Dziewczyna wchodzi do baru

Okładka książki Dziewczyna wchodzi do baru autora Helena S. Paige, 9788377479483
Okładka książki Dziewczyna wchodzi do baru
Helena S. Paige Wydawnictwo: W.A.B. literatura piękna
A Girl Walks into a Bar
2013-10-16
2013-10-16
Piotr Grzegorzewski

Kup Dziewczyna wchodzi do baru w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dziewczyna wchodzi do baru

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dziewczyna wchodzi do baru

Książkę miałam okazję przeczytać w zabawie jaką jest BookTour.

To było moje pierwsze spotkanie z powieścią interaktywną. Uważam, że to fajna odskocznia od klasycznej literatury. Być może znając więcej książek tego typu miałabym lepsze porównanie.

Na temat tej książki powiem tak: nie było źle. Co prawda moje wybory sprawiły, że moja historia była bardzo szybka, krótka, a ja sama czułam niedosyt. Chciałabym aby to była akcja niczym w prawdziwej książce pełnej zwrotów akcji. Żebym miała prawdziwe dylematy, zamiast wybierać jakie gatki ubiorę, albo czy zostawię niespełnionego młodzika samego ze sobą. Tym czasem była to zwykła historyjka z życia dziewczyny co poszła do baru wybierając takie nie inne gacie. Także bez szału, ale nie żałuję, że poznałam ten typ książki. Przekonała mnie ona do sięgnięcia w przyszłości po inne książki interaktywne.

Książkę miałam okazję przeczytać w zabawie jaką jest BookTour.

Pozycja ta to książka interaktywna, a więc czytelnik ma wpływ na losy głównej bohaterki. Czytając wybieramy czy idzie do miejsca A czy B, zostajemy z osobą X czy jednak udamy się do osoby Y. Jest to na pewno ciekawa konstruktywnie książka, szczególnie, że czytając poszczególne wybory wszystko ze są współgrało, nie było pomieszania.
Główna bohaterka wchodzi do baru, gdzie dowiaduje się, że jej przyjaciółka ją niestety wystawiła przez pracę. Teraz trzeba zdecydować co chcemy robić, co sama bym chciała zrobić, ponieważ dzięki konstrukcji czytelnik (a najlepiej czytelniczka) jest w stanie wczuć się w rolę. U mnie wieczór potoczył się bardzo pomyślnie, wypiła drinki, poszła na kolację z szefem swojej przyjaciółki, spędziła z nim upojne chwile na odkrywaniu nowych urozmaiceń łóżkowych, a po powrocie do domu wypiła piwo z nowych sąsiadem.
Krótkie, lekkie, bez zobowiązań, bez myślenia, książka na odstresowanie, dla zabicia czasu czy właśnie na pokonanie zastoju czytelniczego.

Główna bohaterka wchodzi do baru,...

Jest to powieść interaktywna , w której to my decydujemy, jakie będą kolejne kroki bohaterki (albo nasze, bo narracja jest tak skonstruowana, że mamy wrażenie, iż to my bierzemy udział w tych wydarzeniach 😈)

Dużo nie napiszę, bo i szybko poszło. Moja bohaterka wylądowała na nagiej sesji zdjęciowej, trochę rozwalila studio fotografa, a potem wyladowala z nim w łóżku... A raczej na motocyklu
Na koniec wypiła piwo z nowym sąsiadem i... tyle.

Krótko, jak dla mnie za krótko. Nie wiem, czy każda obrana ścieżka tak szybko się kończy, chociaż to podejrzewam, ponieważ sama książka nie jest ogromna objętościowo.

Sięgnęłam po książkę z ciekawości i cieszę się, że mogłam zobaczyć coś nowego, ale niestety nie jest jednak to dla mnie. Niemniej książka ma w sobie pikanterię, której nie da się nie polubić 😈

422 użytkowników ma tytuł Dziewczyna wchodzi do baru na półkach głównych
98 użytkowników ma tytuł Dziewczyna wchodzi do baru na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dziewczyna wchodzi do baru

Dodaj cytat z książki Dziewczyna wchodzi do baru