Buba córka Belzebuba

Okładka książki Buba córka Belzebuba autora Kalina Jerzykowska, 9788376722320
Okładka książki Buba córka Belzebuba
Kalina Jerzykowska Wydawnictwo: Wydawnictwo Literatura Seria: TO LUBIĘ z nietoperzem literatura dziecięca
literatura dziecięca
TO LUBIĘ z nietoperzem
2013-06-26
2013-06-26

Kup Buba córka Belzebuba w ulubionej księgarnii

Oceny książki Buba córka Belzebuba

OPINIE i DYSKUSJE o książce Buba córka Belzebuba

Szkoda, że polscy autorzy są tak niedoceniani (a może tylko mniej populani, niż ci zagraniczni). Wszystkie trzy książki o przygodach Horroraty i Koszmariusza są cudowne. Tryskają humorem i świeżością, pociągają tajemnicą. Polecam goràco wszystkim!

Świetna opowieść, której bohaterem jest zbiorowość - inaczej nie napiszę, ponieważ każda postać jest mega barwna i wyrazista - nawet wyblakłe duchy!

Polecam bardzo, nie tylko dzieciakom. To jedna z tych opowieści, która nie uznaje ram wiekowych.

Trzecia część serii o Honoracie i przygodach jej grona znajomych. Tym razem mamy tajemniczy testament, portrety, zaginione klejnoty, zatopione szkielety.
Autorka umiejętnie wpisuje wojnę trojańską, historie miasta, inne legendy, dla dzieciaków chłonnych przygód będzie to przyczynek do poszukiwania podobnych książek. Plusem też opisy możliwości pracy i działania w świecie swojego miasta/regionu, może to też spowoduje, że dzieciaki zapragną iść do muzeum, izby regionalnej czy chociażby biblioteki. Akcja goni akcję, bohaterowi są tajemniczy i znów mamy zbirów, nieodgadnione i pełne humoru ciotki, policjantów i złodziei, wszyscy są bardzo dobrze opisani, nie sposób się nudzić – tajne przejścia, znaki i zagadkowe duchy. Nie powinnam się powtarzać, ale cała seria idealna dla maluchów, dawno nie czytałam tak idealnie skrojonego, pełnego humoru z przygodami i historią utworu.

31 użytkowników ma tytuł Buba córka Belzebuba na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Buba córka Belzebuba na półkach dodatkowych

Okładka książki Czarownice są wśród nas Liliana Bardijewska, Marcin Brykczyński, Kalina Jerzykowska, Grzegorz Kasdepke, Joanna Kłos, Zuzanna Orlińska, Beata Ostrowicka, Joanna Papuzińska, Renata Piątkowska, Agnieszka Urbańska, Joanna Wachowiak, Paweł Wakuła, Katarzyna Wasilkowska, Katarzyna Ziemnicka
Okładka książki Na psa urok! Opowiadania o psach Grażyna Bąkiewicz, Wojciech Cesarz, Anna Czerwińska-Rydel, Agnieszka Frączek, Barbara Gawryluk, Grzegorz Gortat, Kalina Jerzykowska, Barbara Kosmowska, Zuzanna Orlińska, Marcin Pałasz, Joanna Papuzińska, Renata Piątkowska, Katarzyna Ryrych, Barbara Stenka, Katarzyna Terechowicz, Paweł Wakuła

Cytaty z książki Buba córka Belzebuba

Dodaj cytat z książki Buba córka Belzebuba