Bouncer - Do piekła i z powrotem

Okładka książki Bouncer - Do piekła i z powrotem autora Francois Boucq, Alexandro Jodorowsky, 9788364360657
Okładka książki Bouncer - Do piekła i z powrotem
Alexandro JodorowskyFrancois Boucq Wydawnictwo: Taurus Media Cykl: Bouncer (tom 8-9) komiksy
komiksy
Jakub Syty

Kup Bouncer - Do piekła i z powrotem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bouncer - Do piekła i z powrotem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bouncer - Do piekła i z powrotem

Bardzo fajna kontynuacja Bouncera ale można czytać nie znając poprzednich części. To typowy western z ciekawą oryginalną historią. Rysunki Boucq charakterystyczne - podobają mi się. Są momenty naciągane ale można na to przymknąć oko. Warte przeczytania.

Na półkach: , , , ,

Druga część Boncera, słabsza od pierwszej, tutaj akcja skupia się bardziej na więzieniu, ale z rewelacyjną końcówką, w której zwroty akcji robią wrażenie.

1926

Prawie tak dobry jak Blueberry. Opowieść pełna fajnych pomysłów (np. forteli Indian na pustyni) i zwrotów akcji. Zawiera nawiązania do horrorów. Jest postać w masce grająca na kościelnych organach, jego żona femme fatale i syn dziwadło, który lubi się znęcać nad ludźmi. A mieszkają w niby zamku Draculi, za który robi olbrzymi klasztor przerobiony na więzienie, który stoi na środku pustyni (bo to western). Są też trzy upiory pierścienia, czyli zamaskowani mnisi, którzy nic nie mówią i wyglądają jak szkielety. Zabawa gatunkami. Nigdy nie byłem fanem rysunków Boucq, ale w przypadku tego albumu zrobił na mnie niemałe wrażenie. Rewelacyjny, trzymający w napięciu komiks przygodowy, gdzie miejscówki ze śnieżnych górskich na pustynne zmieniają się jak w kalejdoskopie, a wszystkie lokacje są pięknie narysowane.

48 użytkowników ma tytuł Bouncer - Do piekła i z powrotem na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Bouncer - Do piekła i z powrotem na półkach dodatkowych

Okładka książki The Incal Book 3. What Lies Beneath Jean Giraud (Moebius), Alexandro Jodorowsky
The Incal Book 3. What Lies Beneath Jean Giraud (Moebius), Alexandro Jodorowsky
Okładka książki Metabaron - wyd. zbiorcze tom 4. Jerry Frissen, Alexandro Jodorowsky, Pete Woods
Okładka książki Borgia #3-4: Płomienie stosu. Wszystko marność Alexandro Jodorowsky, Milo Manara
Okładka książki Borgia #1-2: Krew dla papieża. Władza i kazirodztwo Alexandro Jodorowsky, Milo Manara
Okładka książki Szalona z Sacré-Coeur Jean Giraud (Moebius), Alexandro Jodorowsky
Szalona z Sacré-Coeur Jean Giraud (Moebius), Alexandro Jodorowsky
Okładka książki Saga Alandora Silvio Cadelo, Alexandro Jodorowsky
Saga Alandora Silvio Cadelo, Alexandro Jodorowsky

Okładka książki Valerian: Wydanie zbiorcze, tom 1 Pierre Christin, Jean-Claude Mézières
Valerian: Wydanie zbiorcze, tom 1 Pierre Christin, Jean-Claude Mézières
Okładka książki Krwawe gody Hermann Huppen, Jean Van Hamme
Krwawe gody Hermann Huppen, Jean Van Hamme
Okładka książki El Gaucho Milo Manara, Hugo Pratt
El Gaucho Milo Manara, Hugo Pratt
Okładka książki Halloween Blues Grażyna Fołtyn-Kasprzak (Graza), Zbigniew Kasprzak (Kas), Jean-Claude Smit-le-Bénédicte (Mythic)

Cytaty z książki Bouncer - Do piekła i z powrotem

Dodaj cytat z książki Bouncer - Do piekła i z powrotem