Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania

- biznes, finanse
- The One Minute Manager
- 2011-01-01
- 2011-01-01
- Magda Witkowska
Od ponad dwudziestu lat miliony menadżerów, zarówno tych pracujących dla organizacji z listy Fortune 500, jak i tych kierujących małymi firmami, stosuje techniki prezentowane w książce Jednominutowy Menadżer, zwiększając w ten sposób własna produktywność, poziom zadowolenia z pracy i powodzenia w życiu osobistym. Przyswojenie sobie zasad zarządzania przynosi wymierne rezultaty w postaci korzyści finansowych dla samej organizacji, jak również dla jej pracowników.
Jednominutowy Menadżer to zwięzła i interesująca historia, która opisuje trzy sekrety o dużej wartości praktycznej: Jednominutowe Cele, Jednominutowe Pochwały oraz Jednominutowe Reprymendy.
Książka odwołuje się również do wyników badań z zakresu medycyny i nauk behawioralnych, dzięki którym udało się wyjaśnić, dlaczego te pozornie proste metody tak dobrze sprawdzają się w przypadku tak wielu ludzi. Lektura tej książki pozwala zdobyć wiedzę na temat możliwości zastosowania tych metod we własnej praktyce i z korzyścią dla siebie. Właśnie dlatego Jednominutowy Menadżer od ponad dwudziestu lat niezmiennie gości na listach bestsellerów i zrobił międzynarodową karierę.
To najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania. Szybka! Prosta! Skuteczna!
Ta książka przedstawia trzy proste i praktyczne Jednominutowe Sekrety, dzięki którym TWOJA PRACA I ŻYCIE STANĄ SIĘ LEPSZE!
Kup Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania w ulubionej księgarni
Oceny książki Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania
1397 użytkowników ma tytuł Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania na półkach głównych- Chcę przeczytać 718
- Rozwój osobisty 13
- Biznes 10
- 2021 6
- 2018 5
Tagi i tematy do książki Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania
Cytaty z książki Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania
- Jeżeli nie potrafi Pan powiedzieć mi, co chce Pan, aby się wydarzyło - powiedział - nie ma Pan jeszcze problemu. Pan tylko narzeka. Problem istnieje tylko wtedy, kiedy istnieje różnica pomiędzy tym, co dzieje się w rzeczywistości, a tym czego pragnie Pan, aby się wydarzyło.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jednominutowy menedżer. Najpopularniejsza na świecie metoda zarządzania
Jest tu wiele głosów traktujacych o tym, że ta książka jest banalna, że zawiera w sobie "oczywiste oczywistości".
Pytam retorycznie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże tak być, ale dlaczego zatem dobre 60-70% managerów nie stosuje się w swojej codziennej pracy do zawartych tutaj zasad?
Pytam retorycznie.
Ta książka jest albo genialna albo płytka i banalna. Ciągle jeszcze tego nie wiem. Zobaczymy w praktyce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka pisana w patetycznym amerykańskim stylu z niepotrzebnie spolszczonymi nazwiskami. Nie wniosła praktycznie nic, o czym wcześniej bym nie wiedziała. Przeczytałam w godzinę jako przypomnienie prawd oczywistych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zwraca uwagę na zaniedbywany fakt, dotyczący różnych stylów zarządzania zespołem. To, co wobec jakiejś osoby w danym okresie życia będzie odpowiednim stylem, wobec innej osoby lub nawet tej samej na różnym etapie kariery może się okazać błędnym stylem, który może (w najlepszym wypadku) wywołać obustronną irytację i niezadowolenie. Zarządzanie zasobami ludzkimi to naprawdę odpowiedzialne zajęcie, wymagające odpowiedniego przygotowania i skupienia na stałym samorozwoju, na obserwacji i uczeniu się wzorców zachowań, wyłapywaniu schematów, dostosowaniu się do potrzeb zespołu, wdrażaniu innowacyjnych, a zarazem skutecznych metod. Cieszę się, że powstają książki, które w przystępny sposób zahaczają o tę tematykę. Oby były zauważane przez jak największą liczbę osób odpowiedzialnych za kierowanie zespołami.
Książka zwraca uwagę na zaniedbywany fakt, dotyczący różnych stylów zarządzania zespołem. To, co wobec jakiejś osoby w danym okresie życia będzie odpowiednim stylem, wobec innej osoby lub nawet tej samej na różnym etapie kariery może się okazać błędnym stylem, który może (w najlepszym wypadku) wywołać obustronną irytację i niezadowolenie. Zarządzanie zasobami ludzkimi to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka to jakiś żart. treści bardzo mało. do przeczytania w 20 minut.
Ta książka to jakiś żart. treści bardzo mało. do przeczytania w 20 minut.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażda książka wnosi coś nowego i można nauczyć się nowych rzeczy. Niemniej nie mogę uznać, że była to pozycja rewelacyjna. Mam wrażenie, że zbyt dużo się zmieniło w środowisku firmowym i pracownicy są inni niż 40 lat temu i nie wszystkie rady z tamtego okresu będą nadal aktualne. Podejście "przyłapywania" na wykonywaniu czegoś dobrego jest z pewnością bardzo dobrą rzeczą, którą można wdrożyć. Z resztą rad mam mieszane uczucia...
Każda książka wnosi coś nowego i można nauczyć się nowych rzeczy. Niemniej nie mogę uznać, że była to pozycja rewelacyjna. Mam wrażenie, że zbyt dużo się zmieniło w środowisku firmowym i pracownicy są inni niż 40 lat temu i nie wszystkie rady z tamtego okresu będą nadal aktualne. Podejście "przyłapywania" na wykonywaniu czegoś dobrego jest z pewnością bardzo dobrą rzeczą,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPatrząc po opiniach innych użytkowników, to każdy wszystko wie, co w tej książce jest napisane, a potem na swojej drodze spotykamy managerów/kierowników/dyrektorów, którzy jednak nie wiedzą.
Każdy kto chce, wyciągnie z tej krótkiej, ale treściwej książki wiele. Mało kto wpadłby na to, by przyłapywac ludzi na robieniu czegoś dobrze, a nie źle, jak to zazwyczaj ma miejsce. Mało kto też działa w taki sposób, by zaszczepiać w pracownikach wolę do samodzielnej pracy i zaangażowania, a nie tylko wymagać lub właśnie "zostawić na pastwę losu..."
Jest to książka na jeden wieczór. Polecam zarówno tym, na początku swojej kariery z zarządzaniem, oraz tym, którzy potrzebują uzupełnienia wiedzy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażdy kto chce, wyciągnie z tej krótkiej, ale treściwej książki wiele. Mało kto wpadłby na to, by przyłapywac ludzi na robieniu czegoś dobrze, a nie źle, jak to zazwyczaj ma miejsce....
Co za g... Banalna, żenująca, ckliwa historyjka.
Co za g... Banalna, żenująca, ckliwa historyjka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli ktoś studiował zarządzanie to niech nie traci na to czasu.
Jeśli ktoś studiował zarządzanie to niech nie traci na to czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW książce wiele oczywistych oczywistości, ale dla osób, które zaczynają swoją przygodę z zarządzaniem ludźmi, bądź pracą w dziale HR, z pewnością te informacje będą przydatne oraz mogą stanowić w pewnym sensie drogowskaz :) Czyta się szybko i przyjemnie :) Ważny cytat dla przyszłych liderów o tym jak nie robić: "zostaw na pastwę losu, a potem się przyczep".