Legenda. Wybraniec

Okładka książki Legenda. Wybraniec autora Marie Lu, 9788378950998
Okładka książki Legenda. Wybraniec
Marie Lu Wydawnictwo: Zielona Sowa Cykl: Legenda (tom 2) fantasy, science fiction
Legenda (tom 2)

Kup Legenda. Wybraniec w ulubionej księgarnii

Oceny książki Legenda. Wybraniec

OPINIE i DYSKUSJE o książce Legenda. Wybraniec

Na półkach: , , , , , , , , , , ,

Po długich miesiącach w końcu udało mi się ją skończyć!
Zaczęłam ją czytać parę miesięcy temu, ale w połowie zupełnie straciłam zainteresowanie. Odłożyłam ją „tylko na chwilę”, która finalnie przeciągnęła się aż do czterech miesięcy. Dopiero „projekt słoik” sprawił, że ponownie po nią sięgnęłam i tak, książka została wymęczona do końca.
Pierwsza część tej serii totalnie mnie pochłonęła. Bardzo mocno angażowałam się w losy June i Daya, ich relacja oraz dynamika działań były na tyle intensywne, że trudno było się oderwać. Niestety w tej części tego już nie czułam. Fabuła dłużyła się niemiłosiernie, miałam wrażenie, że akcja stoi w miejscu, a bohaterowie kręcą się w kółko. Przez większość książki po prostu się nudziłam i musiałam się zmuszać, żeby czytać dalej.
Dopiero ostatnie rozdziały wreszcie mnie wciągnęły, ale… nie na długo. Kiedy już pojawiła się akcja i pojawiła się nadzieja, że historia ruszy z kopyta, zakończenie okazało się dla mnie rozczarowujące. Zamiast satysfakcji zostało poczucie niedosytu i lekkiej frustracji.
Na szczęście została mi jeszcze ostatnia część i naprawdę liczę na to, że okaże się lepsza, bardziej dynamiczna i przywróci mi to zaangażowanie, które czułam na początku przygody z tą serią.

Po długich miesiącach w końcu udało mi się ją skończyć!
Pierwsza część tej serii totalnie...

Dobra kontynuacja serii, ciekawe zakończenie

Dobra kontynuacja serii, ciekawe zakończenie

Przewidywalna fabuła, nie trzymała w napięciu. Minus za rozdziały pisane z perspektywy June i Daya. W pierwszym tomie miało to swój cel, w tym pod koniec opisywali oni te same wydarzenia, przez co powieść się dłużyła. W porównaniu do "Igrzysk Śmierci" seria wypada blado. Myślę jednak, że nadal odnajdzie swoich fanów pośród młodszej młodzieży :)

4483 użytkowników ma tytuł Legenda. Wybraniec na półkach głównych
1413 użytkowników ma tytuł Legenda. Wybraniec na półkach dodatkowych

Marie Lu
Marie Lu
Marie Lu to chińsko-amerykańska autorka powieści dla tzw. młodych dorosłych. Niegdyś dyrektorka artystyczna firmy zajmującej się tworzeniem gier komputerowych Online Alchemy, właścicielka marki Fuzz Academy.

Cytaty z książki Legenda. Wybraniec