Cheerful Weather for the Wedding

- 2009-01-01
- 2009-01-01
- angielski
- 9781906462079
Akcja powieści toczy się w dniu ślubu Dolly Thatcham i przedstawia jej przygotowania do tego wydarzenia. W toku rozwoju narracji natykamy się na wiele przemilczeń i tajemnic, które kryją się pod z pozoru spokojnym i wręcz nieemocjonalnym zachowaniem poszczególnych bohaterów.
Kup Cheerful Weather for the Wedding w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Cheerful Weather for the Wedding
8 użytkowników ma tytuł Cheerful Weather for the Wedding na półkach głównych- Chcę przeczytać 4
- Modern 1
- 2020 1
- English 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cheerful Weather for the Wedding
Pożarłam tę książkę, a ona pożarła mnie. Nie mogę odżałować jej objętości - jest tyle wątków, które można by pociągnąć i rozbudować! Ale wtedy prawdopodobnie nie byłaby tak niezwykła. Wprowadza w dziwny stan, przywołując uczucia na wskroś ludzkie i dobrze znane, ale jednocześnie takie, których źródło i przyczynę trudno wskazać. Musze ochłonąć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie napisana, bez zbędnych dłużyzn i opisów (początek wydaje się teatralny - trochę kojarzył mi się z Compton-Burnett).
Psychika postaci nakreślona trafnie z niewymuszonym humorem.
Dialogi błyskotliwie brytyjskie - tu mam skojarzenia z J. Barnesem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPsychika postaci nakreślona trafnie z niewymuszonym humorem.
Dialogi błyskotliwie brytyjskie - tu mam skojarzenia z J. Barnesem.