Zupełnie nowe przygody Zezi, nowi przyjaciele i nowy dom. W rodzinie Zezików duża zmiana. Pojawia się trzecie dziecko! Zezia Zezik, już trochę starsza, obserwuje swoimi dziecięcymi oczami dobrze nam znany świat i oczarowuje spostrzeżeniami. Opowieść o ciepłej i dobrej rodzinie – niby zwyczajna, a jednak niezwykle głęboka. Mądra, wzruszająca i zabawna. Dla dzieci i dorosłych.
Porównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Miałam zamiar przeczytać z córką, ale pochłonęłam cały audiobook podczas jazdy samochodem. Historia przyjemna, przyziemna, niekoloryzowana. Do tego narracja Agnieszki Chylińskiej dodała kilku ziarenek do oceny. Polecam szczególnie do odsłuchu.
Dlaczego mając ponad 42 lata sięgnęłam po książkę Agnieszki Chylińskiej „Zezia, Giler i Oczak”? Bo czytałam wiele pozytywnych opinii na temat przygód Zezi i skusiło mnie nazwisko autorki, którą pamiętam z moich młodych lat (tych naprawdę młodych, nie obecnych),jako zbuntowaną nastolatkę śpiewającą rockowe piosenki. Byłam ciekawa, jak była wokalistka zespołu O.N.A. i autorka tekstów sprawdzi się jako autorka książek dla dzieci. „Zezia, Giler i Oczak” to bardzo ciepła, zabawna i mądra opowieść o Zezi i jej rodzinie. Jest cała seria o tej rezolutnej bohaterce, mi akurat wpadła w ręce druga część, w której rodzina Zezików przeprowadza się daleko od Warszawy, a na świat przychodzi drugi brat Zezi. To piękna i wzruszająca książka dla małych, ciut większych i wszystkich tych, którzy chcą przypomnieć sobie, jak wygląda świat widziany oczami dziecka. Miła i wrażliwa Zezia, wyjątkowy, niezwykły i szczególny Giler, uśmiechnięty Oczak oraz kotka Idźstąd to towarzystwo, którego nie da się nie lubić!
P.S. Idźstąd jako imię dla kotki ubawiło mnie do łez!
Z przyjemnością powróciłam do świata Zezików, których, tak jak każdą typową rodzinę, nie omijają różnorodne problemy.
Z przyjemnością powróciłam do świata Zezików, których, tak jak każdą...
OPINIE i DYSKUSJE o książce Zezia, Giler i Oczak
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka. Opowieści mądre, życiowe i bardzo często zabawne.
Bardzo fajna książka. Opowieści mądre, życiowe i bardzo często zabawne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Zezia zaczęła wspominać wspólne chwile z Julką. Było tego naprawdę mnóstwo. Pierwsze spotkanie na placu zabaw, gdy Zezia nie chodziła jeszcze do szkoły. Dzięki znajomości dziewczynek poznały się przecież Mama Zezi z Mamą Julki i zostały wielkimi przyjaciółkami. To Mama Julki pomogła Mamie Zezi znaleźć pracę w banku. Zezia zaczęła wyliczać wspólne chwile w szkole, w czasie wakacji, w każdy łikend. W końcu Zezia gorzko zapłakała. Agata przytuliła młodszą przyjaciółkę. „Trzeba to wypłakać, pożegnać i cieszyć się tym, co jest teraz” – powiedziała Agata po chwili. I to była prawda”.
P.S. Idźstąd jako imię dla kotki ubawiło mnie do łez!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoruszająca książka o perypetiach młodego człowieka. Co dla nas dorosłych jest codziennością dla dziecka może być końcem świata. Czytając książki Agi poczułam się sama jak dziecko, oderwałam się totalnie od otaczającej mnie rzeczywistości. Krótkie, treściwe, pouczające. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się je przeczytać, a raczej sama Aga mi je przeczytała. 💜
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo świetna książeczka dla dzieci o zmianach w życiu. A tych u głównej bohaterki mnóstwo. Sympatyczna lektura niezwykłej autorki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to bardzo dobra książka dla młodszych czytelników. Przedstawia nam życie pewnej rodziny z punktu widzenia Zezi. Bardzo szybko czyta się tę książkę, dzięki idealnie dobranemu językowi. Widzimy jak dziewczynka postrzega świat dorosłych, a niektóre zachowania osób starszych od niej są po prostu niezrozumiałe. Książka jest napisana w sposób humorystyczny, można się pośmiać. Myślę, że młodsi odbiorcy będą zachwyceni❤️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzygodowo o życiu.
Przygodowo o życiu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Zezia, Giler i Oczak" to już druga część ciepłej, mądrej i pełnej humoru serii, którą pokochali polscy czytelnicy. Dziewięcioletnia Zezia Zezik to bystra obserwatorka, która coraz lepiej poznaje nie tylko swoją dziecięcą rzeczywistość, ale i świat dorosłych, który nieraz bywa dziwnie skomplikowany.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ przyjemnością powróciłam do świata Zezików, których, tak jak każdą...
Fajnie się czyta. taka życiowa
Fajnie się czyta. taka życiowa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część już mi się troszkę mniej podobała, ale i tak była w porządku. Fajna bajka na rozluźnienie.