Miasto zagubionych dusz

Okładka książki Miasto zagubionych dusz autora Cassandra Clare, 9788374803915
Okładka książki Miasto zagubionych dusz
Cassandra Clare Wydawnictwo: Mag Cykl: Dary Anioła (tom 5) Seria: Ze Świata Nocnych Łowców fantasy, science fiction
Dary Anioła (tom 5)
Ze Świata Nocnych Łowców
City of Lost Souls
2013-09-25
2013-09-25
Anna Reszka

Kup Miasto zagubionych dusz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miasto zagubionych dusz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miasto zagubionych dusz

Po wielu latach wróciłam do czytania tej serii. Mimo to większość wątków pamiętałam, co mnie przyjemnie zaskoczyło. Część piąta jest solidną kontynuacją i ciekawą zapowiedzią finałowego tomu. To, co mnie jednak irytuje, to że główni bohaterowie nie potrafią na bok odłożyć swoich związków, nawet gdy dookoła wrze walka, lub trzeba zrobić coś ważnego. W końcu kto by się przejmował, że ktoś może zginąć, skoro można się pocałować w kącie, albo pogadać o swoich wzajemnych uczuciach. Są to bardzo groteskowe momenty w całej tej serii.

Przyjemnie się czytało.

Przyjemnie się czytało.

Na półkach: , , , , , , ,

2026: 8/10 Ta część była w porządku, aczkolwiek troche zabrakło mi akcji. Ciekawe były niektóre plotwisty. Cieszy mnie, że w końcu Clary z Jacem się dogadali, w końcu ich relacja będzie normalna bez żadnych niedomówień, które swoją drogą były okropnie irytujące i dziecinne. Magnus w tej części wyszedł na duży plus. Izz też. Simon trochę mniej irytował (dzięki Bogu). Jednak nic nie zmieni faktu, że uwielbiam ten świat <3

26833 użytkowników ma tytuł Miasto zagubionych dusz na półkach głównych
7957 użytkowników ma tytuł Miasto zagubionych dusz na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Miasto zagubionych dusz

Cassandra Clare
Cassandra Clare
Pisarka urodzona w amerykańskiej rodzinie w Teheranie. Przez większość dzieciństwa podróżowała po świecie, odbyła nawet jedną wędrówkę przez Himalaje. Mieszkała we Francji, Anglii i Szwajcarii. Licealne lata spędziła w Los Angeles, tam napisała m.in. opowieść Piękna Cassandra, opartą na opowiadaniu Jane Austen. Po ukończeniu college'u mieszkała w Los Angeles i Nowym Jorku, gdzie pracowała w redakcjach czasopism rozrywkowych, a nawet w tabloidach. Równolegle zaczęła pracę nad swoją powieścią Miasto Kości, inspirowaną miejskim krajobrazem Manhattanu. Mieszkając w Los Angeles, zaczęła pisać utwory fan fiction pod pseudonimem Cassandra Clare. W fandomie związanym z Harrym Potterem jest znana dzięki opowiadaniom Draco Trilogy, a w fandomie Władcy Pierścieni dzięki opowiadaniu The Very Secret Diaries. Obecnie mieszka z mężem w Amherst w stanie Massachusetts.

Cytaty z książki Miasto zagubionych dusz