Gdybym była Tobą

Okładka książki Gdybym była Tobą autora Lisa Renee Jones, 9788376422022
Okładka książki Gdybym była Tobą
Lisa Renee Jones Wydawnictwo: Pascal Cykl: Inside Out (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Kamil Lesiew

Kup Gdybym była Tobą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Gdybym była Tobą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdybym była Tobą

W opisie od wydawcy można się dowiedzieć, że jest to "trylogia na miarę 'Pięćdziesięciu twarzy Greya'". Czy tak jest faktycznie... Hmm... Ciężko mi to stwierdzić jednoznacznie. Porównując tę powieść do Greya, muszę przyznać, że jest podobne, ale nie pokusiła bym się na powyższe stwierdzenie.

W "Gdybym była Tobą", czyli w pierwszej części trylogii autorstwa Lisy Renee Jones zawarte jest więcej tajemniczości, niż scen erotycznych, co nie oznacza, że książka jest zła.
Uważam, że jest to przyjemna lektura, na wieczór. Książkę czyta się przyjemnie i szybko, co jest jej atutem ;) Fabuła jest wciągająca, a zakończenie zaskakuje i nie jest przewidywalne, jakby się to mogło wydawać na początku. :)

Powieść ta to połączenie fantazji erotycznych z motywem detektywistycznym, delikatnie kryminalnym.
Opowiada ona o nauczycielce Sarze, która w okresie wakacyjnym zatrudnia się w Galerii Sztuki, by odnaleźć Rebecckę- właścicielkę pewnego magazynu wypełnionego jej prywatnymi rzeczami i bardzo osobistymi pamiętnikami. W Galerii poznaje swojego szefa - Marka, który jest eleganckim, przystojnym i władczym mężczyzną oraz Chrisa, który z kolei jest artystą malarzem, równie przystojnym i władczym. Obaj mężczyźni działają na Sarę w sposób magnetyzujący. A ona? Stara słuchać się rozumu, ale serce podpowiada jej coś innego... Kogo wybierze? Czy dobrze na tym wyjdzie? Czy uda się odnaleźć Rebecckę?
Na te pytania znajdziecie odpowiedź w tej książce, a także w kolejnych tomach trylogii.

Książkę doczytałam tylko dla tego, że chciałam poznać rozwiązanie zagadki zniknięcia Rebeki i poznania jej tajemniczego kochanka. Ni to erotyk, ni krymiał. Żeby coś tam się wydarzyło trzeba było przeczytać jakieś pół książki. Romans bohaterów mocno naciągany, wszystko opierało się wyłącznie na seksie i chociaż kochankowie nie oczekują od siebie niczego więcej oczywiście się w sobie zakochują. Banalna fabuła, płascy bohaterowie, doprawione do smaku absurdem... To na co tak długo czekałam czyli wyjaśnienie zaginięcia strasznie durne i absurdalne. Męczą mnie już te nieziemsko przystojne, ociekające seksapilem , szalenie bogate postacie. Autorka nawet nie sili się na oryginalność. No i oczywiście nie mogło by się obyć bez mocnej inspiracji Greyem. Zasługuję na 1 gwiazdkę, ale jako, że czytałam gorsze tytuły z gatunku to dodaje jeszcze dwie xd Żenada...

Ma cos w sobie ta książka, przyciąga i zatrzymuje, polecam.

Ma cos w sobie ta książka, przyciąga i zatrzymuje, polecam.

1497 użytkowników ma tytuł Gdybym była Tobą na półkach głównych
163 użytkowników ma tytuł Gdybym była Tobą na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Gdybym była Tobą

Lisa Renee Jones
Lisa Renee Jones
Award winning author, Lisa Renee Jones, has published more than twenty novels in several different languages, spanning multiple genres of romance - contemporary, romantic suspense, dark paranormal and erotic fiction. In each book the hero is dark, dangerous, and sexy. Both her first Nocturne and her first Blaze, hit the Bookscan bestseller list. You can find Lisa on Twitter, Facebook, and her blog for regular updates.

Cytaty z książki Gdybym była Tobą

Lisa Renee Jones Gdybym była Tobą Zobacz więcej