. Po osiągnięciu poziomu sukcesu z jej powieści, porzuciła badania naukowe, przeszła na emeryture i stała się w pełnym wymiarze czasu pisarzem. Jej powieści to głównie romanse historyczne. Laurens i jej mąż mieszkają w Melbourne, mają dwie córki, Stephanie i Lauren.

Cytaty z książki Uwodzicielka

Dodaj cytat z książki Uwodzicielka