Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta

Tomasz Wyżyński
Inne

Kup Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augustai

Tylko i aż podróż w czasie

857 261 70

Oceny książki Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta

Książka wywarła na mnie większe wrażenie niż się spodziewałam. Nie chodzi konkretnie o historię, ale to co z niej wyniosłam. Harry miał możliwość przeżywania swojego życia na nowo, wiedział, że w kolejny życiu może być kimś innym, robić, uczyć się, poznawać nowe rzeczy. Mógł zacząć od początku. My nie mamy takiej możliwości. Nie klikniemy resetu i nie zaczniemy od nowa. Ta książka nauczyła mnie, że to życie, które mamy powinniśmy przeżyć jak najlepiej, bo nie będzie powrotu.
Wracając jeszcze do fabuły. Mam ogromny niedosyt po zakończeniu. Czuję smutek, że już dalej nie dowiem się co u Harrego. Czuję jakby stary przyjaciel odszedł i już nie mógł więcej opowiedzieć o sowich przygodach. Fantastyczna książka i im więcej o niej myślę tym cieplejsze uczucia do niej żywię. Uwierzyłam w bohaterów, ich historię, przygody, zmartwienia. Chcę myśleć, że gdzieś tam Harry przeżywa kolejne szczęśliwe życia.
Serdecznie polecam!

Claire North nie kojarzy mi się dobrze (romantasy dla młodzieży),ale założyłem, że mogę się mylić i warto to sprawdzić. Usłyszałem pochlebną opinię o "Pierwszych piętnastu żywotach..." od Czytacza, więc zakupiłem i sięgnąłem. I naprawdę się starałem. Skupiałem swoją uwagę, żeby wdrożyć się w całą historię, jednak w połowie stwierdziłem, że nie ma sensu się męczyć. Nic mnie tu nie zaciekawiło. Może wrócę, ale już do audio, żeby "odhaczyć", ale na chwilę obecną żałuję straconego czasu.

Wciągająca książka, Bardzo ciekawie opowiedziana tematyka. Jedyne co dla mnie było zaskakujące, iż końcówka była bardzo spłaszczona, prozaiczna i bardzo krótka względem samego dążenia do osiągniecia celu. Polecam

4952 użytkowników ma tytuł Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta na półkach głównych
862 użytkowników ma tytuł Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Pierwszych piętnaście żywotów Harry'ego Augusta