Kontrakt

- Le Contrat
- 2009-01-01
- 2009-01-01
- Beata Biały
Kobieta szukająca wyrafinowanej zemsty na mężczyźnie, który ją skrzywdził w przeszłości, wychodzi za niego za mąż. Mężczyzna, nie rozpoznający swej dawnej ofiary, ma zamiar skrzywdzić ją ponownie. I ten trzeci, płatny morderca, wciągnięty przez oboje w niebezpieczną grę. Czy stanie się narzędziem zemsty, czy wykonawcą wyroku, który wydał bezwzględny prześladowcaa A może przypadnie mu rola kozła ofiarnegoa Jedno jest pewne: strzelba wisząca na ścianie w pierwszym akcie przedstawienia a w końcu wystrzeli.
Kup Kontrakt w ulubionej księgarni
- Proza 1
- Książki 1
- 2011 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kontrakt
Genialny styl, do tego lekki kryminał. Polecam.
Genialny styl, do tego lekki kryminał. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka opowieść kryminalna. Krótka, zwięzła o dość nieoczekiwanym zakończeniu. Wszelkie relacje międzyludzkie, jak to u Volkoffa, są pokazane z nadmierną kurtuazją i dystynkcją. Poza tym francuzi lat osiemdziesiątych. Przeczytać warto dla samego stylu autora, poza tym bez rewelacji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdyby nie jedna drobna rzecz (nie chce spojlerować) byłby to kryminał 11/10.
W obecnych czasach autorzy poczytnych kryminałów nie dorastają do pięt takim autorom jak między innymi Volkoff.
Gdyby nie jedna drobna rzecz (nie chce spojlerować) byłby to kryminał 11/10.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA tak jest tylko wybitny ale mało znany trochę juz zapomnianego wielkiego pisarza.
kompletnie zaskakująca powieść pomyłek w stylu tradycyjnego kryminału, połączenie łotrzykowskiego Marlowa Chandlera z przygodami fryzjera damskiego Mendozy oraz Szmiry Bukowskiego, ta mieszanka daje efekt wybuchowy w postaci koktajlu Molotova