Obietnica Łucji

- literatura obyczajowa, romans
- Między słowami
- 2015-03-02
- 2015-03-02
Kiedy Łucja pierwszy raz zobaczyła pałac rodziny Kreiwetsów, od razu poczuła, że w starych komnatach zdarzyło się coś wyjątkowego. Małe miasteczko, urokliwy Różany Gaj, nad którym górowały malownicze ruiny, także skrywało niejeden sekret. Tajemnice aż prosiły się o odkrycie.
Łucja uciekła od zgiełku wielkiego miasta, od bolesnych wspomnień, by ukojenie odnaleźć właśnie tam. Przeprowadzka miała być próbą odzyskania siebie. Nie mogła wiedzieć, że w czarującym zaciszu na prowincji będzie musiała zmierzyć się z poważnymi wyzwaniami. Kiedy umierająca przyjaciółka prosi ją, aby odnalazła ojca jej małej córeczki, Łucja nie podejrzewa, że zadanie to zaprowadzi ją w nieoczekiwanym kierunku.
Okazuje się, że miłość czeka na nas tam, gdzie nigdy byśmy się jej nie spodziewali.
Poruszająca powieść Doroty Gąsiorowskiej to przesycona emocjami, pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji, magiczna historia, od której nie można się oderwać.
Kup Obietnica Łucji w ulubionej księgarni
- Literatura polska 10
- 2015 10
- 2018 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obietnica Łucji
Ale romansidło. Fabuła schematyczna. Dialogi Łucji i Ani (która prawdobodobnie ma 12 lat) śmiesznie dorosłe. Przemiany innych bohaterów jak z bajek dla dzieci. Książka niestety nie dla mnie :(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzewidywalna, nie zaskakuje. Polecam przeczytać i samemu "wyrobić sobie" opinie na temat tej pozycji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowieść o miłości i nadziei.
Opowieść o miłości i nadziei.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam z ciekawością i lekkością.
Przeczytałam z ciekawością i lekkością.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna opowieść o losach nauczycielki historii. Przyjemnie się ją czytało w zimowe wieczory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka na miłe niedzielne popołudnie. Piękna historia dziewczyny z trudną przeszłością. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po "obietnice" a potem marzenie Łucji po "dworze rusałek". Dwor bardzo mi się podobał ale za dużo tam dziwnych, wręcz bajkowych zbiegów okoliczności podobnie jak w "Łucji". Lekka, baśniowa fabuła ale czasami wręcz science-fiction... wolę bardziej realistyczne opowieści.. pierwsza część "Łucji" tyle o ile .. druga ledwo skończyłam na siłę. Styl Gąsiorowskiej to moim zdaniem z całą pewnością Styl baśniowy i nierzeczywisty..ale takie słodkie książki również są potrzebne
Sięgnęłam po "obietnice" a potem marzenie Łucji po "dworze rusałek". Dwor bardzo mi się podobał ale za dużo tam dziwnych, wręcz bajkowych zbiegów okoliczności podobnie jak w "Łucji". Lekka, baśniowa fabuła ale czasami wręcz science-fiction... wolę bardziej realistyczne opowieści.. pierwsza część "Łucji" tyle o ile .. druga ledwo skończyłam na siłę. Styl Gąsiorowskiej to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przewidywalna, nie pozostawia czytelnikowi w zasadzie żadnego pola do interpretacji. Dobrze sprawdzi się do odstresowania, zrelaksowania umysłu - nie trzeba za wiele myśleć ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektor może lektorka, opowiada historię absolwentki historii :) która uczy w małej wiejskiej szkole. Życie z duchami dzieciństwa nie pozwala otworzyć się dziewczynie na innych. Miłość jednak pozwala otworzyć tę tamę. Spokojna, obyczajowa książka, w której jednak cały czas coś się dzieje. Nie nudziłem się ani chwili. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra książka tylko akcja się długo rozwija
Dobra książka tylko akcja się długo rozwija