Dolina Dolnego Sanu

Marek Stańkowski Wydawnictwo: Sztafeta albumy
albumy
2006-01-01
2006-01-01
DOLINA DOLNEGO SANU to bogato ilustrowany album przedstawiający ekosystem i cywilizacyjne zdobycze ludności zamieszkującej ten mezoregion przyrodniczo-leśny, na brzegach rzeki San, od Przemyśla aż do Sandomierza. Artystyczne fotografie wykonane przez Janusza Ogińskiego i Marka Myśliwca przybliżają Czytelnikowi piękno tego regionu.
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Dolina Dolnego Sanu w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Dolina Dolnego Sanu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dolina Dolnego Sanu

Tagi i tematy do książki Dolina Dolnego Sanu

Marek Stańkowski
Marek Stańkowski
Historyk sztuki ( absolwent KUL),specjalista ds marketingu i public relations, dziennikarz (freelancer). W latach 1980-1995 pracował w Hucie "Stalowa Wola", zaś w latach 1995-2017 w spółce DRESSTA, w której odpowiadał za reklamę maszyn budowlanych eksportowanych do ponad 100 krajów świata. Od 2017 r. publikuje artykuły w lokalnej prasie z dziedziny kultury, sztuki i historii regionu. Autor i współautor opracowań albumowych na temat historii i kultury Stalowej Woli oraz przyrody regionu Dolnego Nadsania.

Cytaty z książki Dolina Dolnego Sanu

San, to król rzek południowo-wschodniej Polski, który niczym jak średniowieczny rycerz w stalowobłękitnej zbroi pędzi przez całe województwo podkarpackie i wraz z dopływami stanowi o bycie człowieka w tym regionie. San, będąc największą rzeką Podkarpacia, pełni jakby rolę aorty w żywym organizmie i umożliwia wykorzystywanie swych zasobów wodnych zarówno do celów przemysłowych, jak i komunalnych. Podkarpacki król rzek jest siódmą co do wielkości rzeką w Polsce, a jego wody na przeważającej długości klasyfikują się do III klasy czystości, co oznacza wprawdzie wody nie nadające się do picia dla ludzi, ale wody nadające się do nawadniania terenów rolniczych lub do wykorzystywania ich do upraw ogrodniczych.

Rozwiń
Marek Stańkowski Dolina Dolnego Sanu Zobacz więcej