21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni

Okładka książki 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni autora John Calvin Maxwell, 9788362304554
John Calvin Maxwell Wydawnictwo: Studio Emka biznes, finanse
biznes, finanse
2012-05-10
2012-05-10
Witold Turopolski

Kup 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni w ulubionej księgarnii

Oceny książki 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni

OPINIE i DYSKUSJE o książce 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni

Rewelacyjna! Chciałoby sie przeczytać w jeden dzień, ale autor zaleca czytanie po jednym rozdziale. Świetna, będę polecać i do niej wracać.

Ciekawy, krótki poradnik. Książkę można potraktować też warsztatowo i popracować z nią dłużej. Szczególnie jeśli niektóre zagadnienia są nowe dla czytelnika.
Warto do niej wrócić za jakiś czas i zobaczyć jakie zmiany w nas zaszły.

Warto do niej wrócić za jakiś czas i zobaczyć jakie zmiany w nas zaszły.

Aby się rozwijać, należy czytać różną literaturę, a właśnie ta, która wymaga zaangażowania człowieka i przyswojenia pewnej wiedzy, jest najtrudniejsza do czytania. Po książkę sięgnęłam za sprawą chęci polepszenia obszarów zarządzania w swojej firmie. Wychodzę z założenia, że aby coś polepszyć, trzeba najpierw ulepszyć siebie. Te niewidzialne cegły stawia się najtrudniej. Ale do brzegu. Jest to książka, która pomimo tematyki, jest łatwo przyswajalna. Krótkie rozdziały, w każdym historia kogoś inspirującego i punkty do przemyślenia. Świetna pozycja dla każdego, kto zmaga się z zarządzaniem zarówno ludźmi, czasem, czy samym sobą. Nawet dla siebie samego możemy być liderem. Mało tego, jeżeli nie będziemy umieli przekonać siebie, aby pójść za sobą, to kogo innego możemy do tego przekonać?

137 użytkowników ma tytuł 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni na półkach dodatkowych

John Calvin Maxwell
John Calvin Maxwell
Mówca, coach, trener i autor w dziedzinie przywództwa. Ewangelikalny chrześcijanin, rozpoczynał karierę jako pastor. Jego organizacje przeszkoliły ponad 2 miliony liderów na całym świecie, a książki sprzedały się w ponad 25 milionach egzemplarzy. Jako aktywny mówca dr Maxwell wykłada rokrocznie zarówno dla firm z listy Fortune 500, liderów partii politycznych i rządów, a także organizacji takich jak Akademia Wojskowa West Point, czy ligi NBA i NFL. Jako najlepiej sprzedający się autor The New York Timesa, The Wall Street Journal i Business Weeka. Maxwell został uznany przez Leadershipgurus.net numerem jeden w rankingu największych autorytetów w zakresie przywództwa na świecie (Top Leadership Guru). American Management Association® uznała go liderem #1 w biznesie, a magazyn Business Insider and Inc. ogłosił Maxwella najbardziej wpływowym ekspertem w dziedzinie przywództwa w 2014 roku. John C. Maxwell napisał ponad 50 książek, a trzy z nich znalazły się na liście najlepiej sprzedających się tytułów w Amazon.com: "21 Irrefutable Laws of Leadership", "Developing the Leader Within You" i "21 Indispensable Qualities of a Leader". W oparciu o jego teorię i praktykę powstało szereg programów szkoleniowych w zakresie przywództwa i rozwoju osobistego.

Cytaty z książki 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni

Dodaj cytat z książki 21 cech skutecznego lidera. Jak stać się osobą, za którą pójdą inni