Dowody zbrodni

Okładka książki Dowody zbrodni autora Phillip M. Margolin, 9788373597259
Okładka książki Dowody zbrodni
Phillip M. Margolin Wydawnictwo: Albatros Cykl: Amanda Jaffe (tom 3) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Amanda Jaffe (tom 3)
Proof positive
2008-01-01
2008-01-01
Artur Leszczewski

Kup Dowody zbrodni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dowody zbrodni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dowody zbrodni

Interesujący kryminał.

Interesujący kryminał.

Jak wielką moc sprawczą może mieć laborant? Ile od niego zależy? A jeżeli celowo zmieni dowód rzeczowy, dokona analizy, która wskaże niewłaściwą osobę jako sprawcę przestępstwa? O tym właśnie problemie mówi ta książka. Problemie na tyle ważnym, że natknęłam się na niego już wcześniej. Nie mogę sobie jedynie przypomnieć gdzie. Pamiętam za to, że wystarczy jedna czarna owca, ktoś nierzetelny lub celowo nieuczciwy (nawet, gdy jest to nieuczciwość poparta przekonaniem lub poczuciem misji ukarania przestępców),by mnóstwo spraw sądowych musiało trafić ponownie na wokandę. Na szczęście środowisko techników laboratoryjnych nieczęsto ma do czynienia z osobami nieodpowiednimi. Powieść wciągająca do tego stopnia, że po dwóch popołudniach odkładacie ją na półkę kręcąc głową. Towarzyszyć będzie wam myśl - oby tylko nie podpaść laborantce. Polecam.

To już czwarta książka tego autora, którą przeczytałam. Muszę przyznać że każda jest świetna i inna zarazem. Nie ma typowej dla autorów powtarzalności, co za tym idzie można bez znudzenia przeczytać dwie lub trzy z kolei. Polecam, to naprawdę mile spędzony czas

331 użytkowników ma tytuł Dowody zbrodni na półkach głównych
46 użytkowników ma tytuł Dowody zbrodni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dowody zbrodni

Okładka książki Najlepsze amerykańskie opowiadania kryminalne 2010 Gary Alexander, R.A. Allen, Doug Allyn, Matt Bell, Jay Brandon, Lee Child, Phyllis Cohen, John Dufresne, Lyndsay Faye, Gar Anthony Haywood, Jon Land, Dennis Lehane, Lynda Leidiger, Phillip M. Margolin, Chris Muessig, Mary Stewart Atwell, Albert Tucher, Kurt Vonnegut, Joseph Wallace, Mike Wiecek, Ryan Zimmerman
Okładka książki Anatomia niewinności. Świadectwa niesłusznie skazanych Jan Burke, Laura Caldwell, Lee Child, Jamie Freveletti, Michael Harvey, Laurie R. King, Leslie S. Klinger, Gayle Lynds, John Mankiewicz, Phillip M. Margolin, Arthur Miller, Sara Paretsky, Brad Parks, Gary Phillips, S. J. Rozan, Barry Scheck, John Sheldon, Scott Turow, Sarah Weinman
Phillip M. Margolin
Phillip M. Margolin
Amerykański pisarz, autor thrillerów prawniczych. Ukończył uniwersytet w Waszyngtonie z dyplomem z zarządzania, na uniwersytecie w Nowym Jorku studiował prawo. Przez ponad dwadzieścia lat prowadził prywatną praktykę prawniczą. Od 1996 roku jest pełnoetatowym pisarzem – autorem powieści dla dorosłych i młodzieży oraz opowiadań.

Cytaty z książki Dowody zbrodni

Dodaj cytat z książki Dowody zbrodni