Żydowscy Kolaboranci Hitlera
„Poszukując bardzo aktywnie kolaborantów wśród narodów europejskich, zapomina się o narodzie, który był dla Żydów najgroźniejszy, a o którym można wspominać jedynie w takim kontekście i przy takich okazjach, na jakie naród ten pozwala. Mowa tu o narodzie żydowskim.” (fragment książki)
Ireneusz Lisiak łamie cenzurę obowiązującą wśród historyków i porusza „zakazany” temat współpracy Żydów z Niemcami w czasie II wojny światowej. Niezwykle ciekawe, bogato udokumentowane opracowanie, ukazujące niechlubną stronę losów narodu żydowskiego.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [5]
Wstrząsająca i niesamowita. Książka opowiada o rzeczach, o których osoba niewtajemniczona w historię Żydów, nie nauczy się ni w szkole, ni na studiach. Historie w książce brzmią jak science-fiction, co sprawia, że nie można się oderwać od lektury. Bardzo polecam!
Pokaż mimo toKwestia losów Żydów w czasach II WŚ niemalże w całości jest sprowadzana do obozów zagłady oraz masowych egzekucji. Oczywiście w świetle istniejących dowodów na zbrodnie popełnione na Żydach podczas wojny nie ulegają wątpliwości, jednakże temat ten jest poddany dziwnej cenzurze. Cenzura ta uaktywnia się wówczas, gdy jakiś z badaczy-historyków wygłosi chociaż opinię i zdanie,...
więcejJuż kupując tę książkę, miałam pewne obawy. Od jakiegoś czasu panuje "boom" na niezależnych publicystów i pisarzy. Jeśli coś staje się popularne, opłacalne lub jakiś temat trafia na podatny grunt, włącza mi się czerwona lampka.
więcejPo lekturze moje odczucia są słodko-gorzkie, ale takie być powinny. Książkę czyta się świetnie. Autor jest bardzo rzetelny, opisuje obszerną...
Książka zgodna z polską racją stanu.
więcejAutor bazując głównie na pracach żydowskich historyków udowadnia i opisuje ogrom kolaboracji Żydów z Niemcami.
Było to współpraca nie tylko przeciwko II RP a głównie w zagładzie żydowskiego narodu.
Obecni żydowscy opluwacze Polaków widzą drzazgę w naszej postawie w czasie II WŚ nie chcą a raczej celowo nie widzą belki w...
Jestem dopiero w trakcie czytania tej książki, jednak muszę dodać już teraz opinię (jak dotąd są same gwiazdki, które niestety nie zachęcają do lektury). Książka jest napisana przystępnym językiem, mimo, że wiele jest w niej faktów, nazwisk, nazw instytucji itp to czyta się ją bardzo przyjemnie i szybko. Jest napisana dokładnie tak jakbym chciała opowiedzieć komuś to co już...