Blood Lite II: Overbite

Putting the fun back into dark fiction, this new collection of humorous and highly entertaining horror-filled tales features sidesplitting stories by such "New York Times"-bestselling authors as Heather Graham, L.A. Banks, and Kelley Armstrong.

Contents:

Dark Carbuncle • (2010) • shortfiction by Kevin J. Anderson and Janis Ian
Death and Taxes • (2010) • shortfiction by Heather Graham
Table for Two • (2010) • shortfiction by Jeff Ryan
Treatment • (2010) • shortfiction by J. A. Konrath
Dead Clown Se´ance • (2010) • shortfiction by Christopher Welch
The Day the Devil Swallowed a Heapin' Helpin' of Pride at the Beaulahville Gospel Jubilee • (2010) • shortfiction by Scott Nicholson
Piecemaker • (2010) • shortfiction by Don D'Ammassa
Presumptuous Beast Throws Sumptuous Feast • (2010) • shortfiction by Mike Baron
Bad German • (2010) • shortfiction by Edward Bryant
The Halloween War • (2010) • shortfiction by Brian J. Hatcher
Oh, the Ho-Ho Horror • (2010) • shortfiction by Joel A. Sutherland
The Unfortunate Persistence of Harold Francis Beamish • (2010) • shortfiction by Aaron Polson
Dick and Larry • (2010) • shortfiction by D. L. Snell
Season Ticket • (2010) • shortfiction by Derek Clendening
The Close Shave • (2010) • shortfiction by Mike Resnick and Lezli Robyn
Shaggy Dog Story • (2010) • shortfiction by Steve Rasnic Tem
Eight-Legged Vengeance • (2010) • shortfiction by Jeff Strand
Lucifer's Daughter • (2010) • shortfiction by Kelley Armstrong, Book 10.2 of the Otherworld Stories(less)
Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Blood Lite II: Overbite w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Blood Lite II: Overbite

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blood Lite II: Overbite

8 użytkowników ma tytuł Blood Lite II: Overbite na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Blood Lite II: Overbite

Okładka książki The Gods of Sagittarius Eric Flint, Mike Resnick
The Gods of Sagittarius Eric Flint, Mike Resnick
Okładka książki Gateways. Original New Stories Inspired by Frederik Pohl Brian W. Aldiss, Isaac Asimov, Greg Bear, Gregory Benford, David Brin, Cory Doctorow, Gardner Dozois, Alex Eisenstein, Phyllis Eisenstein, James R. Frenkel, Neil Gaiman, James Gunn, Joe Haldeman, Harry Harrison, David Lunde, Elisabeth Malarte, David Marusek, Larry Niven, Jody Lynn Nye, Emily Pohl-Weary, Mike Resnick, Frank M. Robinson, Robert J. Sawyer, Robert Silverberg, Joan Slonczewski, Sheri S. Tepper, Vernor Vinge, Connie Willis, Gene Wolfe
Okładka książki Worlds of Edgar Rice Burroughs Kevin J. Anderson, Matthew V. Clemens, Peter David, Robert T. Garcia, Sarah A. Hoyt, Mercedes Lackey, Joe R. Lansdale, Richard A. Lupoff, Todd McCaffrey, Mike Resnick, Ralph Roberts, Kristine Kathryn Rusch, F. Paul Wilson
Mike Resnick
Mike Resnick
Michael Diamond Resnick - amerykański pisarz science-fiction, od dawna związany z fandomem fantastyki naukowej. Jego córka, Laura Resnick, również tworzy powieści z tego gatunku. W większości dzieł Resnicka z gatunku science-fiction zaznaczają się dwa wyraźne trendy. Pierwszy to jego zamiłowanie do przypowieści i legend. Wiele jego opowiadań przypomina legendy, opisując bohaterów o imionach takich jak Egzekutor, Lucyfer Jones czy Katastrofa Baker, a ich przygody są nie mniej legendarne. Resnick interesuje się również tworzeniem historii i legend, toteż czasami swymi bohaterami czyni bardów. Książka The Outpost zajmuje się większością z tych tematów, zawierając historię opowiedzianą z wielu perspektyw, w tym barda, który otwarcie koloryzuje i zmienia swe opowieści, aby uczynić je bardziej interesującymi. W nastroju tego typu książki Resnicka przypominają westerny. Kolejnym ważnym tematem w książkach Resnicka jest Afryka – afrykańska historia, kultura, kolonializm i jego następstwa oraz tradycjonalizm. Często odwiedzał Afrykę, czerpie z doświadczeń, jakie nabył podczas podróży. Niektóre z jego opowieści utrzymanych w konwencji science-fiction są alegoriami afrykańskiej historii i polityki. Akcja innych rozgrywa się w Afryce lub występują w nich afrykańscy bohaterowie. Mike Resnick zmarł 9 stycznia 2020 roku po krótkiej walce z rakiem.

Cytaty z książki Blood Lite II: Overbite

Dodaj cytat z książki Blood Lite II: Overbite