Suicide Squad: Death is for Suckers

- komiksy
- Suicide Squad New 52 (tom 3)
- Nowe DC Comics!
- 2013-10-29
- 2013-10-29
- angielski
As the Suicide Squad closes in on Basilisk leader Regulus, Deadshot and Harley discover sleeper agents in their ranks. Meanwhile, Harley must face her former boyfriend, The Joker! Collecting issues #14-19 of the hard-hitting series!
Kup Suicide Squad: Death is for Suckers w ulubionej księgarni
Oceny książki Suicide Squad: Death is for Suckers
12 użytkowników ma tytuł Suicide Squad: Death is for Suckers na półkach głównych- Przeczytane 10
- Komiksy 3
- Komiksy 1
- Manga / komiksy 1
- Anglojęzyczne 1
- 2019 1
- DC Comics 1
- 2016 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Suicide Squad: Death is for Suckers
Gdzieś w siedzibie DC grupa mniej znanych twórców komiksów zasiadła przy swoim stole i zadała jedno, ważne pytanie - co zrobić, żeby nasza kapitalna seria nie popadła w rutynę i wciąż trzymała poziom? A biorąc pod uwagę to, co się akurat w świecie DC działo, odpowiedź mogła być tylko jedna - IT'S JOKER TIME!!
No lepiej być chyba nie mogło! Cała historia zaczyna się od pogrzebu, który jest bardzo śmieszny, bo to Suicide Squad. Dwie strony, a ja już zachwycony. Dalej poziom już tylko rośnie, bo ten przykry obrzęd zostaje delikatnie przerwany przez Błazeńskiego Księcia Zbrodni, który to właśnie wrócił do ludzi po rocznej absencji i pierwszą rzeczą, jaką chce zrobić jest krótkie ułożenie spraw z ukochaną Harley Quinn.
REWELACYJNE sceny! Fanom komiksów nie trzeba tego tłumaczyć - Joker i Harley to para tak toksyczna, tak chora, dziwna i wymykająca się wszystkim schematom, że momentami wydają się niemal perfekcyjni. A kiedy akurat w tym momencie oboje się obwiniają i postanawiają wyrzucić z siebie każdy najmniejszy problem - WOW! Naprawdę dawno nie czytałem tak głębokiej rozmowy w czysto superbohaterskim komiksie, brawo! Pomimo tego, że przy okazji ta dwójka również się dźga, tłucze po mordach i obraża, jest w tym wszystkim trochę życiowych prawd. Podkreślam tylko, że wypowiadanych przez Jokera i jego pannę - doceńmy to.
Szkoda jednak, że Joker znika jeszcze szybciej niż się pojawia, bo dłuższa jego obecność pewnie sprawiłaby, że SS stałby się moją ulubioną serią ever, ale po jego odejściu też jest całkiem nieźle. Znów mamy klasykę dotyczącą tej akurat drużyny, czyli dlaczego nikomu nie można ufać. Atmosfera się zagęszcza, robi się jeszcze niebezpieczniej, jeszcze krwawiej, jeszcze mroczniej. Oczywiście przy okazji wciąż pełno tu wyśmienitych sucharów, niezależnie od sytuacji. To się ceni, kiedy scenarzysta trzyma się jednego, wcześniej zaplanowanego stylu.
Naprawdę żałuję, że to już ponad połowa, bo nie przypominam sobie, żeby coś tak czysto rozrywkowego czytało mi się kiedykolwiek tak przyjemnie. Kolejny punkt dla New52!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo lepiej być chyba nie mogło! Cała historia zaczyna się od...