Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes

Okładka książki Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes autora Robert Dilts, 9788324636419
Robert Dilts Wydawnictwo: Helion poradniki
poradniki
Strategies of Genius, Volume One
2013-03-11
2013-03-11
Katarzyna Rojek

Kup Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes w ulubionej księgarnii

Oceny książki Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes

OPINIE i DYSKUSJE o książce Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes

Na rynku książek poświęconych samorozwojowi pojawiły się dwie interesujące pozycje. Nie są to „świeżynki”, bo zostały wydane w 2012 roku, jednak w tym wypadku tematyka nie uległa dezaktualizacji. Chodzi o „Strategie geniuszy” znawcy zagadnień NLP, Roberta B. Dilts’a.

Analizowane są sylwetki wybitnych postaci – Einsteina, Arystotelesa, Mozarta, Disneya oraz Sherlock’a Holmes’a. Dociekliwi zauważą, że ostatni jest postacią fikcyjną. Jednak czy bohaterowie literaccy i ich postawy nie mogą wpłynąć na zmianę modelowania oraz modyfikację zachowań? Zwłaszcza, jeżeli uczymy się od osób, których wiedza i działania wyprzedzały ich czasy i pchnęły cywilizację do przodu.

„Strategie geniuszy” to wnikliwa analizach systemów i sposobów działania wspomnianych indywidualności. Dilts rozkłada je na części pierwsze i „tłumaczy” na język NLP. Pomaga zrozumieć ich sposób korzystania z dostępnych narzędzi i wykorzystywania ich do własnych, ambitnych celów. Przy okazji pokazuje i uczy, że każdy z nas, jeżeli będzie zdeterminowany, uwierzy w siebie i odda się interesującemu go aspektowi życia jest w stanie wznieść się na wyżyny.

Źródło: www.zzyciaksiazek.blogspot.com

134 użytkowników ma tytuł Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes

Cytaty z książki Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes

Dodaj cytat z książki Strategie geniuszy. Myśl jak Arystoteles, Mozart, Disney i Sherlock Holmes