Breaking Nova

Okładka książki Breaking Nova autora Jessica Sorensen, 9781455582716
Okładka książki Breaking Nova
Jessica Sorensen Wydawnictwo: Forever Cykl: Nova (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

Kup Breaking Nova w ulubionej księgarnii

Breaking Nova

Oceny książki Breaking Nova

OPINIE i DYSKUSJE o książce Breaking Nova

Z początku muszę przyznać nie byłam entuzjastycznie nastawiona do tej książki. Długo zwlekałam, żeby do niej przysiąść i spokojnie przeczytać. W końcu się przemogłam.

Zajęło mi kilka rozdziałów, żeby historia mnie wciągnęła, ale kiedy w końcu tak się stało, to nie mogłam się oderwać.

Bohaterowie, czyli Nova i Quinton, nie potrafią sobie poradzić z poczuciem winy, wywołanej śmiercią bliskiej osoby. W każdym z nich poczucie winy jest jednak inne. Nova wyrzuca sobie, że nie zrobiła więcej dla tej osoby. Z kolei Quinton nie potrafi sobie wybaczyć, że przyczynił się do jej śmierci.

Nova nie wie jak ruszyć dalej ze swoim życiem, choćby bardzo tego chciała. Quinton natomiast dąży do autodestrukcji.

Podoba mi się w tej serii, że autorka skupia się głównie na tym przez co przechodzą bohaterowie, zamiast na romansie, który jest bardziej w tle historii.

Przeczytałam wszystkie trzy książki serii dotyczących Novy i Quintona. Każda z nich była inna. Najbardziej dłużyła mi się część „Saving Quinton” i jednocześnie najbardziej podobała.

Pomimo początkowej niechęci, książka mi się podobała. Dlatego mogę napisać: POLECAM.

Bardzo ciekawa i wzruszająca. Polecam również drugą część. Szukam trzeciej części.

Muszę przyznać że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta książka. Mimo wielu emocjonujacych chwil i dużej ilości bólu oraz cierpienia pokazała również siłę wybaczenie która tak zadko jest spotykana w dzisiejszych czasach.

462 użytkowników ma tytuł Breaking Nova na półkach głównych
37 użytkowników ma tytuł Breaking Nova na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Breaking Nova

Jessica Sorensen
Jessica Sorensen
Książka Jessici Sorensen "Przypadki Callie i Kaydena" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura obyczajowa i romans. Autorka bestsellerów z list "New York Timesa" i "USA Today", pochodząca ze śnieżystych gór Wyoming. Twórczyni współczesnych powieści z nurtu New Adult, takich jak: "The Secret of Ella and Micha", "Przypadki Callie i Kaydena" czy "Breaking Nova". Kiedy nie pisze, czyta i spędza czas z rodziną.

Cytaty z książki Breaking Nova

Jessica Sorensen Breaking Nova Zobacz więcej